Ο ανανεωμένος «Ύμνος της ΑΕΚ»

Ο ανανεωμένος «Ύμνος της ΑΕΚ»

Gazzetta team
Ο ανανεωμένος «Ύμνος της ΑΕΚ»

bet365

Τον ανανεωμένο ύμνο της ΑΕΚ με ερμηνευτή τον φυσικό ηγέτη της, Μίμη Παπαϊωάννου μπορούν να απολαύσουν οι φίλοι της ομάδας.

Ο «Ύμνος της ΑΕΚ» ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του 1971 και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας με αποτέλεσμα να γίνει σήμα κατατεθέν της. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε από τους πολυάριθμους φίλους και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να ακούγεται στους αγώνες της Ένωσης. Η μουσική είναι του Στέλιου Καζαντζίδη, οι στίχοι του Χρήστου Κολοκοτρώνη και η ενορχήστρωση του Χρήστου Νικολόπουλου.

41 χρόνια μετά, κατόπιν απαίτησης των οπαδών της ΑΕΚ, Παπαϊωάννου και Νικολόπουλος ξαναμπήκαν στο studio για να δώσουν στον ιστορικό ύμνο σύγχρονη ματιά, δυναμική και «νεύρο» με σεβασμό πάντα στην αυθεντική εγγραφή. Η ανανεωμένη εκδοχή, είναι μια εμπνευσμένη διασκευή του Ανδρέα Αποστόλου.

Στη σύγχρονη «ηλεκτρική» ενορχήστρωση του Αποστόλου τα μπουζούκια του Νικολόπουλου ισορροπούν αρμονικά το κλασικό με το μοντέρνο και συνδέουν ιδανικά τον αυθεντικό ύμνο με τη «νέα» αυτή πρότασή του. Η ηχογράφηση και μίξη έγινε στο studio του Χρήστου Νικολόπουλου από τον Βασίλη Νικολόπουλο ο οποίος έχει και τη γενικότερη τεχνική υποστήριξη.

Ο ανανεωμένος ύμνος της ΑΕΚ είναι μια προσφορά όλων των συντελεστών του στους φιλάθλους της ιστορικής κιτρινόμαυρης ομάδας και δεν έχει κανένα εμπορικό χαρακτήρα. Τα πνευματικά δικαιώματα του νέου ύμνου ανήκουν φυσικά στους δημιουργούς του ενώ τα δικαιώματα του υλικού της ανανεωμένης έκδοσης στους συντελεστές της.

Ακούστε τον ανανεωμένο ύμνο της κιτρινόμαυρης ομάδας στο Ogdoo.gr

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα