«Σούπερ στην επίθεση, πολλά κενά στην άμυνα» (vids & pics)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
«Σούπερ στην επίθεση, πολλά κενά στην άμυνα» (vids & pics)

bet365

Η Σπόρτινγκ τα βρήκε... σκούρα με τη Φεϊρένσε και ο τεχνικός της τελευταίας, Νούνο Σάντος αναλύει στο gazzetta.gr θετικά και αρνητικά της αντιπάλου του Ολυμπιακού!

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Σέλτικ – Παρί Σ. Ζ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το βράδυ της Παρασκευής η Φεϊρένσε έβαζε δύσκολα, πολύ δύσκολα στη Σπόρτινγκ και η πρώτη απώλεια της σεζόν για την αντίπαλο του Ολυμπιακού ήταν προ των πυλών. Ωστόσο, η Σπόρτινγκ χρειάστηκε στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να πάρει τη νίκη! Ο Ζεσούς έκανε πρόβα... Champions League και ο κόουτς της Φερϊρένσε, Nούνο Σάντος αναλύει στο gazzetta.gr τι αποκόμισε από τη Σπόρτινγκ, θετικά και αρνητικά.

Αποτέλεσμα εικόνας για nuno santos feirense
Τα πέντε (+) της Σπόρτινγκ
- Ο Mπας Ντοστ είναι εξαιρετικός φορ. Ίσως ο κορυφαίος αυτή την στιγμή στην Πορτογαλία. Το πιο εύστοχο σχόλιο για εκείνον είναι... killer. Έχει το ένστικτο του γκολτζή όσο λίγοι στο πρωτάθλημα κι εάν τον χάσουν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έστω σε μία φάση από τα μάτια τους θα το πληρώσουν ακριβά. Ξέρει πως να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στη σωστή θέση.
- Θέμα νοοτροπίας. Ο Ζέσους είναι από το 2015 στην ομάδα και έχει περάσει την προπονητική του νοοτροπία και φιλοσοφία. Έχτισε ένα σύνολο όπως ήθελε εκείνος και πολλοί λένε πως φέτος είναι η χρονιά του. Μελετά σωστά κάθε αντίπαλο, δεν ικανοποιείται με το... καλό, θέλει το 100% από τους παίκτες του.
- Το καλύτερο ρόστερ των τελευταίων ετών. Η Σπόρτινγκ φρόντισε να κάνει τη διαφορά τη φετινή σεζόν στο μεταγραφικό κομμάτι, είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρσι, έχει σε όλες τις θέσεις παίκτες ικανούς να κάνουν την διαφορά και είναι φαβορί για το νταμπλ. Είναι η πιο ισορροπημένη Σπόρτινγκ που έχω δει τα τελευταία χρόνια.
- Διαθέτει επίσης τοπ μεσοεπιθετικούς. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Ζέλσον που είναι ο playmaker. Απίθανος παίκτης που βλέπει γήπεδο. Έχει μεσοεπιθετικούς με διαρκή κίνηση και ταχύτητα που βρίσκονται με κλειστά μάτια και μπορούν να κάνουν σουτ από οπουδήποτε. Θα πιέσουν πολύ, θα σε αναγκάσουν για το λάθος. Εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και η τετράδα του Ολυμπιακού πρέπει να είναι συνεπής στις επιστροφές της, αλλά και στον τρόπο που αμύνεται. Η Σπόρτινγκ μπορεί να παίξει με πολλούς τρόπους. Ψηλά και χαμηλά, έχει τους παίκτες για να βγει σωστό το αποτέλεσμα.
- Τρομερή και μεγάλη πίεση μπροστά από την ομάδα ως σύνολο. Πρέπει ο αντίπαλος να κάνει πολύ καλή δουλειά ανασταλτικά για να την κρατήσει το μηδέν. Φάνηκε αυτό και με την Στεάουα πως ενώ βρέθηκε στα δύσκολα απέδειξε πως η επίθεσή της είναι το μεγάλο όπλο. Μερικές φορές μοιάζει σα να είναι στην επίθεση όλη η ομάδα. Ακόμα και οι αμυντικοί ξέρουν τον τρόπο για να απειλήσουν τον αντίπαλο! Θα πρεπει να μην αφήνεις πολλούς χώρους σε μια ομάδα όπως η Σπόρτινγκ.
Τα πέντε (-) της ομάδας της Λισσαβώνας
- Το θέμα της άμυνας. Όσο εύκολα μπορεί να βάλει γκολ από στημένες φάσεις τόσο εύκολα μπορεί να αδρανήσει και να δεχθεί τέρμα. Υπάρχουν βαριά κορμιά, και η ομάδα πονάει στις αντεπιθέσεις.
- Ο τομέας της φυσικής κατάστασης. Δεν είναι ακόμα στο απαιτούμενο επίπεδο ετοιμότητας και της βγαίνει κόπωση. Δεν έχει τον ίδιο ρυθμό συνέχεια. Η ομάδα μου, η Φεϊρένσε, το εκμεταλλεύθηκε αυτό στο παιχνίδι που δώσαμε, βάλαμε δύσκολα, απειλήσαμε και μπορεί να το κάνει και ο Ολυμπιακός. Υπάρχουν αρκετά κενά διαστήματα στην απόδοση της Σπόρτινγκ.

- Υπάρχει πρόβλημα στις σωστές μεταβιβάσεις από τα μετόπισθεν. Οι αμυντικοί της αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όταν δέχονται πίεση. Παράλληλα, ο Ζεσούς προσπαθεί να βρει λύσεις όταν οι αμυντικοί της προωθούνται και αφήνουν κενά. Ο Κοεντράο θα βοηθούσε σε αυτό το κομμάτι, αλλά δεν θα παίξει. Το βράδυ της Παρασκευής η ομάδα μου βρήκε αρκετούς χώρους, το εκμεταλλεύθηκε και βρήκαμε δίχτυα.
- Η αλληλοκάλυψη. Συνεχίζει να είναι προβληματική. Δεν ντουμπλάρουν ή δεν καλύπτουν σωστά οι παίκτες, με συνέπεια ο αντίπαλος να δημιουργεί προβλήματα. Υπάρχει ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ και αν παρατηρηθεί το ίδιο φαινόμενο, τότε η Σπόρτινγκ θα τα βρει σκούρα.
- Οι αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές. Αρκετές φορές όταν η ομάδα ανεβαίνει ψηλά και πρεσάρει αφήνει σημαντικά κενά στις γραμμές της, αλλά και χώρους για τον αντίπαλο. Αυτό συνέβη και το βράδυ της Παρασκευής. Ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην άμυνα και το κέντρο ήταν ανύπαρκτος με συνέπεια η Σπόρτινγκ να δεχθεί αρκετές φάσεις.
ΣΧΟΛΙΟ: Μπάλα είναι και γυρίζει, τίποτα δεν αποκλείεται. Επειδή οι πρώτες δυο θέσεις στον όμιλο είναι... καπαρωμένες ο χαμένος αυτού του αγώνα τα... χάνει όλα διότι η 3η θέση θα απομακρυνθεί αισθητά. Ο Ζέσους δεν ξεχνάει την ήττα από τον Ολυμπιακό την τελευταία φορά που ήρθε Αθήνα και σίγουρα θέλει εκδίκηση. Είναι η καλύτερη Σπόρτινγκ των τελευταίων ετών, ομάδα με εξαιρετική επίθεση, αλλά αν δεν καλύψει κενά θα τα βρει δύσκολα κόντρα σε μια τόσο έμπειρη ομάδα.
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα