Ο πιο γεμάτος Ατρόμητος της τριετίας!

Ο πιο γεμάτος Ατρόμητος της τριετίας!

Νίκος Μαρούδας
Ο πιο γεμάτος Ατρόμητος της τριετίας!

bet365

Οι Περιστεριώτες με την προσθήκη του Ανδρέα Γιαννιώτη, ολοκλήρωσαν τις μεταγραφικές τους κινήσεις στο πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών, με τον Νταμίρ Κάναντι να έχει πλέον στα χέρια του ένα υπερπλήρες ρόστερ!

Το φετινό καλοκαίρι όλοι όσοι ασχολούνται με τα δρώμενα στον Ατρόμητο, γνώριζαν πως θα παρά είναι θερμό... Από το Περιστέρι αποχώρησαν 15 ποδοσφαιριστές, μιας και είχε αποφασιστεί πως θα γίνει γερό ξεκαρτάρισμα μετά τις δύο συνεχόμενες αποτυχημένες χρονιές για τον σύλλογο.

Ήταν δεδομένο λοιπόν πως θα έρθουν τουλάχιστον 10 πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές. Τελικά αυτοί έγιναν 14. Στην πλειονότητά τους βασικές επιλογές. Μετά από δύο δύσκολα χρόνια και με την έλευση του Νταμίρ Κάναντι, η διοίκηση έβαλε ως στόχο την επιστροφή του συλλόγου στις ευρωπαϊκές θέσεις. Αν το πετύχει, κανείς δεν το ξέρει. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Αυστριακός έχει στα χέρια του το πιο γεμάτο ρόστερ της τριετίας!

Ολική μεταμόρφωση στην άμυνα

Να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Ο Ατρόμητος απέκτησε δύο τερματοφύλακες, τρία στόπερ και δύο αριστερά μπακ. Με λίγα λόγια, άλλαξε τα 4/5 της αμυντικής του γραμμής. Και δεν έμεινε εκεί, έριξε και το μ.ο. ηλικίας. Όχι κατά πολύ, αλλά από τα 26,3 χρόνια κατέβηκε στα 25,2. Σε αυτά τα νούμερα, λογίζονται όλοι οι αμυντικοί συν τους τερματοφύλακες.

Για να είμαστε πιο ξεκάθαροι όμως και για να καταλάβετε την διαφορά, από τον Ατρόμητο αποχώρησαν οι Γκορμπούνοφ, Παπαδόπουλος στο τέρμα, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης, Παντελιάδης, Κοντοές και Γκουγκούδης από την άμυνα. Και στις θέσεις τους ήρθαν οι Μίρκοβιτς, Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Οριόλ, Πολίντορο. Οι μόνοι που έμειναν δηλαδή είναι οι Ζησόπουλος και Κιβρακίδης. Με τον δεύτερο μάλιστα να είναι κι ο μόνος που κρατάει την θέση του στην βασική εντεκάδα.

Στο τέρμα, ο Μίρκοβιτς με τον Γιαννιώτη κάνουν πλέον ένα εξαιρετικό δίδυμο. Η λογική λέει πως ο Έλληνας κίπερ, αναμένεται να πάρει την θέση του Σέρβου σύντομα κάτω από τα γκολπόστ. Άλλωστε, οι Περιστεριώτες, προχώρησαν στο... παρά ένα στην απόκτησή του καθώς ο Μίρκοβιτς δεν τους έχει πείσει για την ώρα. Αποκορύφωμα ήταν το πρώτο τέρμα που δέχτηκε στο Αγρίνιο. Όπως και να έχει όμως, ο ανταγωνισμός για την θέση στο τέρμα θα είναι μεγάλος πλέον στην προπόνηση, κάτι που θέλει κάθε προπονητής.

Ο Κάναντι πλέον έχει στα χέρια του ότι χρειαζόταν για να παίξει είτε με τέσσερις πίσω, είτε με τρεις! Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης είναι οι πρώτες επιλογές του και σίγουρα θα του δούμε μελλοντικά να ξεκινούν μαζί στην εντεκάδα. Τους έχουμε δει ήδη μαζί στο Αγρίνιο, όμως ο Αυστριακός τεχνικός για την ώρα έχει αποφασίσει να αγωνιστεί με δύο στόπερ. Η διοίκηση του έχει δώσει λοιπόν τρεις νεαρούς και πολύ ταλαντούχους στόπερ ώστε να επιλέξει!

Ανανεωμένο και γεμάτο ταλέντο κέντρο

Πολλές αλλαγές και στη μεσαία γραμμή. Με μεταγραφές ποδοσφαιριστών που έχουν εμπειρία αλλά και ταλέντο. Κι εκεί ο Ατρόμητος είναι πολύ διαφορετικός από πέρσι, πιο πλήρης και με ποδοσφαιριστές που δεδομένα διψάνε για να πετύχουν και να ανεβάσουν τόσο την ομάδα, όσο και τις μετοχές του.

Εκεί λοιπόν, ο Κάναντι έχει και πάλι λυμένα χέρια! Μπορεί να επιλέξει για δεκάρι ανάμεσα σε Βασιλακάκη και Ουάρντα, με όποιον μένει στον πάγκο (πιθανότατα ο πρώτος) να είναι μια πολύ καλή λύση για αλλαγή. Βέβαια, ο Βασιλακάκης μπορεί να βοηθήσει και σαν 8άρι, αλλά αν χρειαστεί και σαν επιθετικός, αλλά και σαν 6άρι. Πολυεργαλείο! Κάτι ακόμα σημαντικό για τον φετινό Ατρόμητο.

Ο Ουάρντα, από την άλλη, αν είναι αυτός που γνωρίσαμε στον Παναιτωλικό και έχει το μυαλό του μόνο στο πως θα φτιάξει και πάλι το όνομά του, τότε θα κάνει πολύ καλύτερη χρονιά από αυτή του Τόνσο πέρσι. Το ταλέντο που διαθέτει είναι γνωστό, το ζητούμενο είναι να έχει καθαρό μυαλό ΜΟΝΟ για μπάλα...

Ακόμα ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Αυστριακό, που δείχνει και το βάθος που έχουν οι Περιστεριώτες φέτος, είναι η επιλογή των δύο αμυντικών μέσων. Εκεί υπάρχουν οι Μπουσουλάντζιτς, Μάντσον και φυσικά ο Ούμπιδες. Ο πρώτος είναι ίσως και η πιο σημαντική ενίσχυση για τον Ατρόμητο την φετινή μεταγραφική περίοδο, ο δεύτερος δείχνει ακόμα να ψάχνεται, ενώ ο Ούμπι, είναι ο... Ούμπι! Δύσκολα θα βγει από την εντεκάδα... Μέσα σε αυτούς, πρέπει να υπολογίζουμε και τον νεαρό Νάτσο. Ταλαντούχος κι ένα παιδί που πιστεύουν πολύ στο Περιστέρι. Σίγουρα, θα δώσει ανάσες μέσα στη χρονιά.

Σχεδόν ίδιος στην επίθεση

Αφού αναλύσαμε πως ο Ατρόμητος ανανεώθηκε σε άμυνα και μεσαία γραμμή, πάμε τώρα να δούμε πως έμεινε και σχεδόν ίδιος στην επίθεση!

Έχασε τον Λε Ταλέκ. Σίγουρα, αν κι ο Γάλλος πέρσι δεν έκανε μια τόσο καλή χρονιά, είναι σημαντική απώλεια. Όμως ο Ντάουντα δείχνει ικανός να κάνει τους φίλους του Ατρόμητου να ξεχάσουν γρήγορα τον Γάλλο. Ορεξάτος από την αρχή της χρονιάς έχει όσα χρειάζεται ο Κάναντι για να βρει το εύκολο γκολ.

Στο πλευρό του θα βλέπουμε τον Ντιγκινί, ο οποίος μετά την δύσκολη περσινή σεζόν με τον τραυματισμό του, θέλει φέτος να δείξει πως συνεχίζει να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον Ατρόμητο. Δεδομένη στο άλλο φτερό (είτε στο 4-2-3-1, είτε στο 3-4-3) η θέση είναι του Μανούσου. Μία από τις δύο μεταγραφές που έγιναν στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όλοι στο Περιστέρι ξέρουν τι να περιμένουν από τον Έλληνα επιθετικό, που ήταν από τους σημαντικούς συντελεστές της πολύ καλής πορείας του Πλατανιά την περασμένη σεζόν.

Η άλλη μεταγραφή για τα εξτρέμ, ήταν αυτή του Μενσά. Ο Γκανέζος ήρθε για να αποτελέσει μια έξτρα λύση. Θα καλύψει την αποχώρηση του Πλατέλλα, χωρίς βέβαια να έχουμε εικόνα ακόμα αν μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Θα τον δούμε μέσα στη χρονιά και στις ευκαιρίες που (δεδομένα) θα πάρει. Μαζί του και ο Θωμάς Βασιλείου. Ο νεαρός Έλληνας μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον Ντάουντα, δείχνοντας από πέρσι πως το ταλέντο δεν του λείπει.

Σε ό,τι αφορά τώρα όμως την αλλαγή του Νιγηριανού στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί η μόνη πραγματική λύση που υπάρχει είναι ο Μπαστακός. Ο Έλληνας στράικερ, επέστρεψε μετά από ένα καλό εξάμηνο στον Ηρακλή, με τον Κάναντι όμως να μην φαίνεται να τον εμπιστεύεται. Ίσως η μοναδική θέση που ο Ατρόμητος φέτος δεν είναι υπερπλήρης.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη. Αν τυχόν χρειαστεί εκεί μπορεί να βοηθήσει τόσο ο Μανούσος, όσο κι ο Ντιγκινί, με τον Μενσά ή ακόμα και τον Βασιλακάκη να παίρνει θέση στα εξτρέμ. Ωστόσο είναι κοινό μυστικό στο Περιστέρι, πως ίσως χρειαζόταν και ένα μπακ-απ του Νιγηριανού, από την στιγμή που ο Αυστριακός φαίνεται να μην έχει πολύ εντός πλάνων τον Μπαστακό.

Εν κατακλείδι, ο Ατρόμητος είναι μία από τις πιο ανανεωμένες (αν όχι η πιο ανανεωμένη) ομάδες του πρωταθλήματος. Άλλαξαν πολλά πρόσωπα, μαζί με τον προπονητή και ο στόχος είναι η επιστροφή στην πεντάδα. Κάτι που δεν ήταν πέρσι, αλλά ουσιαστικά ούτε πρόπερσι. Οι Περιστεριώτες θέλουν το καλοκαίρι να έχουν και πάλι μετά από δυο χρόνια μια ευρωπαϊκή περιπέτεια. Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι, μένει να το δούμε. Σίγουρα όμως, φέτος έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες απ' ότι τα περασμένα χρόνια...

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα