Επιμένουν για Μέταλιστ, ελπίζει ο ΠΑΟΚ

Επιμένουν για Μέταλιστ, ελπίζει ο ΠΑΟΚ

Gazzetta team
Επιμένουν για Μέταλιστ, ελπίζει ο ΠΑΟΚ

bet365

Για πιθανή τιμωρία της Μέταλιστ κάνουν λόγο ξένα δημοσιεύματα, με τον ΠΑΟΚ να ελπίζει σε πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League.

Η ιστοσελίδα «le10sport.com» κάνει λόγο για τριετή αποκλεισμό της Μέταλιστ από τα Κύπελλο Ευρώπης, μετά την επιβεβαίωση από το CAS της ποινής που της είχε επιβληθεί από την ουκρανική ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ουκρανική ομάδα έχει παίξει ήδη τον πρώτο της αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και τώρα η UEFA πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το δυσάρεστο συμβάν».

Και στη συνέχεια προσθέτει: «Επιβεβαιώνονται από το CAS το "στήσιμο" του αγώνα και τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί από την ουκρανική ομοσπονδία».

Επιπλέον κάνει λόγο για την τιμωρία που μπορεί να επιβάλλει η UEFA: «Θεωρητικά η UEFA μπορεί να αποβάλλει την Μέταλιστ από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα για τρία χρόνια. Έχει παίξει, όμως, ήδη έναν αγώνα στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Και αν την τιμωρήσει ο ΠΑΟΚ θα πάρει αυτόματα την πρόκριση στον επόμενο γύρο ή θα οριστεί άλλος αντίπαλος;

Η UEFA θα πρέπει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν το CAS είχε εκδώσει την απόφασή του πριν από τις 30 Ιουλίου. Αυτό, παραδόξως, δεν το έκανε».

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Λοζάνης εξέδωσε μία απόφαση με πολλές ερμηνείες. Και αυτό γιατί αναφέρει πως διατηρείται η ποινή της αφαίρεσης εννέα βαθμών στη Μέταλιστ της σεζόν 2011-12, πράγμα που ποτέ δεν είχε γίνει, για το στημένο ματς με την Καρπάτι. Η απόφαση, ενδεχομένως, να έχει αναδρομική ισχύ και σύμφωνα με τους Γάλλους, ίσως να υπάρχει ο κίνδυνος για τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας να αποκλειστεί από την Ευρώπη και να περάσει ο ΠΑΟΚ στα play off της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης .

Βέβαια η κατάσταση είναι περίπλοκη καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί οι δυο αγώνες όταν η ΟΥΕΦΑ θα εκδώσει απόφαση και θα πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση για το αν ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρεθεί στην κλήρωση των πλει οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα