Βραζιλία ή κόλαση

Gazzetta team
Βραζιλία ή κόλαση

bet365

Την ώρα που η Ελλάδα θα δοκιμάζεται στο Βουκουρέστι, Ζλάταν και Κριστιάνο θα μονομαχήσουν μέχρι τελικής πτώσης στην Στοκχόλμη για την πρόκριση. Με την πλάτη στο τοίχο η Γαλλία απέναντι στην Ουκρανία, την τύχη στα χέρια τους κρατάνε οι Κροάτες που φιλοξενούν την Ισλανδία.

Ibra vs Cristiano vol.2

Ο Ρονάλντο νίκησε στο πρώτο και ο Ζλάταν θέλει εκδίκηση. Σουηδία και Πορτογαλία δίνουν την τελική μάχη για το εισιτήριο του Mundial... Η τακτική που ακολούθησε ο Ερικ Χάμρεν στον πρώτο αγώνα τον έφερε κοντά στο να πάρει 0-0 στην Λισαβόνα, όμως η κεφαλιά ψαράκι του Ρονάλντο στο 82' είναι αυτή που δίνει στους Πορτογάλους το πλεονέκτημα. Οι Σουηδοί πλέον πρέπει να σκοράρουν για να μπουν στο κόλπο και έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολη αποστολή.

Οπως είναι απόλυτα λογικό, εκτός από το Σουηδία-Πορτογαλία, πολλή κουβέντα γίνεται για τους δύο τιτάνες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και το ποιος θα καταφέρει να επιβάλλει τον νόμο του στα μπαράζ. Ο CR7 κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ματς και λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Ιμπρα έχει μεγάλο κίνητρο και έδειξε κέφια ενόψει του μεγάλου αγώνα δηλώνοντας σε δημοσιογράφο ότι είναι ο Θεός.

Στα 32 του, ο Ζλάταν θέλει να δώσει το «παρών» μάλλον στο τελευταίο Mundial της καριέρας του και πιστεύει ότι η Σουηδία μπορεί να ανατρέψει το προβάδισμα της Πορτογαλίας αν οι οπαδοί στηρίξουν την Εθνική. «Τους ξέρουμε καλύτερα πλέον και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα. Είναι το τελευταίο παιχνίδι πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, στηρίξτε μας και θα τα καταφέρουμε».

Οι Σουηδοί μπόρεσαν να περάσουν ελάχιστες πάσες στον Ιμπραΐμοβιτς και για τον λόγο αυτό ο 37χρονος χαφ, Αντερς Σβένσον, είναι πιθανό να πάρει φανέλα βασικού προκειμένου να τροφοδοτήσει περισσότερο τον σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν. «Πρέπει να παίξουμε πιο επιθετικά και πιο ψηλά στο γήπεδο. Πρέπει να βάλουμε περισσότερο στο παιχνίδι μας τον Ζλάταν» είπε ο Σεμπάστιαν Λάρσον της Σάντερλαντ.

Οπως ο Ιμπρα, έτσι και ο Χάμρεν μπορεί να βρεθεί σε Mundial για τελευταία φορά στην καριέρα του, αφού το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι. Ο Σουηδός εκλέκτορας -όπως και στο πρώτο ματς- αναμένεται να παραταχθεί με 4-2-2-2 με τους Σκανδιναβούς να θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφαία διοργάνωση μετά την απουσία από την Νότιο Αφρική το 2010. «Περιμένω ένα δράμα μέχρι το τέλος».

Η νίκη της Πορτογαλίας στο «Ντα Λουζ» της δίνει τη δυνατότητα να είναι πιο αισιόδοξη για το ότι μπορεί να βρεθεί για τέταρτη σερί φορά στην τελική φάση του σπουδαίου τουρνουά και ο Πάουλο Μπέντο, είδε τους Ρονάλντο και Πέπε να επιστρέφουν στις προπονήσεις μετά το off που πήραν μετά τον αγώνα.

Αν τελικά όλα πάνε καλά για τους Ιβηρες, θα περάσουν ξανά μέσω μπαράζ, αφού το 2009 απέκλεισαν με συνολικό σκορ 2-0 την Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στην Πορτογαλία πάντως ανησυχούν πολύ για τις συνθήκες του αγώνα στη Σουηδία, αφού όπως αναφέρουν τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, η θερμοκρασία θα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και το τερέν όχι σε καλή κατάσταση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο περιμένει «ακόμα μία μάχη».

«Η Πορτογαλία έχει μικρό πλεονέκτημα, θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, όμως είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Οι παίκτες θέλουν να βρεθούν στην Βραζιλία, οπότε θα δώσουν ότι καλύτερο έχουν».

*Τελευταία φορά που η Πορτογαλία έκανε νίκη στην έδρα της Σουηδίας ήταν τον Οκτώβριο του 2002 όταν ο Ρουί Κόστα με γκολ στο 89' είχε χαρίσει νίκη με 3-2 σε φιλικό αγώνα.

*Τον αγώνα που θα γίνει στην «Friends Arena» της Σόλνα θα σφυρίξει ο Αγγλος, Χάουαρντ Γουέμπ και οι Σουηδοί περιμένουν να έχουν πλεονέκτημα-ανοχή στο σκληρό παιχνίδι.

Με την πλάτη στον τοίχο η Γαλλία

Γαλλία και Ουκρανία ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία, με το 2-0 του πρώτου ματς να φέρνει τους Τρικολόρ σε πολύ δύσκολη θέση. Η πρώτη (Γαλλία) καλείται να γίνει η πρώτη ομάδα που ανατρέπει το 0-2 του πρώτου αγώνα στα μπαράζ για να πάρει την πρόκριση σε τελική διοργάνωση. Η δεύτερη (Ουκρανία) ψάχνει την πρώτη της πρόκριση μέσω μπαράζ μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες. Όπως και να έχει, μια τους θα γράψει ιστορία με φόντο το Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ψάχνει το... εξωπραγματικό

Οι Γάλλοι είναι με την πλάτη στον τοίχο. Σε δημοσκόπηση της Parisien για το αν «υποστηρίζετε ακόμα την Εθνική», το 83,6% απάντησε «όχι»… Οι Τρικολόρ του Ντιντιέ Ντεσάμπ έχουν γίνει… μετρ στο να απογοητεύουν. Ο Γάλλος τεχνικός έχει το χειρότερο ποσοστό νικών μετά τον Στέφαν Κόβακς (1973-75) με μόλις 41%, ενώ στα προκριματικά η ομάδα του κράτησε μόλις μία φορά το μηδέν εντός έδρας (με την Φινλανδία).

«Για το πιστέψουν εκείνοι, πρέπει πρώτα απ’ όλα να το πιστεύω εγώ. Πρέπει να δώσουμε τα πάντα, για να κάνουμε εξωπραγματική εμφάνιση και να προκριθούμε», σχολίασε ο Ντεσάμπ, όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Η Γαλλία έχει να λείψει από τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης από το 1994 και το κλίμα δεν είναι το ιδανικότερο, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα τραυματισμών.

Τα καλά νέα ήρθαν την τελευταία στιγμή, με τον Ντεσάμπ να αποκαλύπτει ότι ο Βαράν κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έτοιμος για να πάρει θέση δίπλα στον Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας. Πάλι καλά, γιατί ο Γάλλος τεχνικός ήθελε να αποφύγει να έχει δύο αριστεροπόδαρους και υπήρχε το… απίστευτο σενάριο – σε αγώνα τέτοιας σημασίας – να βάλει κεντρικό αμυντικό όχι τον Σακό, αλλά τον Σανιά…

«Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και την ψυχή μας για να προκριθούμε», σχολίασε ο Ολιβιέ Ζιρού. «Η υπερηφάνια της φανέλας. Το γεγονός ότι 64 εκατ. Γάλλοι μας στηρίζουν. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Μπορούμε να το κάνουμε», ολοκλήρωσε, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που οι Γάλλοι πρέπει να είναι αισιόδοξοι.

Μέχρι το πρώτο ματς στην Ουκρανία είχαν περάσει αισίως 7 χρόνια από την τελευταία φορά που οι Τρικολόρ κέρδισαν ομάδα, που βρίσκεται από πάνω τους στο FIFA Ranking. Τώρα, δεν φτάνει καν μία απλή νίκη…

Πιθανή σύνθεση (4-3-3): Γιορίς, Ντεμπουσί, Αμπιντάλ, Βαράν (Σακό), Εβρά, Ματουιντί, Πογκμπά, Καμπάγ, Ριμπερί, Βαμπουένα, Μπενζεμά

Με όπλο την άμυνα

Από την στιγμή που ανέλαβε ο Φομένκο τον Δεκέμβριο του 2012 τα πάντα έχουν αλλάξει. Η Ουκρανία παραμένει χωρίς ήττα και βρίσκεται μία ανάσα από μία τεράστια πρόκριση. Οι Ουκρανοί έχουν παίξει τρεις φορές στην Γαλλία, δεν έχουν κερδίσει καμία, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι δεν σκόραραν και σε καμία…

«Όλοι ονειρεύονται να παίξουν στο Μουντιάλ και αυτό είναι το καλύτερο κίνητρο που υπάρχει. Ανεξάρτητα με το ποιος θα αγωνιστεί την Τρίτη, θα παίξουμε για τη νίκη», σχολίασε ο Αλεξάντρ Ζαβάροβ, βοηθός του Φομένκο.

Οι Ουκρανοί έφτασαν στο Παρίσι ήσυχα, χωρίς να κάνουν καμία δήλωση. Ο 65χρονος τεχνικός θέλει τους παίκτες απόλυτα συγκεντρωμένους στον… απώτερο στόχο. Τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς Κούτσερ και Φεντέτσκι θα λείψουν από την άμυνα, η οποία είναι και το μεγαλύτερο όπλο της ομάδας, ενώ εκτός αποστολής τελικά έμεινε και ο Κόβαλ.

Άλλωστε, στο ματς με την Γαλλία ο Πιατόβ έσπασε το ρεκόρ του Σοβκόβσκι, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του για 730’ (το προηγούμενο από το 2005 με 728’)! Οι παίκτες του Φομένκο θα παίξουν με την γνωστή συνταγή. Θα τρέξουν πολύ, θα πιέσουν πολύ, θα αμυνθούν λυσσαλέα και θα απειλήσουν στην αντεπίθεση για την μεγάλη πρόκριση.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε τους παίκτες συγκεντρωμένους, καθώς στην προετοιμασία για το πρώτο παιχνίδι ξοδέψαμε πολλή ενέργεια. Και σωματικά και ψυχικά. Διαβάζουμε τις δηλώσεις των Γάλλων. Λένε ότι θα γίνει μάχη. Είμαστε προετοιμασμένη, δεν είναι απαραίτητο ότι θα χάσουμε», δήλωσε ο Φομένκο λίγες ώρες πριν το μεγάλο παιχνίδι.

Πιθανή σύνθεση (4-2-3-1): Πιάτοβ, Μάντζιουκ, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβτσούκ, Στεπανένκο, Έντμαρ, Γιαρμολένκο, Ρόταν, Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια

«Μεθυσμένη» πρόκριση στο Μάξιμιρ!

Το μηδέν στο χιονισμένο Ρέκιαβικ έδωσε το πάνω χέρι στην Κροατία, αλλά η Ισλανδία είναι έτοιμη να γράψει ιστορία. Εκδίκηση για το... σκάνδαλο με τις μπύρες θέλουν να πάρουν οι παίκτες του Νίκο Κόβατς, κατάμεστο το «Μάξιμιρ».

Η Κροατία θέλει να γράψει ιστορία και να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις. Το Βέλγιο ήταν ένα σκαλί πιο πάνω από τις δυνατότητες της «Χρβάτσκα», αλλά η κληρωτίδα της χαμογέλασε στα μπαράζ φέρνοντάς της αντίπαλο την Ισλανδία. Τα πολλά χαμόγελα πάντως... πάγωσαν στο Ρέκιαβικ, οι Κροάτες διαπίστωσαν πως οι «Ψαράδες» είχαν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά, έκαναν μόλις μια φάση στο παιχνίδι με τον Πέρισιτς και αυτή όταν η Ισλανδία έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Το 0-0 έδωσε το πλεονέκτημα στην Κροατία, όχι όμως και τη σιγουριά για την πρόκριση, μιας και ξέρουν πως ο αντίπαλος είναι καλύτερος εκτός έδρας. Ο Νίκο Κόβατς δεν έχει προλάβει να περάσει τη φιλοσοφία του, ωστόσο κατάφερε να αλλάξει το κλίμα, εξαιρετική η ψυχολογία, ενώ απολαμβάνει τον σεβασμό όλων των παικτών.

Μόντριτς, Μάντζουκιτς και Ολιτς εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάρουν την ομάδα από το χέρι και να την οδηγήσουν στα τελικά του Μουντιάλ! Ο Κόβατς δεν θα προβεί σε αλλαγές, οι παίκτες του θα είναι πιο ελεύθεροι, χωρίς όμως να δούμε την Κροατία να αφήνει χώρους στους Ισλανδούς. Πολλά χαμόγελα για την κίνηση των εισιτηρίων, έχουν διατεθεί περίπου 15.000 εισιτήρια, ωστόσο όλοι πιστεύουν πως το «Μάξιμιρ» θα είναι κατάμεστο. Βέβαια, όταν ο κόσμος δίνει δυναμικό παρών οι Κροάτες παρουσιάζουν σημάδια άγχους και αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Η ισοπαλία έφερε μπύρες, πολλές μπύρες!

Οι Ισλανδοί δυναμιτίζουν το κλίμα λίγες ώρες πριν τη σέντρα, αφού η ιστοσελίδα «Visir» αποκάλυψε πως μετά το ματς, οχτώ παίκτες της ομάδας κατανάλωσαν περισσότερα από 70 μπουκάλια μπύρα στο ξενοδοχείο, με την τελευταία παραγγελία να φτάνει στις 04.00! Μάντζουκιτς, Σρνα, Γέλαβιτς, Τσόρλουκα, Κράνιτσαρ, Ντα Σίλβα, Κόβατσιτς, Βίντα ήταν οι... παράνομοι, με την Ομοσπονδία της Κροατίας πάντως να διαψεύδει και να αντιδρά έντονα στους ισχυρισμούς των Ισλανδών.

Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Πλετίκοσα, Σρνα, Πράνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Ιλιτσέβιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς, Ολιτς

Παράπονα, αλλά χωρίς άγχος

Οι «Ψαράδες» αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι, δεν ρίσκαραν, αλλά δεν απειλήθηκαν κιόλας παρά το γεγονός πως για 40 λεπτά έπαιζαν με παίκτη λιγότερο. Το 0-0 μπορεί να μην τους έδωσε πλεονέκτημα, ωστόσο δεν τους έκοψε τα φτερά. Οι Ισλανδοί θα παραταχθούν χωρίς άγχος στο Μάξιμιρ, με 700 οπαδούς στο πλευρό τους και έτοιμοι να γράψουν ιστορία. Το βάρος έπεσε στον... ψυχολογικό πόλεμο, θέλουν να εκνευρίσουν τους Κροάτες και στις δηλώσεις του τονίζουν πως μπορούν να πάρουν την πρόκριση.

Η ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ, είναι από τα πλέον πειθαρχημένα σύνολα στην Ευρώπη, η τελευταία διετία του Σουηδού στον πάγκο της έχει αλλάξει και την ταυτότητα της Ισλανδίας. Τα παράπονα για τη διαιτησία του πρώτου ματς πολλά, οι Ισλανδοί τονίζουν πως η Κροατία δεν θα είχε καμία τύχη χωρίς τις αποφάσεις γεγονός που ανεβάζει την... πίεση των γηπεδούχων. Δυο σημαντικά προβλήματα, εκτός ο βασικός δεξιός μπακ της Ζούλτε Βάρεγκεμ, Σκούλασον, αλλά και ο βασικός επιθετικός του Αγιαξ, Σίγκθορσον που αποχώρησε στο πρώτο ματς εξαιτίας τραυματισμού.

Πιθανή σύνθεση (4-4-2): Χάλντορσον, Γιόνσον, Σκούλασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Αρνασον, Θορ Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Γκούντιονσεν, Φινμπόγκασον

 

Τελευταία Νέα