Μόνο με μπλούζες στο Μαρακανά!

Θάνος Σαρρής
Μόνο με μπλούζες στο Μαρακανά!

bet365

Το νέο Μαρακανά αλλάζει τα ήθη και τα έθιμα των οπαδών, αφού υπάρχει η πρόθεση να τιμωρούνται οι οπαδοί χωρίς μπλούζες και να απαγορεύονται οι σημαίες, τα τύμπανα, καθώς και η παρακολούθηση του αγώνα σε όρθιους!

Για την ανακαίνιση του θρυλικού γηπέδου στη Βραζιλία χρειάστηκαν περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ και το διοικητικό συμβούλιο των εγκαταστάσεων, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την ασφάλεια, πήρε κάποιες αποφάσεις που έρχονται σε σύγκρουση με την οπαδική κουλτούρα στη Βραζιλία.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν ότι οι οπαδοί θα απαγορεύεται να βγάζουν τις μπλούζες τους, να έχουν μαζί τους μουσικά όργανα και κοντάρια για σημαίες, ενώ η τοποθέτηση καθισμάτων σε όλο το γήπεδο σημαίνει ότι κανείς δεν θα πρέπει να είναι όρθιος!

Οι εν λόγω κανόνες προκάλεσαν γενική κατακραυγή από τους οπαδούς στη Βραζιλία, ενώ δεν έλειψαν και οι ειρωνικές τοποθετήσεις σε μεγάλα Μέσα, όπως η Globo Esporte. Μένει να δούμε αν τελικά θα ισχύσουν για Μπραζιλεϊράο, στο οποίο το γήπεδο θα κάνει πρεμιέρα με το ματς της Φλουμινένσε με την Βάσκο στις 21 Ιουλίου.

 

Τελευταία Νέα