Τσιρονίδης: «Άψογη η συνεργασία μου με τον Τοπαλίδη»

Gazzetta team
Τσιρονίδης: «Άψογη η συνεργασία μου με τον Τοπαλίδη»

bet365

Για την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της Καβάλας και όχι μόνο μίλησε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Σάκης Τσιρονίδης.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στη συνεργασία με του με τον Γιάννη Τοπαλίδη, τις μεταγραφικές κινήσεις του συγκροτήματος της Ανατολικής Μακεδονίας και όχι μόνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας 93,7:

Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη νέα φουρνιά στην ομάδα Κ20 που ξεκινάει σήμερα(χθες) την προετοιμασία της;

«Μην ξεχνάμε ότι από την προηγούμενη φουρνιά η πλειοψηφία κατέληξε στην επαγγελματική ομάδα. Επίσης ορισμένα παιδιά πήγαν σε άλλες ομάδες. Τώρα δημιουργήθηκε μια καινούρια ομάδα. Έχουν μείνει 5 καλοί ποδοσφαιριστές από πέρσι, που θα αποτελέσουν το βασικό κορμό. Αυτός ο κορμός πλαισιώνεται από καινούρια παιδιά, που έχουν ταλέντο. Εμείς δεν περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα. Θέλουμε συν το χρόνο, να γίνουν πάλι αρκετοί παίκτες από την Κ20, επαγγελματίες. Το έχω αναλάβει προσωπικά, όπως όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω τα παιδιά να δουλέψουν σωστά και να εξελιχθούν γρήγορα. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα είναι πολύ καλά. Οι περσινοί κάνουν τώρα προετοιμασία με την επαγγελματική ομάδα και με τις μεταγραφές που έρχονται γεμίζουν το ρόστερ. Βάση είναι αυτά τα παιδιά.

Είναι όλοι ταλέντα και μπορούν να προσφέρουν. Εμείς πάλι θα βασιστούμε στην ίδια φιλοσοφία. Πολλή δουλειά και μεράκι. Έχουμε βρει δυο ακόμη συνεργάτες αλλά προσωρινά θα δουλέψω εγώ με την ομάδα. Εμένα δε με ενδιαφέρουν οι τίτλοι. Θέλω να μπαίνω στο γήπεδο και να δουλεύω με τα παιδιά. Βοηθάω μια κατάσταση στην ΠΑΕ με τη θέση του γενικού αρχηγού και σίγουρα με τιμάει αυτή η θέση. Εγώ πάντως θέλω να είμαι… προπονητής.»

Τώρα πάντως είσαι σε διπλό ρόλο.

«Προσωρινά είμαι σε διπλό ρόλο. Θα τα καταφέρω. Το έχω ξανακάνει. Δε θα ξανάρθουν τα δύσκολα χρόνια. Υπάρχει τώρα υποδομή, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν στην Καβάλα. Βλέπουν ότι παίρνουμε τα παιδιά για να τα δουλέψουμε και να τα κάνουμε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό.»


Βρίσκεται και σε εξέλιξη η προετοιμασία της επαγγελματικής ομάδας.

«Σαφώς. Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις αλλά αυτό δε θα αργήσει να γίνει. Μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις.

Οι μαζικές δοκιμές έχουν σταματήσει και περιμένουμε τώρα κάτι εξαιρετικό να έρθει να το δούμε. Μάλλον κάποιες περιπτώσεις από το εξωτερικό. Εμείς δε δοκιμάσαμε ποδοσφαιριστές για να γεμίσουμε το ρόστερ. Δοκιμάζουμε ποδοσφαιριστές που θέλουμε να μας βοηθήσουνε. Οι «κανονικές» μεταγραφές θα γίνουν προς το τέλος.

Μιλάω για μεταγραφές ονομάτων. Μεταγραφές καλών ποδοσφαιριστών που θα έρθουν και θα έχουν τη φανέλα του βασικού. Παιδιά που έχουν ήδη μια διαδρομή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια λίστα. Δε βαδίζουμε στα τυφλά. Υπάρχει προγραμματισμός.

Περιμένουμε να πέσουν οι τιμές, βάση και των οικονομικών δεδομένων που επικρατούν στην Ελλάδα. Πρέπει να υπογραφούν συμβόλαια που θα μπορεί μια ΠΑΕ να ανταποκριθεί.»


Μας προδιαθέτεις για κάτι καλό;

«Σαφώς. Αυτό είναι γεγονός. Πάντοτε η Καβάλα κάνει καλές μεταγραφές. Μην ξεχνάμε ότι και πέρσι, ο Τσαλίκης ξεκίνησε να χτίζει μια ομάδα και μέσα σε 10 μέρες έγινε κάτι τέτοιο. Η ομάδα μέχρι το Δεκέμβριο διεκδικούσε τις πρώτες θέσεις. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και τώρα. Απλά έχουμε περισσότερο χρονικό διάστημα. Ο Τσαλίκης έκανε μέσα σε 10 μέρες μια ομάδα που στάθηκε αμέσως στο πρωτάθλημα.»

Θα έρθουν παίκτες σε συγκεκριμένες θέσεις;

« Ακριβώς. Έχουμε εντοπίσει τα ονόματα.»

Είναι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας από τον Σάκη Τσιρονίδη;

« Πρέπει να είμαστε πάντα αισιόδοξοι. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα έχει καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Δε χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Θέλουμε να έχουμε μια αξιόλογη πορεία, προκειμένου να έχουμε του χρόνου μια πιο δυνατή ομάδα και να πατήσουμε στη Σουπερ Λιγκ. Αυτή είναι η προσωπική μου σκέψη. Αυτό που έχω, εγώ στο μυαλό.»


Πως είναι οι πρώτες μέρες της συνεργασία σου με τον Γιάννη Τοπαλίδη;

« Η συνεργασία μας είναι άψογη. Είναι ένας άνθρωπος που έχει περάσει από το υψηλότερο σκαλοπάτι, που είναι η Εθνική Ελλάδας. Σπούδασε στη Γερμανία το ποδόσφαιρο και ορισμένα πράγματα του φαίνονται παράξενα στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε όλοι μας, το τι επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο άνθρωπος δίνει μεγάλο βάρος στην οργάνωση. Ο ΑΟΚ φέτος έχει αλλάξει σελίδα και προοπτική. Βλέπω ότι πολύ σύντομα θα πάμε πολύ καλά.»


Δίνει τελικά μεγάλη σημασία στα νέα παιδιά;

«Ναι και μου αρέσει η φιλοσοφία του. Κάτι τέτοιο γίνεται. Αρέσκεται να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές.»

Ο κόσμος πάντως θέλει το κάτι παραπάνω, όσον αφορά τις μεταγραφές.

«Λίγο υπομονή. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Δεν κάνουμε μεταγραφές για να λέμε ότι κάνουμε μεταγραφές…»


 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα