Η Βοσνία έγραψε ιστορία! (vid)

Η Βοσνία έγραψε ιστορία! (vid)

Η Βοσνία έγραψε ιστορία! (vid)

bet365

Η Βοσνία στις... φλόγες, ο Ιμπίσεβιτς με γκολ στο 68' γκρέμισε τα όνειρα της Ελλάδας και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση στο Μουντιάλ. Το πάλεψαν οι Λιθουανοί, αλλά ήταν... λίγοι.

H Βοσνία ήθελε νίκη για να βρεθεί στη Βραζιλία, αγχώθηκε, πιέστηκε, αλλά ένα τέρμα του Ιμπίσεβιτς στο 68' την έστειλε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Μουντιάλ. Οι Βόσνιοι ήταν καλύτεροι στο Κάουνας, είχαν χιλιάδες οπαδούς στο πλευρό τους και χάρη στην ποιότητά τους πήραν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας.

Οι Βόσνιοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, αλλά η πρώτη καλή φάση ήρθε από στημένο, αφού το φάουλ του Πιάνιτς έδιωξε εντυπωσιακά ο Αρλάουσκις. Το άγχος όμως εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να βγάλουν συνδυασμούς στο γήπεδο, ενώ χαρακτηριστική είναι η φάση του 19' όταν ο Τζέκο πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Ιμπίσεβιτς και χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία. Οι Λιθουανοί αν και πιέζονταν κρατούσαν το μηδέν, ενώ ο Αρλάουσκις με εντυπωσιακή επέμβαση στο 30' σε σουτ του Πιάνιτς κράτησε όρθια την ομάδα του. Οι Βόσνιοι μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και έχασαν τεράστιες ευκαιρίες, αλλά τα σουτ των Πιάνιτς, Μπίτσακσιτς δεν βρήκαν στόχο. Ωστόσο, όλα... τελείωσαν στο 68' ο Τζέκο έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε στον Ιμπίσεβιτς ο οποίος ολομόναχος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας έστειλε την ομάδα του στο Μουντιάλ. Η Λιθουανία προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά δεν είχε τις λύσεις για κάτι θετικό. To τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους Βόσνιους στην κορυφή και το... Σεράγεβο στις φλόγες. Χιλιάδες Βόσνιοι στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την ιστορική επιτυχία.

 

Τελευταία Νέα