«Μόνο με τείχος στην άμυνα και κατενάτσιο μπορεί να ελπιζει ο Ολυμπιακός»

«Μόνο με τείχος στην άμυνα και κατενάτσιο μπορεί να ελπιζει ο Ολυμπιακός»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Μόνο με τείχος στην άμυνα και κατενάτσιο μπορεί να ελπιζει ο Ολυμπιακός»

bet365

Ο Ιταλός ρεπόρτερ Εμανουέλε Τζουλιανέλι μιλώντας στο gazzetta.gr δίνει ελάχιστες πιθανότητες στον Ολυμπιακό στο ματς με την Γιουβέντους, ενώ αναφέρεται στους Ιγκουαίν, Ντιμπάλα, Ρουγκάνι αλλά και στην απώλεια του Μπονούτσι.

Με πληγωμένο γόητρο από την ήττα με ανατροπή από την ΑΕΚ, τις παρενέργειες της απόλυσης του Μπέσνικ Χάσι, αλλά και της περιθωριοποίησης του Στέφανο Καπίνο, ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει πως το Champions League είναι διαφορετική υπόθεση.

Ο Τάκης Λεμονής προτού καν κλείσει 48ωρο επιχειρεί λίγο πριν το τέταρτο ντεμπούτο του στον πάγκο των «ερυθρολεύκων» να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών του γνωρίζοντας την επικινδυνότητα της αποστολής του στο Τορίνο.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Εμενίκε σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος των Corriere della Sera, Tribal Football και FourFourTwo, Εμανουέλε Τζουλιανιέλι μίλησε στο gazzetta.gr για την φετινή Γιουβέντους, ενώ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να πάει κόντρα στα προγνωστικά ελπίζοντας σε θετικό αποτέλεσμα.

«Ρεαλιστικά μιλώντας δεν θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει πολλές πιθανότητες να φύγει από το Τορίνο με θετικό αποτέλεσμα. Αυτή τη χρονιά η Γιουβέντους ρίχνει ακόμη μεγαλύτερο βάρος στο Champions League. Άλλωστε κατακτά το πρωτάθλημα της Serie A εδώ και έξι χρόνια. Η Γιουβέντους θα κάνει το καλύτερο δυνατό σε αυτό το παιχνίδι σκοράροντας όσο πιο πολλά γκολ μπορεί προκειμένου να βελτιώσει την διαφορά τερμάτων».

Ο Ιταλός ρεπόρτερ προχώρησε σε σύγκριση της Γιουβέντους με την περυσινή ομάδα εστιάζοντας στο γεγονός πως ο Ιγκουαίν δεν έχει καταφέρει ακόμη να προσαρμοστεί, αλλά και στην απώλεια του Μπονούτσι που συνεχίζει στη Μίλαν.

«Είναι δύσκολο να μιλήσω για αυτό γιατί ακόμη είναι νωρίς. Έχω την αίσθηση ωστόσο πως η Γιουβέντους είναι ελαφρώς πιο αποδυναμωμένη σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Όλα ωστόσο είναι θέμα κινήτρου. Όταν για πολλά χρόνια διατηρείς την ίδια βάση, τον ίδιο κορμό στην ομάδα και έχεις χορτάσει επιτυχίες υπάρχει πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της φθοράς.

Αυτό που έχει αλλάξει στην ομάδα είναι ο Γκονζάλο Ιγκουαίν. Μέχρι στιγμής όμως είναι πολύ απογοητευτικός. Μάλιστα ο Αλέγκρι στο ντέρμπι με την Τορίνο προτίμησε να χρησιμοποιήσει τον Μάντζουκιτς αφήνοντας τον Ιγκουαίν στον πάγκο. H Γιουβέντους χρειάζεται τον καλύτερο Ιγκουαίν προκειμένου να πάει ένα βήμα πιο μπροστά. Ασφαλώς και παραμένει σπουδαία ομάδα, είναι η καλύτερη στην Ιταλία μαζί με τη Νάπολι.

Ειρήσθω εν παρόδω πιστεύω αυτή η χρονιά θα ανήκει στη Νάπολι. Νομίζω πως διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει στην κορυφή της Serie A. Η απώλεια του Μπονούτσι είναι πολύ σημαντική για την Γιουβέντους. Εν τάχει θα έλεγα πως σε κάποιους τομείς είναι λιγότερη δυνατή σε σχέση με την περυσινή σεζόν».

Ο Τζουλιανέλι θεωρεί πως ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει κόντρα στη φιλοσοφία του και να οχυρωθεί προκειμένου να ελπίζει. Σε διαφορετική περίπτωση δεν αποκλείει το σκορ να ανοίξει!

«Αυτό που μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός για να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα είναι να παίξει κατενάτσιο. Να αμυνθεί πολύ καλά και να βγει στην κόντρα. Νομίζω πως είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποσπάσει τουλάχιστον την ισοπαλία στο Τορίνο γιατί η Γιουβέντους έχει πολύ φαντασία στο παιχνίδι της.

Αν βρουν χώρους είναι πολύ πιθανό να σκοράρουν πολλά γκολ. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν κενά στις γραμμές του Ολυμπιακού, αλλά να δημιουργήσει ένα τοίχος μπροστά στους εξτρέμ και τους επιθετικούς της ιταλικής ομάδα προκειμένου οι πρωταθλητές Ελλάδας να αξιοποιήσουν όσες πιθανότητες του αναλογούν».

Ντιμπάλα και Ρουγκάνι είναι οι δύο παίκτες στους οποίους ο έμπειρος δημοσιογράφος κάνει ξεχωριστή μνεία.

«Ο Πάολο Ντιμπάλα είναι εντυπωσιακός και έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε μικρό χρονικό διάστημα. Είναι λάθος όμως να τον συγκρίνουν με τον Μέσι. Μόνο κακό μπορούν να του κάνουν με αυτό τον τρόπο. Είναι ανόητος ένας τέτοιος παραλληλισμός. Ο Ντιμπάλα είναι ο Ντιμπάλα. Το ίδιο ισχύει για τους Μέσι και Ρονάλντο. Ο Ντιμπάλα είναι πλέον ένας σημαντικός παίκτης για την Γιουβέντους, την Αργεντινή, αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συνολικά.

Ένας άλλος παίκτης, ο οποίος πιστεύω εξελίσσεται σε πολύτιμη μονάδα για την Γιουβέντους είναι ο Ρουγκάνι. Διαθέτει τις ικανότητες και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να εξελιχθεί σε στόπερ μεγάλης κλάσης. Βέβαια χρειάζεται χρόνο, αλλά και φυσικά να μάθει από τα λάθη του».

Η Γιουβέντους πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, ωστόσο τούτη τη φορά ο βαθμός δυσκολίας να επαναλάβει ανάλογη επιτυχία είναι μεγαλύτερος.

«Δεν είναι εύκολο αυτή τη φορά γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες που βρίσκονται στο επίπεδο αυτό για να φτάσουν μέχρι τον τελικό. Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και ίσως η Παρί Σεν Ζερμέν μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου. H Γιουβέντους ανήκει σε αυτή τη λίστα όμως είναι πολύ δύσκολο».

Ο Εμανουέλε Τζουλιανέλι δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την Εθνική Ελλάδας, την ελληνική κουλτούρα, αλλά και τον Ολυμπιακό των Καρεμπέ και Τζόρτζεβιτς.

«Γνωρίζω καλά τον Ολυμπιακό. Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορώ να πω πως υπάρχουν ομοιότητες με το ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, τους οπαδούς και όσα συμβαίνουν στους αγώνες. Η Ελλάδα άλλωστε ειδικά με τη Νότια Ιταλία έχει πολλά κοινά στοιχεία. Όποτε επισκέφθηκα την Ελλάδα για διακοπές είδα πολλά τοπία τα οποία μου θύμιζαν για παράδειγμα περιοχές στην Ιταλία όπως η Πούλια.

Το λάδι, το κρασί, το φαγητό, πολλά πράγματα είναι κοινά. Οι άνθρωποι μοιάζουν κάτι που συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός μου άρεσε πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Θυμάμαι την εκπληκτική ομάδα που είχε με Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ. Θαυμάζω επίσης την εθνική σας ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004. Παραμένει ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου ή ακόμα και του αθλητισμού, μαζί με της Λέστερ, αλλά και της εθνικής Δανίας στο Euro '92. Τούτη είναι μια μεταβατική περίοδο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα οικονομικά στη χώρα, αλλά και στο ποδόσφαιρο δεν είναι τα καλύτερα, αλλά νομίζω πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ξαναβρεί τον δρόμο του και θα προσελκύσει ξανά μεγάλα ονόματα στο πρωτάθλημα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως οι διακρίσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα για να μπουν χρήματα στα ταμεία».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα