«Μόνο ο Γκουαρδιόλα μπορούσε να πει κάτι...»

«Μόνο ο Γκουαρδιόλα μπορούσε να πει κάτι...»

Gazzetta team

bet365

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μίλησε για τη Μπαρτσελόνα, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα για εκείνον και υποστήριξε ότι από τους προπονητές του μόνο ο Πεπ Γκουαρδιόλα μπορούσε να πει κάτι άσχημο.

Ο Σουηδός επιθετικός της Παρί παραχώρησε συνέντευξη στο BBC και δήλωσε χαρούμενος στην Παρί, ενώ αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του και στην εμπειρία της Μπαρτσελόνα...

Ο «Ίμπρα» δήλωσε:

Για το πώς ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο: «Μέχρι τα 17 θεωρούμουν η τελευταία επιλογή. Μια μέρα με είδε ο προπονητής και με φώναξε. Λέω ‘τι έκανα πάλι;’ γιατί κάθε φορά που με καλούσε ήταν για πειθαρχικούς λόγους. Μου είπε ότι ήθελε να με βάλει στην πρώτη ομάδα. Δεν ήθελα να πω τίποτα γιατί μπορεί να άλλαζε γνώμη. Στο πρόσωπό μου έβλεπε έναν παίκτη διαφορετικό από τους άλλους. Κατάλαβα πως αν ήθελα να γίνω κάτι που μπορούσα να γίνω, έπρεπε να δουλέψω σκληρά. Μπορεί να έχεις ταλέντο, αλλά αυτό δεν μπορεί από μόνο του να σε πάει μπροστά».

Σχετικά με το τι λένε για εκείνον αυτοί που δεν τον γνωρίζουν: «Ακούω συνέχεια ότι είμαι αλαζόνας και κακός χαρακτήρας. Όμως όταν με γνωρίζουν, λένε εντελώς τα αντίθετα. Δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον χωρίς να τον ξέρεις. Είμαι ένας τύπος που θέλει να κάνει τους άλλους χαρούμενους και βάζω τον εαυτό μου σε δεύτερη μοίρα. Για μένα έχει σημασία το σύνολο».

Για τις σχέσεις με τους προπονητές του και τον Γκουαρδιόλα είπε: «Όχι, δεν πιστεύω πως είναι δύσκολο να με διαχειριστεί κάποιος. Αυτή την εικόνα σχημάτισε κάποιος για μένα και με ακολουθεί όπου κι αν πάω. Αν μιλήσεις με τους προπονητές που είχα, ίσως ο μόνος που θα μπορούσε να το πει είναι ο Γκουαρντιόλα. Είχα όνειρο να πάω στην Μπαρτσελόνα, αλλά κάποιες φορές ίσως είναι προτιμότερο να μην κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου. Αυτό το όνειρο παραλίγο αν όχι να με καταστρέψει, να κάνει τα πράγματα δύσκολα για μένα. Στους έξι πρώτους μήνες ήταν φανταστικά, είχα πολύ καλή σχέση με τον Γκουαρντιόλα, αλλά μετά κάτι έγινε και ακόμη δεν ξέρω. Αν κάποιος έχει πρόβλημα μαζί μου ας έρθει να μου το πει. Δεν ήμουν χαρούμενος κι έπρεπε να διαλέξω: είτε να μείνω και να κερδίζω τα πάντα αλλά όχι να είμαι χαρούμενος είτε να φύγω. Επέλεξα να πάω στη Μίλαν και ξαναβρήκα τη χαρά».

Για τον Μουρίνιο τόνισε: «Είχα ακούσει πολλά και δεν τον ήξερα όταν άρχισα να τον γνωρίζω ήταν τέλειο. Έκανε για μένα πράγματα που δεν έκανε κανείς άλλος με έκανε να νιώθω πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, ένιωθα σαν λιοντάρι»

Για τον Αντσελότι υποστήριξε: «Ήταν παλιάς σχολής αλλά ένας φανταστικός άνθρωπος δεν είχα με κανένα την σχέση που είχα με τον Αντσελότι. Ήταν προπονητής, φίλος και σαν πατέρας όταν έφυγε λυπήθηκα αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαι χαρούμενος που είναι στην Ρεάλ και θα πετύχει».

Για τον αν αισθάνθηκε ζήλια την περασμένη σεζόν λόγω του Μπέκαμ: «Στην Παρί έχω περισσότερη προσοχή από οπουδήποτε αλλού. Ήταν καλό όταν ήρθε και σαν παίκτης ήταν φοβερός, δεν υπήρχε ποτέ ζήλια».

Όσον αφορά το αν θα έπαιζε στην Αγγλία, υποστήριξε: «Πιστεύω πως η εποχή μου να παίξω στην Αγγλία πέρασε. Τώρα είμαι στην Παρί, είμαι χαρούμενος εδώ κι έχουμε ένα πρότζεκτ που προχωρά πολύ καλά και γρήγορα. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις σχέδια. Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα πίστευα πως θα φύγω μετά από πέντε χρόνια. Κι όμως έφυγα πολύ γρήγορα. Έτσι βλέπω κάθε μέρα ξεχωριστά».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα