Μάρτα: Ένα σύμβολο ισότητας! (pics & vids)

Μάρτα: Ένα σύμβολο ισότητας! (pics & vids)

Μάρτα: Ένα σύμβολο ισότητας! (pics & vids)

bet365

Η Μάρτα είναι κάτι παραπάνω από μια παίκτρια που έγραψε ιστορία σκοράροντας σε 5 διαφορετικά Μουντιάλ! Η Βραζιλιάνα κατάφερε να σπάσει κάθε φραγμό και να γίνει ένα σύμβολο ισότητας σ΄ έναν χώρο που ανδροκρατείται .

Η Μάρτα δεν είναι... άλλη μία παίκτρια. Ποτέ δεν ήταν και με βάση την καριέρα που έχει διαγράψει δεδομένα δεν θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως μια παίκτρια που απλά υπηρέτησε το άθλημα.

Η Μάρτα, κόντρα στην Αυστραλία έγραψε ιστορία: Εγινε η μόνη παίκτρια - είτε πρόκειται ποδόσφαιρο αντρών ή γυναικών - που σκοράρει σε 5 διαφορετικά Μουντιάλ, ενώ έπιασε το ρεκόρ του Κλόζε με τα 16 τέρματα σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ξεκίνησε το 2003 με τρία τέρματα, το 2007 πέτυχε επτά, το 2011 τέσσερα, το 2015 ένα και το 2019 άλλο ένα.

Η άφταστη Μάρτα, ωστόσο, φρόντισε στο 16ο τέρμα της να στείλει ένα μήνυμα διαφορετικό από τα άλλα.

Πανηγύρισε δείχνοντας στο παπούτσι της την ισότητα των δύο φύλων.

Θα μπορούσε να πει ότι οι γυναίκες είναι ανώτερες. Θα είχε το δικαίωμα. Θα μπορούσε να μην πει τίποτα. Πολλά θα μπορούσε να κάνει. Προτίμησε να εκμεταλλευτεί αυτό το ξεχωριστό κατόρθωμα για να (απο)δείξει πως σε κάθε χώρο είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα μπορείς έχει ίσα δικαιώματα, ίσες απαιτήσεις και σαφώς οφείλεις να απαιτείς ίση μεταχείριση όταν αυτή (εννοείται πολύ κακώς) δεν υπάρχει!

H στιγμή της γέννησης του συμβόλου:

 

Τελευταία Νέα