Επίσημη η νοτιοαμερικανική πρόταση για το Μουντιάλ του 2030

Gazzetta team
Επίσημη η νοτιοαμερικανική πρόταση για το Μουντιάλ του 2030

bet365

Η Αργεντινή, η Ουρουγουάη και η Παραγουάη κατέθεσαν επίσημη κοινή πρόταση για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Μαυροβούνιο – Δανία. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Οι πρόεδροι των τριών Ομοσπονδιών, οι οποίες είχαν ενημερώσει από τον Αύγουστο πως θα καταθέσουν πρόταση για το τουρνουά, ανακοίνωσαν επίσημα ότι κινούνται για την ανάληψή του σε εκδήλωση που έγινε στην Casa Rosada της Αργεντινής.

Όπως τόνισαν, η πρόταση περιλαμβάνει την συμμετοχή δύο-τριών σταδίων στην Παραγουάη και την Ουρουγουάη και έξι-οκτώ στην Αργεντινή, η οποία θα έχει τη μερίδα του λέοντος στη διοργάνωση. «Ξέρουμε ότι υπάρχουν κι άλλες χώρες που θέλουν, όμως πιστεύω ότι η επέτειος των 100 χρόνων από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ουρουγουάη κάνει την περιοχή μια πολύ ελκυστική προοπτική», τόνισε ο Παραγουανός Οράσιο Καρτές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί άλλη πρόταση για την διοργάνωση, αν και η Κίνα έχει δείξει τις προθέσεις της ότι σκοπεύει να καταθέσει πρόταση για μια μελλοντική διοργάνωση Μουντιάλ. Οι τρεις πρόεδροι συναντήθηκαν και με τον Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος όμως δεν έδωσε το παρών στη συνέντευξη Τύπου.

 

Τελευταία Νέα