Και τώρα... το Europa!

Θάνος Σαρρής
Και τώρα... το Europa!

bet365

Μια μέρα μετά τον δεύτερο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, το Εuropa League επιστρέφει στο προσκήνιο με τα επαναληπτικά ματς για τους «4». Ντέρμπι στην Πορτογαλία (Μπενφίκα-Φενέρμπαχτσε) και... φαβορί στο Λονδίνο (Τσέλσι-Βασιλεία)!

«Σφραγίζει» το εισιτήριο!

Η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 μέσα στην Ελβετία αλλά ο Ράφα Μπενίτεθ προειδοποίησε τους παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης, παρότι η Βασιλεία στη φετινή της πορεία στο Europa League δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας. Κι αυτό γιατί στο παιχνίδι με την Τότεναμ και το 2-2 στο White Heart Lane την... έχει φοβηθεί το μάτι του! Ο Ισπανός ξεκαθάρισε ότι ανησυχεί λόγου του ότι οι περισσότεροι θεωρούν ότι η Τσέλσι είναι ήδη στον τελικό, στον οποίο είχε βρεθεί το 2004 ως προπονητής της Βαλένθια. Πάντως, η τελευταία φορά που κέρδισε ομάδα στο Στάμφορντ Μπριτζ για την Ευρώπη ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Απρίλιο του 2011! Ο Μπενίτεθ δεν έχει νέους «πονοκέφαλους» και βλέπει την ομάδα του να σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε καθένα από τα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά ματς της.

Από την άλλη, η Βασιλεία δέχεται τουλάχιστον δύο γκολ στα τελευταία τρία ματς της και θέλει... να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία για να συνεχίσει να ελπίζει. Φέτος δεν έχει κερδίσει σε κανένα από τα έξι εκτός έδρας ματς που έχει παίξει. Έχει αποδείξει πάντως ότι δεν τα παρατά ποτέ, καθώς τα επτά από τα 17 φετινά της γκολ έχουν μπει στο τελευταίο 15λεπτο των αναμετρήσεων! Ο Μουράτ Γιακίν τόνισε ότι η ομάδα του έχει δείξει για τι είναι ικανή στο παιχνίδι με την Τότεναμ. Ο Μάρκο Στρέλερ αναμένεται να παίξει κανονικά.

«Φωτιά» στην Πορτογαλία!

Πιο αμφίρροπο αναμένεται το ματς της Μπενφίκα με την Φενέρ στην Λισσαβόνα, μετά το 1-0 στη Κωνσταντινούπολη, με την γηπεδούχο να έχει τρία δοκάρια! Η τουρκική ομάδα δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Ουεμπό, Μεϊρέλες και Τοπάλ, ενώ η Μπενφίκα έχει κερδίσει τα 12 από τα 13 τελευταία παιχνίδια στην έδρα της, ενώ η ήττα στην Μπενφίκα έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των 38 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις!

Στη Λισσαβόνα η Φενέρ έχει γνωρίσει τη μεγαλύτερη ήττα στην Ευρώπη, όταν οι «Αετοί» την είχαν σκορπίσει με 7-0! Οι δύο μονομάχοι έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν έντονες συγκινήσεις και το παιχνίδι αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα