«Εφτάψυχος» ο Γηραιός

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
«Εφτάψυχος» ο Γηραιός

bet365

«Χιτσκοκική» πρόκριση του Ηρακλή επί του Τυρνάβου στα πέναλτι, καθάρισαν εύκολα Νίκη και Πιερικός, έπαιξε με την φωτιά η ΑΣΑ. Χανιά, Φωκικός, Αιγινιακός, Μαγούλα τα άλλα εισιτήρια.

Τύρναβος-Ηρακλής 1-1 (3-4 στα πεναλτι)

Ανατροπή και πέναλτι...

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στην Λάρισα, όπου ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει την πρόκριση επί του Τύρναβου, αν και μέχρι το 96' βρισκόταν πίσω στο σκορ! Οι γηπεδούχοι έπαιξαν αμυντικά, είχαν διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι του Γηραιού και κατάφεραν να χτυπήσουν την κατάλληλη στιγμή. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Βανγκελί ανετράπη μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Κουρτεσιώτης ανέλαβε την εκτέλεση και από τα 11 μέτρα νίκησε τον Χουάντερσον για το 1-0.

Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε τον Ηρακλή, που στην επανάληψη δεν μπήκε καλά, ενώ από το παιχνίδι δεν έλειπαν τα πολλά νεύρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να παίζουν... ξλο αντί για ποδόσφαιρο και να ολοκληρώσουν την αναμέτρηση με 9 παίκτες η καθεμία! Από ουσία πάντως δεν υπήρχε τίποτα, με τους γηπεδούχους να κρατούν το προβάδισμα μέχρι και τις καθυστερήσεις. Όλα έδειχναν πως ο Τύρναβος θα αποτελέσει την πρώτη έκπληξη, όμως ο Τσιλιανίδης είχε άλλη άποψη και με σουτ στο 96' κατάφερε να δώσει το ...φιλί της ζωής στην ομάδα του.

Στην παράταση, οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ φοβισμένα, ενώ και η κούραση ήταν αισθητή, αφού οι αποβολές και το σκληρό παιχνίδι εξάντλησε τους ποδοσφαιριστές. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, μίλησε η εμπειρία του Γηραιού, καθώς ο Τύρναβος πέταξε στα σκουπίδια την προσπάθεια που είχε κάνει μέχρι στιγμής, αφού με δύο άστοχες εκτελέσεις, οι Λαρισινοί έμειναν εκτός συνέχειας.

Πιερικός-Βατανιακός 3-0

Καθάρισε εύκολα ο Πιερικός

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου εξασφάλισε η ομάδα του Πιερικού, η οποία επικράτησε εύκολα στο ντέρμπι της Κατερίνης του Βατανιακού με 3-0. Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Ιορδανίδης, καθώς αυτός σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Αποστολίδη στο 10', ενώ με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, πήρε την σκυτάλη και με προσωπικό του τέρμα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καθάριος τρία λεπτά αργότερα, κλειδώνοντας από νωρίς την πρόκριση για τον Πιερικό.

Βύζας Μ.-ΑΟ Χανιά 1-2

Δύο μπαλοθιές στα Μέγαρα

Μεγάλη νίκη και πρόκριση πέτυχε η ομάδα των Χανίων, η οποία επικράτησε με 2-1 του Βύζαντα στα Μέγαρα και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με κεφαλιά του Μανωλά στο 25'. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Σταμόγιαννο στο 49', όμως η απάντηση του ΑΟΧ ήταν άμεση, αφού ο Τσάτσος τρία λεπτά αργότερα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι πάντως, θα μπορούσαν να πετύχουν τουλάχιστον ακόμα ένα τέρμα, όμως σε δύο περιπτώσεις σημάδεψαν το δοκάρι της εστίας του Βύζαντα.

Αστέρας Μαγούλας-Επισκοπή 2-1

Έλαμψε ο Αστέρας

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου πήρε ο Αστέρας, που φιλοξένησε την Επισκοπή στην Μαγούλα και επικράτησε με 2-1. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή, αλλά δεν μπορούσαν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία. Με ένα ξέσπασμα όμως, οι Καπουράνης και Μαρτίνεζ στο 67' και το 73' αντίστοιχα, κατάφεραν να δώσουν σκορ πρόκρισης στην ομάδα τους. Το μόνο που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Γκονζάλες στο 82'.

Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-2

Έπαιξε με την φωτιά η ΑΣΑ

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου συνεχίζει η Αναγέννηση Καρδίτσας, που κατάφερε να προσπεράσει το εμπόδιο της Καβάλας, της οποίας και επικράτησε με 3-2. Οι ΑΣΑ ήταν καλύτερη και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ Γήττα στο 28', ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Χλωρός διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Παρόλα αυτά, η Καβάλα είχε απάντηση, καθώς μπήκε με πίστη στην επανάληψη και κατάφερε να μειώσει στην πρώτη φάση, με δράστη τον Καπνίδη. Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ψυχρολουσία, καθώς στο 51' έφεραν το παιχνίδι στα ίσα με τον Αλεξίου. Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους γηπεδούχους, που πίεσαν και πάλι και κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα με τον Χατζηρίζο στο 81',τέρμα που ήταν αρκετό για να πάρει η ΑΣΑ την νίκη και την πρόκριση, αφού η Καβάλα δεν κατάφερε να απαντήσει αυτή τη φορά.

Νίκη... πρόκριση

Εθνικός Γαζ.-Νίκη Βόλου 1-2

πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 2-1, η Νίκη Βόλου επικράτησε του Εθνικού Γαζώρου στις Σέρρες και πήρε έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι Βολιώτες ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και άνοιξαν το σκορ στο 22 με τον Ίσαακ. Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Τζιώρας κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα των φιλοξενούμενων και να δώσει στην ομάδα του σημαντικό προβάδισμα. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τον Γαϊδαρτζή στο 81' και έτσι αποχαιρέτησαν από νωρίς τον θεσμό του Κυπέλλου.

Φωκικός-Αχαρναϊκός 2-1

Παράταση και ανατροπή για Φωκικό

Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου κατάφερε να πάρει ο Φωκικός, ο οποίος επικράτησε στην παράταση του Αχαρναϊκού με 2-1 στην Άμφισσα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με δράστη τον πολύπειρο Ογκουνσότο μόλις στο 9', αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα. Ο Σκαρίμπας, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 72' έφερε το παιχνίδι στα ίσα και έστειλε έτσι το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τον παράγοντα έδρα, αλλά και την εμπειρία τους και πήραν την πρόκριση με τον Τζέκο να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Αιγινιακός

Ο νέος είναι ωραίος

Σε ένα παιχνίδι με αρκετό σασπένς, ο Αιγινιακός κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού επικράτησε στην παράταση της Αναγέννησης στα Γιαννιτσά με 3-2. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6' με τον Μοσχάκη, όμως η απάντηση ήταν άμεση, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Μιλόσκοβιτς έφερε το ματς στα ίσα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή, με τον Καρακατσάνη να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του στο 69'. Παρόλα αυτά, το τέρμα αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς τα Γιαννιτσά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Γιανκούλιτσα στο 79' και να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί όμως, οι γηπεδούχοι λύγισαν, έμειναν από δυνάμεις και ο Ζούρκος το εκμεταλλεύτηκε, αφού στο 115' έκανε το 3-2 και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Αιγινιακού.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα