Διπρόσωπος! (vids)

Διπρόσωπος! (vids)

Gazzetta team
Διπρόσωπος! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός του δεύτερου μέρους έχει κάποια τύχη στην Ευρώπη. Του πρώτου όμως καμία! Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1 σε ένα φιλικό με πολλά συμπεράσματα.

Έτσι ξεκίνησε

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα με την Βαλένθια με τον Ρομπέρτο να είναι κάτω από τα δοκάρια. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μεντζανί και Σιόβας, δεξιά ο Παπάζογλου, αριστερά ο Χολέμπας, στον άξονα οι Φέισα, Μανιάτης και πιο μπροστά τους ο Τσόρι, στα δύο άκρα οι Βάις και Κάμπελ και βασικός φορ ο Μήτρογλου.

Λάθη στην άμυνα και γρήγορα το 1-0

Ο Ολυμπιακός δεχόμενος πίεση από την Βαλένθια και έχοντας σαφείς "πονοκεφάλους" σε άμυνα, άκρα και άξονα βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ από δικά του λάθη. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ρομπέρτο έπεσε στα πόδια του Ποστίγκα για να τον κόψει όμως η μπάλα πήγε στον Παπάζογλου που έκανε το λάθος να την χάσει και την αφήσει έτσι να πάει στα πόδια του Μπανέγα που με σουτ έκανε το 1-0.

Οι Πειραιώτες μετά την... ψυχρολουσία του 1-0 προσπάθησαν να ανέβουν ψηλά και να πρεσάρουν για την ισοφάριση. Στο 6' μάλιστα η κεφαλιά του Μήτρογλου πέρασε λίγο άουτ. Η Βαλένθια ανέβασε ξανά στροφές και λίγο έλλειψε να σκοράρει και στο 16' με τον Σιόβα όμως να διώχνει σωτήρια την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή από το σουτ του Περέιρα.

Οι φάσεις του Ολυμπιακού, το ακυρωθέν γκολ και το 2-0

Στο 30ό λεπτό οι ερυθρόλευκοι σκόραραν όμως το γκολ ακυρώθηκε επειδή ο Μήτρογλου βρέθηκε σε θέση οφσάιντ. Ο Ολυμπιακός είχε προβλήματα σε άξονα και άμυνα και ενώ έκανε αρκετά λάθη, ωστόσο στην επίθεση λειτουργούσε αρκετά καλά και είχε φάσεις για να βάλει γκολ.

Και εκεί που οι ερυθρόλευκοι έκαναν ευκαιρίες για να βρουν δίχτυα, όπως εκείνη με το σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες στο 39', η Βαλένθια πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση και έβαλε ένα ακόμα τέρμα έπειτα από νέο λάθος της άμυνας.

Στο 41' η σέντρα του Μπανέγα, τον οποίο έχασαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού πέρασε από Ρομπέρτο και Σιόβα και ο Πόστιγκα ερχόμενος από πίσω και σε κενή εστία μπόρεσε να κάνει το 2-0. Έτσι οι Ισπανοί αύξησαν τον δείκτη του σκορ.

Πιο ανεβασμένος στην επανάληψη

Στο Β' μέρος οι ερυθρόλευκοι έκαναν αρκετές αλλαγές στην επανάληψη με τον Μίτσελ να επιδιώκει να βελτιώσει το πρόσωπο της ομάδας κυρίως στα μετόπισθεν όπου είχε προβλήματα. Πολλές διαφοροποιήσεις στο αρχικό της σχήμα έκανε και η Βαλένθια που είχε πολύ καλή φάση για να σκοράρει με την μπάλα στο 62' να προσκρούει στο δοκάρι έπειτα από προσπάθεια του Ζόνας.

Η είσοδος παικτών όπως οι Φετφατζίδης, Φουστέρ, Σαβιόλα και Ολαιτάν βοήθησαν τους ερυθρόλευκους ώστε να αρχίσουν να ισορροπούν για τα καλά τον αγώνα και βγαίνουν ξανά στην επίθεση με αξιώσεις. Στο 78' ένα σουτ από τον Φετφατζίδη θα μπορούσε να κάνει την... ζημιά για τους παίκτες του Τζούκιτς. Γενικότερα οι Πειραιώτες έβγαλαν αρκετά θετικό πρόσημο στο Β' μέρος, αφήνοντας πίσω τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου.

Γκολ από Φουστέρ και φωνές για το νέο οφσάιντ

Στο 86' ο Ολυμπιακός έφτασε στην μείωση του σκορ με τον Νταβίντ Φουστέρ. Ο Χολέμπας βγήκε από τα πλάγια έκανε μία μπαλιά που κόντραρε, ο Φουστέρ έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε σωστά προς την αντίπαλη εστία κάνοντας το 2-1 και ίσως να "τσίμπησε" την μπάλα ο Ολαιτάν. Πολύ λίγο μετά ο Ολυμπιακός είδε το τέρμα του Ολαιτάν με κεφαλιά να ακυρώνεται ως οφσάιντ, φάση που ήταν οριακή. Η Βαλένθια αποπειράθηκε να βρει δίχτυα στην συνέχεια όμως ούτε ο Τσούμπι ούτε ο Ζόνας τα κατάφεραν ενώ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης το φάουλ του Χολέμπας βγήκε ελάχιστα έξω.

Συμπερασματικά στα του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός ανέδειξε προβλήματα σε άμυνα, άκρα και άξονα, κάνοντας σοβαρά λάθη που δεν επιτρέπονται σε τέτοια ματς και τα οποία και του στοίχισαν καθώς από αυτά δέχθηκε δύο τέρματα ενώ φάνηκε και πάλι η απουσία ενός αμυντικού χαφ. Πολλές φορές δεν μπορούσε ούτε να κόψει σωστά ούτε να κρατήσει μπάλες. Κατά τα άλλα τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στην επανάληψη (ιδίως) στάθηκε αρκετά καλά στο επιθετικό κομμάτι, βγάζοντας φάσεις και βάζοντας και ένα τέρμα. Σίγουρα τον περιμένει δουλειά ακόμα, όμως έδειξε ορισμένα θετικά στοιχεία κυρίως στο Β' ημίχρονο όπου στάθηκε σαφώς καλύτερα από το Α'.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άλβες, Ραμί, Πόστιγκα, Μπανέγκα, Περέιρα, Μπερνάτ, Φουέγο, Τζόναθαν, Κόστα, Μίτσελ, Φέδε. Αγωνίστηκαν και οι Σισοκό, Γκουαΐτα, Ρουίζ, Ρομέου, Μπαραγκάν, Ζόνας, Ματιέ, Κανάλες, Γιεράι, Ιμπάνιεθ, Τσούμπι, Γκουαρδάδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46’ Μέγιερι), Παπάζογλου (75’ Σαλίνο), Χολέβας, Μετζανί, Σιόβας (46’ Μανωλάς), Φέισα (66’ Σάμαρης), Μανιάτης (60’ Μασάντο), Ντομίνγκεζ (46’ Φουστέρ), Βάις (66’ Φετφατζίδης), Κάμπελ (46’ Ολαϊτάν), Μήτρογλου (60’ Σαβιόλα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα