Πως θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό!

Πως θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος «βλέπει» μέσω του blog του στο gazzetta το πώς ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό!

Δεν ξέρω αν το έχω δει σωστά, αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός το περασμένο Σάββατο στο Παγκρήτιο έκανε πρόβα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό! Πιστεύω, δηλαδή, πως κάπως έτσι θα παίξει και το ερχόμενο Σάββατο στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη φορά ήταν πιο σφιχτός σαν ομάδα κι έδειξε να έχει σαν πρώτο μέλημά του να κρατήσει πίσω το μηδέν. Εξ ου κι η παρουσία στη μεσαία γραμμή τριών παικτών, σχεδόν στην ίδια ευθεία, που έχουν κι ανασταλτικές ικανότητες. Με τον Μέντες μπροστά από τα σέντερ μπακ, ενίοτε και σε ρόλο τρίτου στόπερ, και τους Ζέκα και Λαγό λίγο μπροστά, δεξιά κι αριστερά του.

Το σχέδιο του Αναστασίου ήταν, «να κρατήσουμε πίσω το μηδέν και μπροστά ένα γκολ θα βάλουμε, με τους Μπεργκ και Φιγκερόα, έχοντας πίσω τους και τον Ατζαγκούν». Κι επειδή του έπιασε στην Κρήτη, ακριβώς αυτό νομίζω πως θα είναι και το σχέδιο του ΠΑΟ στο ντέρμπι: να παίξει καλή άμυνα και να προσπαθήσει να βρει χώρους για να βγάλει κάποιες επικίνδυνες επιθέσεις, ώστε να εκμεταλλευθεί τους δύο έμπειρους σέντερ φορ που έχει, έχοντας στο μυαλό του και το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να έχει την προσοχή του στραμμένη και στο μεγάλο παιχνίδι με την Μπενφίκα, μόλις τρεις ημέρες αργότερα...

Βεβαίως, είναι αλήθεια ότι έφαγε φάσεις από τον Εργοτέλη ο Παναθηναϊκός. Με τη διαφορά ότι τις έφαγε σχεδόν όλες από την ίδια πλευρά, εκείνη του (παρεμπιπτόντως γρήγορου όταν βγαίνει μπροστά) Σπυρόπουλου, με αντίπαλο τον Μπαντιμπαγκά. Όπερ σημαίνει ότι ο Αναστασίου θα κοιτάξει να καλύψει τα νώτα του τούτη τη φορά από αυτή την πλευρά, είτε αλλάζοντας δεξί μπακ, είτε με κάποιες οδηγίες στον Σπυρόπουλο να αλλάξει ο ίδιος το παιχνίδι του.

Όμως, γενικά τον είδα πιο αξιόπιστο αμυντικά τον Παναθηναϊκό, σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του, διότι εκτός των άλλων είχε τον Καπίνο άριστο, για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό και τον Σίντεφελντ απολύτως συνεπή, ίσως για πρώτη φορά με τα πράσινα-και δεν είναι τυχαίο ότι ο φορμαρισμένος φορ Διαμαντάκος είχε σε όλο το ματς μία τελική για σουτ.

Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να δώσει βάση ο Ολυμπιακός στο πως θα "δουλέψει" το δικό του παιχνίδι αφενός μεν για να βγάλει ο ίδιος φάσεις απέναντι σε ένα αντίπαλο που ακόμη και μέσα στο σπίτι του θα παίξει αρκετά κλειστά, αφετέρου δε για να κοιτάξει πώς να φυλαχτεί πίσω, καθότι δεν είναι παράλογο να πιστεύουν στον ΠΑΟ ότι μέσα στη Λεωφόρο και με το σπρώξιμο του κόσμου μπορεί να βάλουν ένα γκολ ο Φιγκερόα με τον Μπεργκ.

Νομίζω ότι στον ΠΑΟ θέλουν να το πάνε «πονηρά» το ματς και περισσότερο να κλέψουν, παρά να πάρουν τη νίκη. Οπότε, στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι έτοιμοι και για ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Δηλαδή, παρότι φιλοξενούμενοι, να τους αφήνουν χώρους για να επιτίθενται αυτοί πιο πολύ κι οι γηπεδούχοι να είναι πιο πίσω και να φεύγουν στην κόντρα κι επιχειρώντας να βρουν λύσεις και με στημένες φάσεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.