Καθάρισε ο Τσεβάς (0-1, vid)

Καθάρισε ο Τσεβάς (0-1, vid)

Γιώργος Τσακίρης
Καθάρισε ο Τσεβάς (0-1, vid)

bet365

Στο 79' μπήκε αλλαγή και στο 81' σκόραρε ο Τσεβάς, δίνοντας στην κακή ΑΕΚ τη νίκη επί του Ηλυσιακού (0-1).

Στον αγώνα που παρακολουθήσατε από το gazzetta.tv και ήταν μια προσφορά της Hellas on line, o Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Ντακόλ στην κορυφή, τον Ανάκογλου πίσω του, τον Πλατέλλα αριστερά και τον Πόποβιτς δεξιά. Αυτό που ήθελαν όλοι στην Ένωση ήταν ένα γρήγορο γκολ και στα πρώτα λεπτά υπήρξε μια κινητικότητα μπροστά. Οι Κιτρινόμαυροι κέρδισαν κόρνερ, έκαναν και ένα-δύο σουτ και γενικά έδειχναν ότι αργά ή γρήγορα θα ανέβαζαν στροφές και θα έφταναν εύκολα σε αυτό που ήθελαν. Το έδειχναν αλλά δεν το έκαναν...

Ο Δέλλας άλλαζε πλευρές στους Πόποβιτς και Πλατέλλα αλλά δεν έβλεπε αυτά που ήθελε και ειδικά από τον πρώτο, με τον Ανάκογλου να είναι επίσης αρνητικός... Ετσι, μπαλιά μπροστά δεν έβγαινε εύκολα, κίνηση δε γινόταν για να ανοίξει η αντίπαλη άμυνα και ο Ηλυσιακός κατάφερνε να διατηρεί σχετικά εύκολα το 0-0. Η ΑΕΚ έκανε αρκετά λάθη, ο Κορδέρο ήταν ο πιο σοβαρός, ο Πλατέλλας κινητικός αλλά χωρίς ουσία και έτσι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κάποια αξιοσημείωτη φάση για την Ένωση. Δύο κεφαλιές από κόρνερ, ένα-δύο σουτ που μπλόκαρε ο Νικολάου και αυτό ήταν όλο...

Αν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνουν δεν λειτούργησε σαν καμπανάκι για τους παίκτες της ΑΕΚ, λίγο έλειψε στο 47' να ακούσουν... καμπάνες καθώς ο Ηλυσιακός είχε δοκάρι με την κοντινή προβολή του Κάμπα μετά από γύρισμα που έγινε από αριστερά. Οι παίκτες του Δέλλα έμοιαζαν υπνωτισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν πολύ εύκολα το λάθος και ουσιαστικά ήταν σαν να... προκαλούσαν τον προπονητή τους να προχωρήσει σε αλλαγές. Η πρώτη από αυτές έγινε σχετικά νωρίς, στο 54', με τον Γροντή να μπαίνει αντί του αρνητικού Πόποβιτς και η διαφορά φάνηκε.

Ο νεαρός, που έχει δείξει καλά στοιχεία και σε άλλα ματς, δεν έκανε τα λάθη αυτού που αντικατέστησε, βοήθησε στο να λειτουργεί πιο σωστά η Ένωση μπροστά και στο 60' ήρθε και η πρώτη καθαρή φάση για τους Κιτρινόμαυρους, με τον Ανάκογλου να μην προλαβαίνει την μπάλα μετά την πολύ ωραία κάθετη του Πλατέλλα. Η ΑΕΚ βελτίωσε κάπως την απόδοση της, ο Γροντής δημιούργησε κι άλλη φάση στο 67' αλλά νικήθηκε από τον Νικολάου στο κοντινό σουτ και στο 79' ο Δέλλας προχώρησε σε δεύτερη αλλαγή, με τον Τσεβά αντί του Αργυρίου.

Η επόμενη φορά που... αναφέρθηκε το όνομα του Τσεβά ήταν δύο λεπτά, για το 0-1! Ο νεαρός επιθετικός με κεφαλιά από κόρνερ της άλλης αλλαγής, του Γροντή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το σκορ θα μπορούσε να μεγαλώσει στη συνέχεια. Ο λόγος που δεν έγινε αυτό, είναι οι αποκρούσεις του Νικολάου στις κοντινές προσπάθειες του Ντακόλ, που δεν ήταν στη μέρα του...

Οπως και να έχει, η ΑΕΚ αυτή τη φορά δεν ικανοποίησε με την απόδοση της, σίγουρα κάποια πράγματα προβλημάτισαν τον Δέλλα αλλά τουλάχιστον αυτή η εμφάνιση δε συνοδεύτηκε και από γκέλα, όπως είχε στο προηγούμενο... παρόμοιο παιχνίδι (σ.σ. 0-0 με Περιστέρι).

Ηλυσιακός: Νικολάου, Μητσόπουλος, Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Φλέγκας (84' Μασούρας), Στρατάκης, Τζώρτζης, Κολοβός (59' Φίπε), Κάμπας.

ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου (79' Τσεβάς), Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Πόποβιτς (54' Γροντής), Ντακόλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα