Δεν γίνεται να μην κερδίσει ο Πρίγιοβιτς τον Παπαγιανόπουλο…

Δεν γίνεται να μην κερδίσει ο Πρίγιοβιτς τον Παπαγιανόπουλο…

Δεν γίνεται να μην κερδίσει ο Πρίγιοβιτς τον Παπαγιανόπουλο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου «ξαναβλέπει» τον αγώνα ΠΑΟΚ-Έστερσουντ, θυμάται ότι γράφτηκε πριν από αυτόν και... πάει παρακάτω για τις ευρωπαϊκές πορείες.
Εκεί είχα επικεντρώσει πριν τον αγώνα. Βάσει λογικής έγραφα: «… Όταν ο ΠΑΟΚ έχει Πρίγιοβιτς, Μακ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε, Τσίμιροτ και πολλούς άλλους που πλέον δεν χωράνε στην ενδεκάδα και ο αντίπαλος απέναντι στον Πρίγιοβιτς έχει ως κορυφαίο αμυντικό τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο που δε νομίζω ότι μπορούσε να βρει άλλη ομάδα για να παίξει στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας, τότε σταματάμε κάθε ανάλυση για το ζευγάρι αυτό…».
Επάνω σε αυτό μερικές εξηγήσεις και αφού βέβαια είδαμε τον πρώτο αγώνα της Τούμπας...
Το πρώτο έχει να κάνει με το ότι σε αυτή την ενδεκάδα, δεν χωράει ο Πέδρο Ενρίκε! Ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες στην Ελλάδα, ποδοσφαιριστής με απίστευτη ατομική ενέργεια και σπουδαία νούμερα, αναλογικά με το χρόνο του. Αυτός (που δεν παίζει τώρα βασικός) άλλαξε την υπόθεση πρόκριση στο Κίεβο με το 1-1 κόντρα στην Ολιμπίκ, αυτός αλλάζει και τώρα την υπόθεση πρόκριση, με την τρελή ενέργεια που έφερε το πέναλτι και το 3-1.
Από εκεί και πέρα πράγματι ο κακός, ο άρρωστος ΠΑΟΚ του φετινού ξεκινήματος, μαζί με την αναποδιά στο πέναλτι, αλλά και την πολυπρόσωπη άμυνα των Σουηδών, δυσκόλεψαν αρκετά τη χθεσινή αναμέτρηση. Όχι! Η Έστερσουντ δεν ήταν τόσο δυνατή αντίπαλος. Πιστεύω ότι είναι χειρότερη ομάδα από την Ολιμπίκ Ντόνετσκ.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η ομάδα έπαιζε συνέχεια με 9-10 παίκτες πίσω από την μπάλα, ακόμη και όταν αυτή ήταν λίγο έξω από την περιοχή τους! Αυτό το παιχνίδι τους ενισχύθηκε στο 0-1 και κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα.
Τα κατάφεραν όμως και αυτό το κατόρθωμα του 3-1 δεν είναι μικρή υπόθεση.
Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ενέργεια! Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ζωντάνια! Το έβλεπες στα πρόσωπά τους. ΞΥΠΝΗΣΑΝ! Ο ΠΑΟΚ έβγαλε πείσμα! Βγήκε ομαδικότητα. Υπήρχε υπομονή. Επιμονή πάνω απ’ όλα. Όλα αυτά με πλάνο και όχι με… τουρλουμπούκι.
Συγνώμη αλλά όσο κι’ αν παραδοσιακά είμαι μετρημένος και επιφυλακτικός, όσο και αν σιχαίνομαι τα βιαστικά συμπεράσματα, σε αυτό που χθες είδαμε, στην προσπάθεια αυτή, ο Ράζβαν Λουτσέσκου έπαιξε σημαντικότατο ρόλο.
Μπράβο του για όσα πρόλαβε και μακάρι να είναι το ίδιο εύστοχος και στη συνέχεια…
Κλείνοντας λοιπόν και επειδή καλά τα είχε πει ο Ρουμάνος: «Ότι και αν κάνουμε πάλι στην ατομική ποιότητα των παικτών μας θα βασιστούμε τώρα στο ξεκίνημα…», δεν γίνεται η ομάδα που έχει Πρίγιοβιτς φορ να μην κερδίσει την ομάδα που έχει Παπαγιανόπουλο στόπερ. Ο οποίος Παπαγιανόπουλος στο πέναλτι που κέρδισε ο Ενρίκε, πρέπει να πρόλαβε να δει μόνο τη σκια του Βραζιλιάνου…
* Θεωρώ απαράδεκτο για τον ΠΑΟΚ μήνα Αύγουστο να παίζει σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Είναι αδιανόητο να ξεκινάει η χρονιά με πρόβλημα στο χόρτο.
* Ο ΠΑΟΚ παίζει τώρα με την Έστερσουντ και θα περάσει για να ξαναπαίξει τον χειμώνα, γιατί εδώ και εφτά χρόνια κάθε χρόνο μάχεται και φτύνει αίμα για να παίρνει έναν-έναν πόντο στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ υποτίμησε ποτέ κανένα αγώνα. Ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε ποτέ σε άδειο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ παίζει εκτός Ελλάδας και χάνει μία φορά τη διετία. Ο ΠΑΟΚ και στη βόρεια Σουηδία θα παίξει για τη νίκη και εκεί θα έχει πάνω από 300 οπαδούς που πάντα περνάνε το μήνυμα για το ενδιαφέρον που έχει κάθε αναμέτρηση. Ο ΠΑΟΚ θα ξαναπαίξει και θα ξανακερδίσει στους ομίλους την κάθε Φιορεντίνα σε ματς που κρίνει πρόκριση ή την κάθε Ντόρτμουντ σε "αδιάφορο" βαθμολογικά παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ σέβεται την Ευρώπη, έτσι ώστε σε κρίσιμες στιγμές να τον σεβαστεί και αυτή...
* Η μέρα είναι κρίσιμη για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το σύστημα κάνει την ύστατη προσπάθεια για να εμποδίσει την κάθαρση. Δεν γίνεται να τα καταφέρουν και δεν θα τα καταφέρουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.