«Ξεκινήσαμε από το μηδέν στον Εργοτέλη, δεν είχαμε ούτε κώνο»

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν στον Εργοτέλη, δεν είχαμε ούτε κώνο»

bet365

Ο Γενικός Διευθυντής του Εργοτέλη και εκπρόσωπος του Μαγκέντ Σάμι, Γιώργος Τουτζάρης ανέλυσε στο gazzetta.gr το πλάνο του Αιγύπτιου επενδυτή, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η κρητική ομάδα.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, Γαλλία – Ολλανδία, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

O Αιγύπτιος επιχειρηματίας Μαγκέντ Σάμι,ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο της κτηματικής περιουσίας (real estate) αποφάσισε να επενδύσει στον Εργοτέλη έχοντας ήδη δείξει τα διαπιστευτήρια του στην βελγική Λιρς, αλλά και στον σύλλογο της πατρίδας του Γουαντί Ντέγκλα!

Στις 28 Ιουλίου, ο σύλλογος του Ηρακλείου γύρισε σελίδα παραδίδοντας τα ηνία της ομάδας στον Σάμι.

Πρωταρχικό μέλημα της νέας διοίκησης ήταν η ίδρυση ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 300.000 ευρώ, την πλειοψηφία του οποίου θα καλύψουν οι Μάγκεντ και Ναντίμ Σάμι.

Ο τελευταίος είναι ο γιος του νέου ιδιοκτήτη του Εργοτέλη, ο οποίος θα εκτελέσει χρέη προέδρου στο νέο διοικητικό σχήμα.Παράλληλα στην πενταμελή προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή θα βρίσκεται και τον πρώην στέλεχος του Άρη, Γιώργος Τουτζάρης, ο οποίος θεωρείται άμεσος συνεργάτης και εν Ελλάδι εκπρόσωπος του Σάμι.

Ο Γιώργος Τουτζάρης, ο οποίος κατέχει το πόστο του Γενικού Διευθυντή στον Εργοτέλη μίλησε στο gazzetta.gr για τη νέα εποχή στον κρητική ομάδα, αλλά και στον αγώνα δρόμου που έχει επιδοθεί από κοινού με τη νέα ιδιοκτησία προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

«Γίνεται ουσιαστικά ένας αγώνας δρόμου για να συσταθεί η εταιρία και να τελειώνουμε με τα γραφειοκρατικά θέματα. Πήραμε την έγκριση από τον σύλλογο στις 28 Ιουλίου και πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις 31 Αυγούστου έχοντας κλείσει το ρόστερ μας με 23 παίκτες.

Όπως γνωρίζετε στην Ελλάδα το Δημόσιο αυτή την εποχή δεν λειτουργεί σωστά λόγω των καλοκαιρινών αδειών, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει για τους δικηγόρους και κρατικούς λειτουργούς.

Δίνουμε μάχη με τον χρόνο προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε διεθνείς μεταγραφές.

Ξεκινήσαμε από το μηδέν για να βγάλουμε ΑΦΜ, να συσταθεί η εταιρία και να γίνει η κατάθεση του μετοχικού κεφαλαίου. Πρέπει να σας πω πως δεν είχαμε ούτε κώνο στην προπόνηση. Όλα γίνονται από την αρχή.

Έπρεπε να επιλέξουμε παίκτες, προπονητή, το μέρος που θα γίνει η προετοιμασία. Το ρόστερ έχει κλείσει κατά 90% αφού περιμέναμε άλλα δύο παιδιά από την Ελλάδα».

Ο Γενικός Διευθυντής του Εργοτέλη τονίζει πως το πλάνο του Μαγκέντ Σάμι προβλέπει την αξιοποίηση των Ακαδημιών. Μάλιστα στα σχέδια της νέας ιδιοκτησίας είναι να ενταχθούν στον σύλλογο ταλέντα από το Βέλγιο και την Αίγυπτο.

«Το πρότζεκτ που έχει εκπονηθεί προβλέπει την αξιοποίηση των πολύ καλών ακαδημιών. Άλλωστε ο Εργοτέλης έχει παράδοση και φημίζεται για την δουλεία που γίνεται στις ακαδημίες. Περιμένουμε κάποια παιδιά από την Λιρς έπειτα από συνεννόηση που έχει γίνει εκεί με τον προπονητή της ομάδας.

Επίσης θέλουμε και από την Αίγυπτο κάποια παιδιά, από την ομάδα που ανήκει στην ιδιοκτησία του κ. Σάμι, την Γουάντι Ντέγκλα, όμως δεν πρόκειται για εύκολη διαδικασία αφού για ποδοσφαιριστές από την Αφρική απαιτείται η έκδοση βίζας κατόπιν συνεννόησης με την πρεσβεία. Πρόκειται για δύσκολη διαδικασία που απαιτεί χρόνο».

Ο κ. Τουτζάρης εξήγησε στο gazzetta.gr πως ο Μαγκέντ Σάμι αποφάσισε να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Ξένος επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι σαν ανέκδοτο. Με τον κ. Σάμι είχαμε γνωριστεί πριν από 2- 2,5 χρόνια όπου μιλήσαμε και μου είχε εκφράσει την επιθυμία να επενδύσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Του είχα εξηγήσει τους κινδύνους, αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν εδώ. Μου απάντησε πως είναι από την Αίγυπτο ανεξάρτητα εάν τα τελευταία 10 χρόνια κατοικεί στο Βέλγιο.

Είναι προετοιμασμένος για το τι θα συναντήσει εδώ αν και τα 'έχει παίξει' με την γραφειοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και για το πόσα χαρτιά χρειάζονται για να γίνει κάτοχος σωματείου. Είναι κάτι που έψαχνε καιρό και είχε συναντήσεις με Έλληνες παράγοντες. Όταν είδε το Παγκρήτιο με ρώτησε ποια ομάδα παίζει και πως γράφεται στα αγγλικά. Την έψαξε μόνος του. Μπόνους ήταν και τα κιτρινόμαυρα χρώματα τα οποία του αρέσουν αφού τα ίδια φορούν Λιρς και Γουάντι Ντέγκλα.

Την Λιρς την έσωσε από σίγουρη χρεοκοπία δαπανώντας πολλά εκατομμύρια και την ανέβασε στη μεγάλη κατηγορία. Κάποια στιγμή αποφάσισε να μην ξοδεύει τόσα πολλά χρήματα και έδιωξε τα μεγάλα συμβόλαια εμπιστευόμενος νέα παιδιά. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να χάσει την άνοδο για έναν μόλις βαθμό».

Η επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια αποτελεί τον μεγάλο στόχο του νέου διοικητικού σχήματος του Εργοτέλη, ωστόσο όπως επισημαίνει ο Γιώργος Τουτζάρης αυτό που προέχει είναι να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο!

«Στόχος φυσικά είναι η άνοδος, αλλά όλα στην πράξη φαίνονται. Και ο ΠΑΟΚ επρόκειτο να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, αλλά απέτυχε. Είναι θέμα συγκυριών, αλλά και πολλών παραγόντων. Πρωτίστως μας ενδιαφέρει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο να ευχαριστηθεί ο κόσμος και να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες για τους οπαδούς. Εάν είμαστε καλοί και το αξίζουμε θα έρθει και η άνοδος. Αυτό θέλει και ο κ. Σάμι».

Το δύσκολο έργο να χτίσει αγωνιστικά τον Εργοτέλη από το μηδέν ανέλαβε ο Τάκης Γκώνιας.

«Καταλήξαμε στον Τάκη Γκώνια γιατί θέλαμε να έχει η ομάδα ένα στιλ παιχνιδιού. Εάν πετύχει το μοντέλο του στην πρώτη ομάδα, τότε θα προσπαθήσουμε να το μεταφέρουμε και στην Β΄ ομάδα. Είναι θέμα παικτών εάν εφαρμοστεί σωστά. Θα πρέπει ασφαλώς να ταιριάζει με το υλικό που έχουμε».

Ο Γιώργος Τουτζάρης ζήτησε μέσω του gazzetta.gr την στήριξη των φίλων του Εργοτέλη στο νέο εγχείρημα τονίζοντας πως ο Μαγκέντ Σάμι έχει ειλικρινείς προθέσεις για τον σύλλογο.

«Θέλω να πω στους οπαδούς του Εργοτέλη πως ο κ. Μαγκέντ Σάμι είναι ένας ειλικρινής, εργασιομανής και παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Δεν συμβιβάζεται παρά μόνο με το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα από τους φίλους του Εργοτέλη να βρίσκονται κοντά μας όσο αντέξουν στη νέα προσπάθεια που κάνουμε».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα