Βρίσκουν «χρυσή τομή» για ΕΕΑ

Gazzetta team
Βρίσκουν «χρυσή τομή» για ΕΕΑ

bet365

Η Πολιτεία και η ηγεσία της ΕΠΟ φαίνεται πως τα βρίσκουν σε ότι αφορά στην ΕΕΑ και την λειτουργία της στο νέο νομοσχέδιο, διατηρώντας τις περισσότερες δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, η Πολιτεία φέρεται να έχει βρει την χρυσή τομή με την ηγεσία της ΕΠΟ για την νέα λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και το δικαίωμά της να χορηγεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Η ΕΕΑ εντάσσεται στην έννοια του δημόσιου συμφέροντος και θα διενεργεί έλεγχο νομιμότητας εκ μέρους του κράτους, το οποίο φυσικά έχει το δικαίωμα να διενεργεί. Είναι πολύ πιθανό βέβαια να αφαιρεθούν κάποιες δυνατότητες ελέγχου που διατηρούσε μέχρι σήμερα, όπως το να εξετάζει τις τυχόν οφειλές των ΠΑΕ προς αθλητές, προπονητές, ομοσπονδία, διοργανώτρια αρχή και ιδρυτικό αθλητικό σωματείο.

Δηλαδή, ο έλεγχος που θα διενεργεί εκ μέρους του κράτους θα περιορίζεται στις τυχόν οφειλές προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, την καταβολή ΦΠΑ, το «πόθεν έσχες» των μετόχων, την νομιμότητα της διοίκησης των σωματείων και το μετοχολόγιο, ενώ τονίζεται πως θα παραμείνει η υποχρέωση της εγγυητικής επιστολής.

 

Τελευταία Νέα