Καλά τα λένε Χάσι και Σάββας για Οτζίτζα

Καλά τα λένε Χάσι και Σάββας για Οτζίτζα

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Καλά τα λένε Χάσι και Σάββας για Οτζίτζα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού και του Σάββα για τον Οτζίτζα Οφόε.

Βρίσκω απόλυτα λογικές και ποδοσφαιρικές τις δηλώσεις που έκαναν ο Χάσι κι ο Σάββας για τον Οτζίτζα.

Τι είπε ο Σάββας; «Εγώ δεν είδα η Εθνική Βελγίου στο Καραϊσκάκη να έχει Οτζίτζα στο κέντρο της». Και πώς το προχώρησε περισσότερο ο Χάσι; «Το μίνιμουμ που αξίζει είναι να τον παρακολουθήσει ο (ομοσπονδιακός προπονητής του Βελγίου) Μαρτίνεζ. Ξέρω ότι το Βέλγιο έχει πολλούς καλούς χαφ, αλλά με το δικό του το προφίλ δεν βλέπω κανένα». Υπόψιν ότι είναι εκτός Εθνικής Βελγίου πλέον ο Ναϊνγκολάν της Ρόμα κι άρα πίσω από τους δύο είναι ο Ντεφούρ της Μπέρνλεϊ, ένα εξαροοκτάρι, που τον ήθελε ο Χάσι στον Ολυμπιακό, δεν μπόρεσε να τον φέρει κι έτσι πήρε τον Ζιλέ.

Ποιοι ήταν την Κυριακή οι κεντρικοί χαφ του Βελγίου πίσω από τον Ντε Μπρούϊνε; Δύο 30άρηδες, ο Φελαϊνί της Γιουνάϊτεντ κι ο Ντεμπελέ της Τότεναμ. Δεν νομίζω ότι μας…τρόμαξαν κιόλας. Και για να το πάω ένα βήμα πιο πέρα: Πράγματι δεν είναι στο στιλ του Οτζίτζα. Ο Φελαϊνί μπορεί να δώσει περισσότερες βοήθειες ανασταλτικά και στο ψηλό παιχνίδι. Κι ο Ντεμπελέ είναι καλός δημιουργικά αριστεροπόδαρος. Όμως, το πακέτο του Οτζίτζα δεν νομίζω να το έχουν: δηλαδή αφενός μεν την κίνηση του να φεύγει κάθετα από τον άξονα και να απειλεί με μία πάσα η, με ένα σουτ, αφετέρου δε την δυνατότητα του να βγει και από την γραμμή του άουτ για να φτιάξει φάση.

Στα καλά του ο Οτζίτζα μοιάζει με ένα τανκ, όπως τον είχε παρομοιάσει ο Γιώτης Τσαλουχίδης σε μία τηλεοπτική του παρουσία! Ένα τανκ, που ξεκινάει λίγο πίσω από τη μεσαία γραμμή και δείχνει να μην μπορεί να το σταματήσει κανένας. Βοηθάει και τους αμυνόμενους συμπαίκτες του, αλλά με την ίδια ευκολία πατάει την αντίπαλη περιοχή ψάχνοντας το γκολ. Και μου δίνει την εικόνα κάποιες στιγμές ότι ακόμη δεν έχει πάρει για τα καλά μπρος, ίσως γιατί στη Λέγκια δεν έκανε το καλοκαίρι καθόλου προετοιμασία, επειδή ήταν σε εκκρεμότητα η μεταγραφή του.

Ειλικρινά εγώ περιμένω αρκετά περισσότερα από τον Οτζίτζα απ΄ όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Πολύ απλά γιατί τον έχω δει να κάνει πολλά περισσότερα, όσο τον έκανα σκάουτινγκ στη Λέγκια, στην περσινή του σεζόν. Κι επειδή είναι βαρύ κορμί, θεωρώ ότι τουλάχιστον για ένα μεγάλο κομμάτι της σεζόν, όσο παίζει θα γίνεται καλύτερος. Και θεωρώ ότι όσο παίρνει ψυχολογία τόσο θα βγάζει και την τεχνική που κρύβει μέσα το παιχνίδι του.

Μακριά από τραυματισμούς να είναι και ο Οτζίτζα θα αποδειχθεί μεγάλη δύναμη για τον Ολυμπιακό. Και ποτέ μην πάει ξανά στην Εθνική Βελγίου κι ας λέει ο Χάσι. Να είναι πιο ξεκούραστος για τα παιχνίδια του συλλόγου στον οποίο ανήκει κι από τον οποίο πληρώνεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.