Η φανέλα έκανε τη διαφορά! (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Η φανέλα έκανε τη διαφορά! (vids)

bet365

Η εμπειρία της Μίλαν πήρε 1-1 και προβάδισμα κόντρα στα μωρά της PSV. Πέρασαν Ζενίτ, Σοσιεδάδ!

Οι 7 φορές πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποίησαν πολύ μέτρια εμφάνιση στην Ολλανδία και μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να είναι που έκαναν την italian job κόντρα στα τρομερά πιτσιρίκια του Φιλίπ Κοκού. Η Μίλαν προηγήθηκε από το πρώτο μέρος με τον Ελ Σαραουί, η Αϊντχόφεν ισοφάρισε στην επανάληψη με τον Μάταβζ, με τους Ροσονέρι να μένουν ικανοποιημένοι με το 1-1. Ντεμπούτο έκανε ο Αντρέα Πόλι. Στα άλλα ματς, η Ζενίτ με χατ τρικ του Σιρόκοφ πέρασε με 4-1 από την Πορτογαλία αποκλείοντας από το πρώτο ματς την Πάσος Φερέιρα, όπως έκανε και η τρομερή Ρεάλ Σοδιεδάδ με το 2-0 επί της Λιόν στο «Ζερλάν». Η Πλζεν επικράτησε 3-1 της Μάριμπορ και πήρε επίσης προβάδισμα.

Δεν έπεισε αλλά πήρε αποτέλεσμα
Καλύτερα μπήκε στον αγώνα η PSV και με ενθουσιασμό έδειξε ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στην ιταλική άμυνα. Μόλις στο 2' ο Μάχερ βρέθηκε εκατοστά μακριά από το γκολ, ενώ στο 6' η Μίλαν θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι καλό αν το κοντρόλ του Ελ Σαραουί ήταν καλύτερο. Στο 15' οι Ροσονέρι άνοιξαν το σκορ. Ο Μουντάρι έβγαλε πολύ ωραία τον Αμπάτε στα δεξιά, ο Ιταλός έκανε τη σέντρα για τον Ελ Σαραουί ο οποίος αμαρκάριστος έκανε το 0-1 με κεφαλιά!

Στην επόμενη φάση οι Ροσονέρι θα μπορούσαν να έχουν κάνει το 0-2 όμως το σουτ του Μπαλοτέλι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 23' το σουτ του Σχααρς σταμάτησε στον Αμπιάτι και στο 28' Ο Ιταλός είπε «όχι» στον Βινιάλντουμ. Η Μίλαν προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό, όμως στο 37' η Αϊντχόφεν άγγιξε το γκολ με τον Μάχερ να κάνει ωραία κίνηση προς τα μέσα και σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος οι Ιταλοί έχασαν την καλύτερη ευκαιρία τους μετά το δοκάρι και το γκολ, όταν ο Ελ Σαραουί έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Ζουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Τα πολλά μακρινά σουτ που δοκίμασαν οι Ολλανδοί βρήκαν δικαίωση στο 60', όμως για να γίνει αυτό χρειάστηκε να κάνει γκέλα ο Αμπιάτι. Ο πορτιέρο της Μίλαν έχασε τη μπάλα μετά από την προσπάθεια του Μπρουμά και ο Μάταβζ από κοντά έκανε το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή αφού οι Ροσονέρι δεν έδειχναν διάθεση να πιέσουν για ένα δεύτερο γκολ, όμως στο τέλος βρέθηκαν κοντά στο να το κάνουν. Τελευταία καλή φάση για τους Ολλανδούς ήταν στο 75' όταν ο Ρέκικ έκανε μόνος του κεφαλιά από κοντά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ μετά τη σέντρα του Βινιάλντουμ, ενώ στο 87' ο Ζουτ απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Πόλι μέσα από την περιοχή για να μείνει το 1-1 μέχρι το τέλος.

Αϊντχόφεν (Φρανκ Ντε Μπουρ): Ζοέ, Ρέκικ, Μπρουμά, Βίλεμς, Μπρενέ, Μάχερ, Σχααρς (89' Χιλμαρκ), Παρκ Γι-Σουνγκ (69' Γιόζεφσον), Μάταβζ (76' Λοκάντια), Βιντζάλντουμ, Ντεπάι.

Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Μεξές, Ζαπάτα, Αμπάτε, Μουντάρι, Μπόατενγκ (84' Μπόατενγκ), Μοντολίβο, Εμάνουελσον, Ντε Γιονγκ (78' Πόλι), Μπαλοτέλι, Ελ Σαραουί.

Εκδίκηση με γκολάρες
Ηταν Μάρτιος του 2004 όταν η Λυών έβαζε τέλος στο όνειρο της Σοσιεδάδ για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτοτε σεντόνι δεν ξαναείδαν να κουνιέται στο Σαν Σεμπαστιάν. Τα έφερε όμως έτσι η μοίρα που εννέα χρόνια μετά, για να επιστρέψουν στους ομίλους οι Βάσκοι, θα έπρεπε να αφήσουν εκτός τους Λιονέ. Ουσιαστικά το έκαναν ήδη από το πρώτο ματς στο «Ζερλάν», απ' όπου έφυγαν με το τέλειο υπέρ τους 2-0.

Μάλιστα το έκαναν με υπέροχο τρόπο, καθώς επικράτησαν σε όλους τους τομείς και άφησαν για ενθύμιο στους οπαδούς των γηπεδούχων δύο τρομερά γκολ. Οι φιλοξενούμενοι που πίεζαν συνεχώς ψηλά και έβγαλαν φοβερή ενέργεια, προειδοποίησαν στο 12', με τον Βέλα να σημαδεύει τη βάση του αριστερού δοκαριού. Τρία λεπτά αργότερα ο Μεξικανός εξτρέμ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Γκριεζμάν έβαλε το τεμάχιο της μέχρι τώρα σεζόν στην Ευρώπη. Ο Γάλλος πλάγιος επιθετικός απογειώθηκε στην περιοχή και με κάτι σαν ψαλιδάκι-βολ πλανέ σκότωσε τον Αντονι Λόπες.

Η Λυών προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δοκάρι με τον Γκουρκίφ (27'). Για την ακρίβεια οι Γάλλοι ήταν άτυχοι, μιας και το σίδερο το χτύπησαν ξανά με τον Γκοναλόν (67'). Στο 50' πάντως ο Σεφέροβιτς ζήλεψε τη δόξα του Γκριεζμάν και έβαλε μονοκόμματη βολίδα από τα 30 μέτρα, κρεμώντας τον τερματοφύλακα για να κάνει το 0-2. Στο 75' ολοκληρώθηκε η βραδιά με την αποβολή του Μπίσεβατς για τους γηπεδούχους. Πλέον μόνο με θαύμα θα χάσουν οι Βάσκοι τους ομίλους.

Λιόν: Αντονι Λόπες, Φοφανά, Μπίσεβατς, Μιγκέλ Λόπες, Μπεντιμό, Μαλμπράν (55' Μπαλουλί), Γκοναλόν, Μπενζιά (57' Ντάνιτς), Γκρενιέ, Γκουρκίφ, Λακαζέτ

Ρεάλ Σοσιεδάδ: Μπράβο, Ινιγο Μαρτίνεθ, Καδαμούρο, Κάρλος Μαρτίνεθ, Ντε λα Μπέγια, Θουρουτούθα (80' Πάρδο), Μπεργάρα, Γκριεζμάν (70' Κάστρο), Βέλα, Σεφέροβιτς (64' Γκρανέρο).


Τέζα στο 90'
Ανοιχτούς λογαριασμούς έδειχναν να αφήνουν Πλζεν και Μάριμπορ, με την πρώτη στο φινάλε να αποκτά σημαντικό προβάδισμα με την επικράτηση της με 3-1. Η εικόνα όμως των δύο αντιπάλων ήταν εξαιρετικά ισορροπημένη και δεν δικαιολογεί τη μεγάλη νίκη των Τσέχων. Οι γηπεδούχοι πάντως έδειχναν να καθαρίζουν το ματς με τα δύο γκολ Τσισόφσκι (8') και Νταρίντα (58'). Ωστόσο, στο 66' ένα πολύ όμορφο τελείωμα από τον Μέγιατς έβαλε τους Σλοβένους στο κόλπο. Από εκεί πήγε να τους βγάλει ξανά ο Ντούριτς που σκόραρε στο 90' και έφερε την Πλζεν κοντά στη δεύτερη παρουσία της σε ομίλους.

Πλζεν: Κόζατσικ, Λιμπέρσκι, Ρέζνικ, Προχάτσκα, Τσισόβσκι, Χόραβα, Χόρβατ, Πετρζέλα (77' Ραϊτοράλ), Νταρίντα (87' Τεκλ), Βάγκνερ (63' Ντάριους), Κόβαρικ

Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Μάγιατς, Πότοκαρ, Ραΐσεβιτς, Βίλερ, Μίλετς (85' Ντερβίσεβιτς), Ιμπραΐμι (88' Μεντί), Τσβιγιάνοβιτς, Μέρτελ, Ταβάρες, Μπόχαρ.

Πέρασε η Ζενίτ
Στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ουσιαστικά ήδη η Ζενίτ καθώς επικράτησε με 3-1 της Πάσος Φερέιρα εκτός έδρας και η ρεβάνς στην Αγία Πετρούπολη θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Οι Ρώσοι πήγαν στην Πορτογαλία χωρίς τον τραυματία Χουλκ κι έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Λοντίγκιν, που απέκτησαν από την Ξάνθη.

Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι άνοιξε το σκορ στο 27' με τον Σιρόκοφ μετά από ασίστ του Ντάνι και κράτησε το 0-1 ως την ανάπαυλα, για να ακολουθήσουν περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά, στο 58', η Πάσος ισοφάρισε με τον Αντρέ Λεάο από κοντά μετά το λάθος αμυντικού, για να απαντήσει η Ζενίτ άμεσα και να ξαναπάρει προβάδισμα (1-2) στο 60' με τον Σιρόκοφ να σκοράρει ξανά, μετά από κόρνερ του Ντάνι.

Στο 85' ο Κερζάκοφ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο και μετά στην πλάτη του τερματοφύλακα Ντεγκρά για να γίνει το 1-3, με τον Σιρόκοφ στο 90' να πετυχαίνει χατ-τρικ με υπέροχο σουτ για το 1-4, οριστικοποιώντας την πρόκριση της Ζενίτ!

Πάσος Φερέιρα (Κοστίνια): Ντεγκρά, Νούνο Σάντος, Ρικάρντο, Ρουί Μιγκέλ (51' Βίτορ), Φιλίπε Ανουνσιασάο, Αντρέ Λεάο, Ουρτάδο, Ροντρίγκο Αντόνιο, Σέρτζιο Ολιβέιρα (80' Μανουέλ Ζοσέ), Ρομέου, Ιρομπίσο (65' Καρλάο).

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Λοντίγκιν, Ανιουκόβ, Λόμπαερτς, Χούμποτσαν, Μπιστρόβ (61' Αρσάβιν), Ντάνι (80' Μόλιεβετς), Σιρόκοβ, Ζιριάνοβ (70' Τίμοστσουκ), Βίτσελ, Σμολνίκοβ, Κερζάκοβ.

Τα αποτελέσματα

Λιόν-Σοσιεδάδ 0-2
(17' Γκριεζμάν, 50' Σεφέροβιτς)

Αϊντχόφεν-Μίλαν 1-1
(60' Μάταβζ - 15' Ελ Σαραουί)

Πάσος Φερέιρα-Ζενίτ 1-4
(58' Λεάο - 27', 60', 90' Σιρόκοβ, 85' αυτ. Ντεγκρά)

Πλζεν-Μάριμπορ 3-1
(8' Τσισόβσκι, 58' Νταρίντα, 90' Ντούριτς - 66' Μέγιατς)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα