Λυκογιάννης στο gazzetta.gr: «Κλειδώνει τον Πιρές και... κερδίζει η ΑΕΚ»

Λυκογιάννης στο gazzetta.gr: «Κλειδώνει τον Πιρές και... κερδίζει η ΑΕΚ»

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Λυκογιάννης στο gazzetta.gr: «Κλειδώνει τον Πιρές και... κερδίζει η ΑΕΚ»

bet365

Ο Λυκογιάννης από την... κορυφή της Αυστρίας μιλά για την Αούστρια Βιέννης, δίνει συμβουλές στον Χιμένεθ και τονίζει πως η ΑΕΚ είναι το μεγάλο φαβορί. Τι λέει στο gazzetta.gr για Εθνική και Ολυμπιακό.

ΑΕΚ – Αούστρια Βιέννης με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Μάνταλος σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Η πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League ιδανική και το διπλό στη Ριέκα έβαλε με το… καλημέρα την ΑΕΚ δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης! Η Ενωση υποδέχεται την Αούστρια Βιέννης κι ενδεχόμενη νίκη θα την κάνει το απόλυτο φαβορί για τους «32»! Είναι όμως ικανοί οι Αυστριακοί για τη ζημιά στο ΟΑΚΑ; Ο μπακ της Στουρμ Γκρατς, Μπάμπης Λυκογιάννης μιλά στο gazzetta.gr για την αντίπαλο της ΑΕΚ, τα αρνητικά, τα θετικά της, αλλά και την τεράστια απώλεια των φιλοξενούμενων. Αλλωστε, ο διεθνής αμυντικός συγκαταλέγεται στους κορυφαίους του πρωταθλήματος και ήδη χτυπούν σειρήνες από τη Bundesliga!

Βλέπεις από την… κορυφή του πρωταθλήματος την Αούστρια. Ποια είναι η άποψή σου για την αντίπαλο της ΑΕΚ;
Είναι στις τρεις πιο ισχυρές του πρωταθλήματος. Εκανε πολύ κακό ξεκίνημα, ωστόσο όταν επέστρεψαν βασικοί παίκτες από τραυματισμούς η ομάδα βελτιώθηκε. Είναι δουλεμένη και ο Τόρστεν Φινκ κάνει ωραία δουλειά. Παρουσιάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο στα τελευταία παιχνίδια και μας πλησίασε στην κορυφή. Επιθετική ομάδα, με πολλά κενά στην άμυνα και όπως τόνισα έναν έμπειρο προπονητή!

Τα μειονεκτήματά της;
Μπορεί επιθετικά να κάνει καλά πράγματα, αλλά πίσω έχει θέματα. Πρόβλημα στα στημένα, στο ψηλό παιχνίδι και χτυπητές αδυναμίες στα άκρα. Οι αμυντικοί της προωθούνται, αλλά οι επιστροφές τους είναι αργές. Ειδικά στο αριστερό άκρο η ομάδα υποφέρει κι αυτό πρέπει να εκμεταλλευθεί η ΑΕΚ. Είναι τυχερή η Ενωση που έχει αποχωρήσει ο Καγιόντε ένας εξαιρετικός επιθετικός που βρισκόταν με κλειστά μάτια με τον άξονα της ομάδας. Η απουσία του είναι αισθητή και το κενό του δεν έχει καλυφθεί ιδανικά.

Σχετική εικόνα

Τι θα πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ;
Η Αούστρια αγωνίζεται με ένα 4-3-3, αλλά όταν επιτίθεται θα δεις και τα… στόπερ στην αντίπαλη περιοχή. Γρήγορη ομάδα, αλλά άποψή μου είναι πως οι παίκτες -κλειδιά είναι ο Πιρές και ο Χολζχάουσερ! Ο πρώτος είναι Βραζιλιάνος, αριστερό εξτρέμ που προκαλεί πολλά ρήγματα. Εξαιρετική τεχνική, καλό σουτ, ίσως ο πιο ποιοτικός της ποδοσφαιριστής. Επίσης, ο εγκέφαλος της ομάδας είναι το αμυντικό χαφ, ο Χολζχάουσερ, δεν είναι γρήγορος, αλλά είναι άψογος play maker. Πέρσι, από τις 50αρες μπαλιές του ο Καγιόντε έβρισκε δίχτυα συνέχεια. Βλέπει γήπεδο, μοιράζει εξαιρετικές κάθετες και κάνει εύκολο το έργο του Φριζενμπίχλερ.

Η συμβουλή σου στον Μανόλο Χιμένεθ;
Αν κλείσει τον Χολζχάουσερ ουσιαστικά εγκλωβίζει τον άξονα της Αούστρια. Πρέπει να παίξει με στηρίγματα στον Πιρές για να εκλείψει και ο δεύτερος κίνδυνος. Χρειάζεται να πιέσει από τα άκρα η ΑΕΚ και μπορεί να πάρει πολλά από τις αντεπιθέσεις.

Αν έδινες το πάνω χέρι σε κάποια από τις δυο;
Σίγουρα στην ΑΕΚ. Είναι ώριμη, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ανεβασμένη ψυχολογικά μετά τη νίκη στο ντέρμπι και αν παρουσιαστεί προσεκτική τότε έχει μεγάλο προβάδισμα. Είναι καλύτερη ομάδα από την Αούστρια κι έχει ποιοτικότερο υλικό. Ένα δυνατό ξεκίνημα θα φέρει την αντίπαλό της σε πολύ δύσκολη θέση.

Αποτέλεσμα εικόνας για λυκογιάννης gazzetta

Κορυφή με τη Στουρμ, διεθνής, σενάρια από τη Bundesliga! Επόμενο βήμα;
Ελπίζω κάποιο μεγαλύτερο πρωτάθλημα, όπως η Γερμανία ή η Ιταλία και η Αγγλία. Ηταν κάτι απίθανο για μένα να παίξω στην Εθνική Ελλάδος, αλλά το είδα και ως ανταμοιβή. Δούλεψα πολύ σκληρά την τελευταία διετία και τα κίνητρα είναι πολλά. Δεν ήταν τυχαίο, αλήθεια δούλεψα πολύ και συνεχίζω ακόμα.

Τι θες να αφήσεις πίσω σου;
Κοιτάζω μόνο μπροστά. Πήρα πολλά από τον Ολυμπιακό, με βοήθησε να κάνω σημαντικά βήματα. Η Στουρμ είναι το βήμα για ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Είμαι ενθουσιασμένος στην Αυστρία. Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, εξαιρετικές οι συνθήκες κι ένας σύλλογος που σου προσφέρει τόσα πολλά. Ο Φράνκο Φόντα με βοήθησε να καλύψω κενά, να γίνω ακόμα καλύτερος και διαρκώς μου δίνει πράγματα.

Το πρωτάθλημα της Αυστρίας αποτελείται από δέκα ομάδες. Το μοντέλο αυτό θα ήταν καλό για την Ελλάδα;
Υπάρχουν πιο ειδικοί να μιλήσουν γι αυτό, αλλά αν μπορούσα να πω την άποψή μου, ναι, θα ήταν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα με τόσες ομάδες. Το επίπεδο είναι εξαιρετικό, δε συναντάς εύκολα ομάδες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και όλα τα ματς είναι… ντέρμπι. Ο τελευταίος στη βαθμολογία θα σου βάλει δύσκολα, όχι όπως στην Ελλάδα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα