Μπλαν: «Νίκη και πρωτιά στον όμιλο» (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Μπλαν: «Νίκη και πρωτιά στον όμιλο» (vids)

bet365

Μονόδρομος είναι για την Παρί η νίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπως διευκρίνισε ξανά ο Λοράν Μπλαν που θέλει πάση θυσία την πρώτη θέση στον όμιλο.

Ο Μπλαν επισήμανε για:

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και το εάν υπάρχει άγχος και πίεση: Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μας και θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Πάντα υπάρχει στρες και πίεση. Φυσικά υπάρχει και άγχος. Εμείς όμως ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε κι ότι δεν είναι σίγουρη η πρόκριση. Έλεγα και πριν το ματς με την Άντερλεχτ πως δεν είναι εύκολο το ματς και εσείς γελούσατε. Είδατε πως εξελίχθηκε. Πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε που έχουμε φτάσει μέχρι εδώ. Θέλουμε να προκριθούμε, εάν είναι δυνατόν και ως πρώτοι, γιατί έχει σημασία για την συνέχεια της διοργάνωσης. Θέλουμε λοιπόν νίκη και 1η θέση.

Τα προβλήματα του Α' μέρους του πρώτου ματς: Δεν ξέρω αν θα έχουν το ίδιο πλάνο. Θα πρέπει να είμαστε τεχνικά καλύτεροι από ό,τι στον Πειραιά. Εμείς ξεκινάμε να χτίζουμε το παιχνίδι μας από την άμυνα. Ο Ολυμπιακός χτυπούσε στην καρδιά του παιχνιδιού μας. Εμείς θέλουμε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων και να χτίζουμε το παιχνίδι μας από πίσω. Αυτή η στρατηγική είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί αν ο αντίπαλος αντιμετωπίσει την πίεση και βγει σωστά μπροστά, μπορεί να πετύχει πολλά γκολ.

Την διαφοροποίηση του σχήματος της ομάδας: Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με πέρσι είναι η ωριμότητα των παικτών. Γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, αλλά τα συστήματα δεν είναι σημαντικά. Σημασία έχει να υπάρχει ανταγωνιστικότητα και δημιουργικότητα μέσα στην ίδια την ομάδα.

Τον Καβάνι και την κατάστασή του: Η αλήθεια είναι πως επέστρεψε αργά το βράδυ της Παρασκευής από την πατρίδα του. Τον προφυλάξαμε το Σάββατο και του δώσαμε ρεπό την Κυριακή. Χθες ήταν σε καλή κατάσταση, αλλά υπάρχει πάντα το τζετ λαγκ.

Τον Ματουιντί: Βελτιώνεται συνεχώς. Έχει και άλλα περιθώρια. Κέρδισε θέση βασικού στην Παρί και την Εθνική Γαλλίας. Αμυντικά είναι πολύ σταθερός αλλά επιθετικά θέλει βελτίωση. Είναι πολύ σημαντικός κρίκος της ομάδα μας.

Την λειτουργία της Παρί στην άμυνα: Το σημαντικό είναι να έχουμε σταθερότητα στα αμυντικά μας καθήκοντα. Τότε μπορούμε να έχουμε μεγάλες επιτυχίες.

Τις επιλογές του για την άμυνα και τις προτιμήσεις του ανάμεσα σε Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα και Άλεξ: Δεν μπορούν να παίξουν και οι τρεις. Η επιλογή είναι δύσκολη. Ο Τιάγκο Σίλβα είναι από τους κορυφαίους του κόσμου, ο Άλεξ είναι πολύ σταθερός και ικανός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ ο Μαρκίνιος είναι πολύ εξελίξιμος και παίκτης που βελτιώνεται διαρκώς.

Τις πληροφορίες για την πρόταση της Παρί για ανανέωση του συμβολαίου του: Να ανανεώσω τώρα; Δεν μπορώ να σας απαντήσω. Είδα το πρωί το τι γράφτηκε όμως εμείς έχουμε παιχνίδι μπροστά μας. Αυτό με ενδιαφέρει. Άλλωστε δεν θα μοιραζόμουν τις σκέψεις μου για το μέλλον μου μαζί σας.

Δείτε και ΕΔΩ πλάνα από την συνέντευξη Τύπου του Λοράν Μπλαν.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα