Τέλος... κατοχής για Μπαρτσελόνα!

Τέλος... κατοχής για Μπαρτσελόνα!

Γιώργος Φραδελάκης
Τέλος... κατοχής για Μπαρτσελόνα!

bet365

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 5,5 χρόνια έπρεπε να περάσουν για να χάσει σε παιχνίδι την κατοχή μπάλας η Μπαρτσελόνα!

Αποτελεί την κατεξοχήν ομάδα που αρέσκεται σε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και με κύριο χαρακτηριστικό της βέβαια το passing game. Όλα αυτά ωστόσο έχουν ως απόρροια και την υπεροχή στην κατοχή μπάλας, κάτι μάλιστα που συνέβαινε επί 5,5 συναπτά έτη! Συγκεκριμένα τελευταία φορά που σε παιχνίδι δεν είχαν οι Καταλανοί την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, ήταν στις 7 Μαΐου του 2008, όταν έχασαν με το βαρύ 4-1 από τη Ρεάλ, με την κατοχή να είναι 59-41.

Και από τους Μαδριλένους, φτάσαμε στη... Ράγιο Βαγεκάνο! Μπορεί η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο να έκανε... πάρτι και το 5/5 στην Πριμέρα Ντιβιζιόν να ήρθε με το ευρύ 4-0, ωστόσο όπως παρουσιάζεται στον πίνακα στατιστικών της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, οι γηπεδούχοι είχαν 51% κατοχή μπάλας, έναντι 49% της Μπάρτσα, κάτι που σημαίνει ότι το ρεκόρ αποτελεί πλέον παρελθόν!

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι όπως επισημαίνεται και στην καταλανική «Sport» που ανέδειξε το θέμα, στο σάιτ της ισπανικής λίγκας γίνεται λόγος για 52-48 κατοχή υπέρ της Μπαρτσελόνα.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα