Το όνειρο... έφυγε, τα μπαράζ έρχονται! (2-0, vids)

Το όνειρο... έφυγε, τα μπαράζ έρχονται! (2-0, vids)

Δημήτρης Τομαράς
Το όνειρο... έφυγε, τα μπαράζ έρχονται! (2-0, vids)

bet365

Η Ελλάδα έκανε το χρέος της κερδίζοντας το Λιχτενστάιν, αλλά το... δώρο από την Λιθουανία δεν ήρθε και έτσι η πρόκριση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας θα «παιχτεί» στα μπαράζ του Νοεμβρίου!

Ναι μεν αλλά για την Εθνική στο ματς με το Λιχτενστάιν στο Καραϊσκάκης. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, έδειξαν περισσότερη διάθεση, πέτυχαν δύο γκολ (2-0), έχασαν ευκαιρίες, για να λέμε την αλήθεια φυσικά, δεν έθελξαν και με την απόδοσή τους, όμως το κυριότερο είναι πως έφτασαν μια ανάσα από την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.

Για την ακρίβεια ήταν για 68 λεπτά στα γήπεδα της Βραζιλίας, όμως ο Ιμπίσεβιτς κατάφερε να κάνει το 0-1 για τη Βοσνία στην αναμέτρηση με την Λιθουανία και να δώσει την πρόκριση στους Βόσνιους. Έτσι ναι μεν υπάρχει η ικανοποίηση για το τρίποντο των διεθνών, αλλά από την άλλη και η πίκρα για την μη πρόκριση από τώρα.

Βέβαια υπάρχει και η δεύτερη ευκαιρία, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ετοιμάζεται να πάει στο Μουντιάλ μέσω μπαράζ. Όποιος και να είναι ο αντίπαλος, η σοβαρή Εθνική μπορεί να τα καταφέρει, αλλά από την άλλη δεν θα χαλούσε κανέναν το να μην πέσει επάνω μας η Γαλλία.

Γρήγορο γκολ και μετά στο Λιθουανία-Βοσνία

Όσον αφορά τον αγώνα με το Λιχτενστάιν, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, έκαναν αυτό που περίμεναν όλοι. Μπήκαν δυνατά, σκόραραν και μετά αν και έδειξαν να έχουν όρεξη, όπως φαινόταν το μυαλό τους... ταξίδευε περισσότερο στο Κάουνας και στον αγώνα της Λιθουανίας με τη Βοσνία. Ο παίκτης που τους έδωσε το δικαίωμα να ασχοληθούν με αυτό ήταν ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος στο 7' εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Χολέμπας και με προβολή πέτυχε το 1-0.

Κατέβασμα ταχύτητας και πέναλτι που δεν δόθηκε

Όπως αναφέραμε μετά το 1-0 και με την διαφορά δυναμικότητας να είναι μεγάλη, η Εθνική κατέβασε ρυθμούς, κάτι που όμως στο 21' πήγε να της στοιχίσει. Στο συγκεκριμένο λεπτό ο Στόκλασα έκανε το σουτ, ο Σιόβας έδιωξε με το απλωμένο χέρι, με τον διαιτητή να λέει λανθασμένα να συνεχιστεί το ματς.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο, με την Εθνική να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 1-0 και τον κόσμο να δυσφορεί προς το τέλος για την εμφάνιση της ομάδας.

Ίδια εικόνα και γκολ Καραγκούνη για να... σπάσει το 1-0

Ίδια πάνω-κάτω ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος. Η Εθνική ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο, αλλά δεν έκανε φάσεις, μιας και φαινόταν ξεκάθαρα πως οι παίκτες είχαν το μυαλό τους περισσότερο στο ματς της Βοσνίας, περιμένοντας το στραβοπάτημα. Ένα στραβοπάτημα που δεν ήρθε μιας και ο Ιμπίσεβιτς έκανε το 0-1 και έδωσε την απευθείας πρόκριση στη Βοσνία. Μετά το γκολ αυτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε περισσότερο και τελικά κατάφερε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να διώξει την... κατάρα του 1-0. Σκόρερ ο Καραγκούνης που με εξαιρετικό φάουλ έκανε το 2-0 και αποθεώθηκε.

Το τέλος βρήκε τους πάντες να περιμένουν να τελειώσει η αναμέτρηση στο Κάουνας και όταν τελικά δεν άλλαξε κάτι, υπήρξαν χειροκροτήματα και παραινέσεις πως η Εθνική μπορεί να πάει στο Μουντιάλ μέσω των μπαράζ.

Man of the match: Έχει ειπωθεί πολλές φορές, πως ο Καραγκούνης είναι γεννημένος για να παίζει στην Εθνική. Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και σήμερα ήταν από τους πλέον ορεξάτους παίκτες, πετυχαίνοντας και ένα εξαιρετικό γκολ. Ε τι άλλο θα έπρεπε να κάνει.

Αδύναμος κρίκος: Θα μπορούσαμε να πούμε και όλοι, αλλά δεν χρειάζεται γκρίνια. Είπαμε όταν το μυαλό είναι στο ματς της Βοσνίας και να θέλεις δεν μπορείς να παίξεις καλύτερα...

Στο ύψος του: Ξέρει να βάζει γκολ και το έκανε και σήμερα. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε εκεί που έπρεπε την στιγμή που έπρεπε, σκόραρε και έδιωξε το όποιο άγχος θα μπορούσε να υπάρξει στους διεθνείς.

Η γκάφα: Μπορεί να μην δόθηκε, αλλά η γκάφα του Σιόβα ήταν μεγάλη, γιατί εκεί δεν πας να κάνει πέναλτι, δίνοντας την ευκαιρία στο Λιχτενστάιν να ισοφαρίσει.

Το στραγάλι: Μία φάση έγινε στο ματς, το πέναλτι του Σιόβα, οπότε από την στιγμή που δεν το είδε, ο Τσέχος Κόβαρικ ήταν κακός.

Το ταμείο του Gazzetta: Έπαιξε όσο έπρεπε για να κερδίσει. Αυτό έκανε σχεδόν σε όλα τα ματς, αυτό επανέλαβε και σήμερα. Η Εθνική νίκησε το Λιχτενστάιν με 2-0, δεν έπαιξε μπαλάρα, δεν της έκατσε κάποιο... δώρο από τη Λιθουανία, αλλά κανείς δεν μπορεί να την διαγράψει στα μπαράζ.

Συνθέσεις ομάδων

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Βύντρα, Κατσουράνης, Σιόβας, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ (46' Σάμαρης), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (69' Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (85' Αθανασιάδης).

Λιχτενστάιν (Πάουριτς): Γέλε, Ντ. Χάσλερ (90' Γιλντίζ), Μπούργκμαϊερ, Κάουφμαν, Ερί, Μ. Κρίστεν (82' Ερνέ), Στόκλασα, Α. Κρίστεν, Ν. Χάσλερ, Ποβλερίνο, Βίζερ.

 

Τελευταία Νέα