Σέλτικ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-5

Δημήτρης Ρούσσος
Σέλτικ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-5

bet365

Νεϊμάρ, Μπαπέ και Καβάνι έκαναν «σμπαράλια» την άμυνα της Σέλτικ, που δεν κατόρθωσε να προβάλει αντίσταση και υπέκυψε με 0-5. Πολλά ρεκόρ για τους σταρ των Γάλλων. Εύκολα η Μπάγερν, επικράτησε με 3-0 της Άντερλεχτ στο Μόναχο.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη, αλλά με την απόδοσή τους οι Παριζιάνοι το έκαναν να φαίνεται πολύ εύκολο. Ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό από το πρώτο σφύριγμα, οι φιλοξενούμενοι έκαναν επίδειξη δύναμης απέναντι στη Σέλτικ, που περιορίστηκε σε απόλυτα παθητικό ρόλο και παραδόθηκε από νωρίς στις «ορέξεις» του… ιδιότυπου «MCN», όσο δείχνει και το τελικό 0-5.

Στο 19’ η πίεση της Παρί καρποφόρησε, με τον Ραμπιό να «τρυπάει» την άμυνα των Σκωτσέζων, τον Νεϊμάρ να παίρνει τη μπάλα στην περιοχή, να αντέχει την κόντρα του Ράλστον και να πλασάρει από κοντά τον Γκόρντον, ανοίγοντας «λογαριασμό» με τα χρώματα της νέας του ομάδας στο θεσμό.

- Ο Βραζιλιάνος επιβεβαίωσε την καλή του παράδοση απέναντι στη Σέλτικ, αφού έφτασε μόλις σε πέντε παιχνίδια απέναντί τους στη διοργάνωση έφτασε τα 5 γκολ, ενώ μετράει άλλες 6 ασίστ.

Στο 34’ ήρθε η ώρα για το έτερο πανάκριβο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού για τους Γάλλους, να «σπάσει το ρόδι». Ο Μπαπέ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Σέλτικ στην κεφαλιά-γύρισμα του Νεϊμάρ, μετά τη σέντρα του Ντάνι Άλβες από δεξιά και με δυνατό σουτ από τη μικρή περιοχή σκόραρε για το 0-2 των Γάλλων.

- Με το γκολ αυτό μάλιστα ο Μπαπέ έγινε ο πρώτος παίκτης κάτω των 20 ετών στο Τσάμπιονς Λιγκ, που σκοράρει για δυο διαφορετικές ομάδες (Μονακό και Παρί)!

Λίγο πριν το φινάλε, σαν… παραπονούμενος, ο Καβάνι πήρε το δικό του «όπλο» και συμπλήρωσε τα «όργια» της επιθετικής τριπλέτας των Παριζιάνων. Κέρδισε το πέναλτι από το τράβηγμα του Σιμούνοβιτς μέσα στην περιοχή και με εύστοχη εκτέλεση «έγραψε» το 0-3, βάζοντας από νωρίς τίτλους τέλους στην αναμέτρηση.

- Ταυτόχρονα, έγραψε το όνομα του και με χρυσά γράμματα στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας του, αλλά και του θεσμού, αφού έφτασε με τη φανέλα της Παρί τα 26 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, τα 21 εκ των οποίων στους ομίλους, περνώντας τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και τα κατορθώματα του Σουηδού στο Παρίσι!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η Σέλτικ ανέβηκε λίγο περισσότερο, αλλά δεν κατάφερε παρά να απειλήσει ελάχιστα. Όσο πέρναγε η ώρα συμβιβαζόταν με την κατάσταση και οι Γάλλοι πέτυχαν άλλα δυο γκολ, με τον Λούστιχ στο 83’ με αυτογκολ και τον Καβάνι με υπέροχη κεφαλιά-ψαράκι να διαμορφώνουν το τελικό 0-5, που αποτελεί τη χειρότερη εντός έδρας ήττα της ομάδας της Γλασκώβης στην ιστορία της στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Σέλτικ (Ρότζερς): Γκόρντον, Σιμούνοβιτς, Ρόμπερτς (78’ Φόρεστ), Μπράουν, Γκρίφιθς (69’ Έντουαρντ), Σινκλέρ, Άρμστρονγκ (46’ Ρόγκιτς), Νίτσαμ, Λούστιχ, Ράλστον, Τέρνεϊ

Παρί (Έμερι): Αρεόλα, Άλβες, Σίλβα, Μαρκίνιος, Κουρζάβα, Βεράτι, Μότα, Ραμπιό (61’ Ντράξλερ), Νεϊμαρ, Καβάνι, Μπαπέ (84’ Λο Τσελσο)

Εύκολα η Μπάγερν
Στο Μόναχο υπάρχει γκρίνια το τελευταίο διάστημα για τον Κάρλο Αντσελότι ή τους ποδοσφαιριστές, αλλά στο Champions League όλα πήγαν καλά. Η Αντερλεχτ ούτως ή άλλως δεν ήταν υψηλό εμπόδιο για τους Βαυαρούς και τα πράγματα κρίθηκαν από νωρίς και συγκεκριμένα το 12', όταν ο Κουμς έκανε πέναλτι στον Λεβαντόφσκι και είδε και την κόκκινη κάρτα. Ο Πολωνός έκανε το 1-0 και από εκεί και πέρα, απέναντι στην Αντερλεχτ των 10 παικτών, η Μπάγερν έπρεπε απλά να είναι σοβαρή.

Δεν ήταν τόσο ώστε να τελειώσει τον αγώνα από το πρώτο 45λεπτο αλλά το έκανε στο δεύτερο, με τον Τιάγκο να γράφει το 2-0 από κοντά στο 64', μετά την σέντρα του Κίμιχ. Τρία λεπτά μετά ακυρώθηκε, μάλλον κακώς, γκολ του Σούλε και το τελικό 3-0 έγινε στο 90' από τον Κίμιχ, ο οποίος αξιοποίησε την πολύ ωραία μπαλιά του Μπόατενγκ.

Μπάγερν Μονάχου (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Κίμιχ, Μαρτίνεθ (77' Μπόατενγκ), Ζίλε, Ραφίνια, Τολισό, Τιάγκο, Ρόμπεν, Χάμες (85' Κομάν), Ριμπερί (77' Μίλερ), Λεβαντόβσκι.

Αντερλεχτ (Ρενέ Βάιλερ): Σελς, Τσιπτσίου, Σπάχιτς, Κουμς, Ντεσάχτ, Ναγιάρ (26' Άπια), Στάντσιου (58' Ονιεκουρού), Ντεντονκέρ, Τρέμπελ, Ανί, Τεόρντορτσικ (84' Χαρμπάουι).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα