Επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, πρώην παίκτης της Γιουβέντους!

Gazzetta team
Επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, πρώην παίκτης της Γιουβέντους!

bet365

Ο Νικόλας Χριστογιώργος που πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έγινε ο πρώτος επαγγελματίας «απόφοιτος» της ακαδημίας των «μπιανκονέρι» στην Αθήνα, η οποία του χρόνου συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής! Το gazzetta.gr παρουσιάζει την ιστορία του.

Η αρχή έγινε το Νοέμβριο του 2009, όταν ο τότε πρόεδρος της «Γηραιάς Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου, Ζαν-Κλοντ Μπλαν, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του CGS, Χρήστο Γείτονα, εγκαινίαζαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, μία πρωτοποριακή συνεργασία, που όχι μόνο έμελλε να μακροημερεύσει αλλά και να αναπτυχθεί σε τέτοιο επίπεδο, που πλέον η ακαδημία της Γιουβέντους στην Αθήνα, να θεωρείται ένα πρότυπο «σχολείο» του ποδοσφαίρου.

Στο τέλος της 2η σεζόν λειτουργίας της (2010), ο 10χρονος τότε Νικόλας Χριστογιώργος «κέντρισε» την προσοχή των προπονητών της Ακαδημίας, από την συμμετοχή του στο τουρνουά δεξιοτήτων “gollissimo”, που διοργανώθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του CGS (Παλλήνη).

«Ο Νικόλας μας έκανε σχεδόν αμέσως “κλικ”, χάρη στην σωματοδομή του, την πλαστικότητα των κινήσεών του αλλά και με την διακαή επιθυμία του να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Στα 5 χρόνια που έμεινε μαζί μας, νομίζω ότι διδάχθηκε πολλά, τόσο από άποψη τεχνικής μέσω της εξειδικευμένης προπόνησης σε πλήρη επαγγελματικά πρότυπα, όσο απόκτησης της σωστής νοοτροπίας και αθλητικής παιδείας, υπό την έννοια ότι έμαθε να λειτουργεί σε συνθήκες πειθαρχίας και να έχει αυτοέλεγχο.», σχολιάζει στο gazzetta.gr ο νυν επικεφαλής προπονητής της Ακαδημίας της Γιουβέντους στην Ελλάδα, Ανδρέας Γιαννάκης.

Μετά από 5 χρόνια μεθοδικής δουλειάς με βάση τις προπονητικό πλάνο της Γιούβε, ο ταλαντούχος γκολκίπερ εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του «τριφυλλιού». Λίγους μήνες νωρίτερα, την άνοιξη του 2015, ο ψιλόλιγνος “πορτιέρο” είχε αναδειχθεί κορυφαίος τερματοφύλακας στο ετήσιο “ΝΙΚΕ Cup”, στο οποίο είχε πάρει μέρος με την αντιπροσωπευτική ομάδα της Ακαδημίας της Γιουβέντους και είχε κλέψει την παράσταση, αγωνιζόμενος κόντρα στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο, τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά και την μέλλουσα ομάδα του!

«Όταν πήρε την απόφαση να ενταχθεί στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ήταν ένας πολύ τερματοφύλακας που τεχνικά βρισκόταν πολύ πιο μπροστά από τους συνομηλίκους του και δεν είχε καθόλου ελλείψεις. Έπρεπε απλά να πάρει χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια στα πόδια του για να αρχίσει, σταδιακά να βγάζει την αξία του κάτω από τα δοκάρια», υπερθεματίζει ο πρώην προπονητής του στην Juventus.

Τα τμήματα υποδομής του «τριφυλλιού» δεν ήταν τα μόνα στα οποία δοκιμάστηκε επιτυχώς ο Νικόλας Χριστογιώργος, που επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις τόσο του Ρέντη (Ολυμπιακός), όσο και των Σπάτων (ΑΕΚ). Η επιλογή του Παναθηναϊκού έγινε λόγω καλύτερης προσέγγισης των «πρασίνων» αλλά και του πιο φιλικού κλίματος που συνάντησε το Κορωπί.

Στο πρόσωπό του, οι άνθρωποι που κατοικοεδρεύουν στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού, βλέπουν τον νέο Βλαχοδήμο! Άλλωστε, ο 18χρονος υψηλόσωμος γκολκίπερ από το Ζεφύρι, έχει ακριβώς τον ίδιο σωματότυπο με τον βασικό πορτιέρο της πρώτης ομάδας, ο οποίος από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αγωνίζεται στην Μπενφίκα.

Η τεχνογνωσία και η παράδοση που έχει το «τριφύλλι», στην παραγωγή σπουδαίων τερματοφυλάκων, ήταν ο βασικός λόγος που πριν από 2,5 χρόνια, ο Νικόλας Χριστογιώργος αποδέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού και η σκληρή δουλειά με τον Βραζιλιάνο προπονητή τερματοφυλάκων των «πρασίνων», Ρόμπσον ντος Σάντος, απέδωσε καρπούς.

Η προώθηση του 18χρονου τερματοφύλακα στην πρώτη ομάδα, έγινε με εισήγηση του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών, Τάκη Φύσσα και υπό τον φόβο της «αρπαγής» του από ομάδα του εξωτερικού, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η επιστροφή του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος τον ήξερε πολύ καλά επειδή αγωνιζόταν μαζί με τον γιο του.

Πλέον, μένει να φανεί αν ο Χριστογιώργος θα συμμετάσχει και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν ένας εκ των Χαλκίδη και Ξενόπουλο δοθεί δανεικός.

 

Τελευταία Νέα