Νέα επιστολή της ΕΠΣΗ σε FIFA - UEFA για ΕΠΟ!

Δημήτρης Τομαράς
Νέα επιστολή της ΕΠΣΗ σε FIFA - UEFA για ΕΠΟ!

bet365

Επιστολή σε FIFA / UEFA αλλά προς τον Υφυπουργό Βασιλειάδη και όλες τις Ενώσεις εστάλη από την ΕΠΣ Ηρακλείου και τον πρόεδρο Νίκο Τζώρτζογλου ζητώντας παρέμβαση για θέματα της ΕΠΟ. Σκληρή ανακοίνωση για ΠΔΕ / ΕΠΟ!

Η ανοιχτή διαμάχη μεταξύ ΕΠΣ Ηρακλείου και ΕΠΟ καλά κρατεί! Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta.gr εστάλη από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Ηρακλείου σε FIFA / UEFA αλλά και σε κ. Βασιλειάδη και Ενώσεις (σ.σ. κοινοποίηση) μία ιδιαίτερα σκληρή επιστολή που αξιώνει παρέμβαση των FIFA / UEFA για την Ομοσπονδία! Στην ΕΠΣΗ έτσι και αλλιώς έχουν το θέμα που αναφέραμε από χθες με την Ομοσπονδία.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων θίγεται το ζήτημα της Γ.Σ. των Ενώσεων - Μελών της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου και το θέμα του καταστατικού. Υπάρχει αναφορά για παραπλάνηση και εξαπάτηση των εκπροσώπων των Ενώσεων διότι δεν τηρήθηκαν συμφωνηθέντα σημεία. Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων ενώ υπήρξε η δέσμευση πως τα κωλύματα για τους υποψηφίους όπως είχαν προκύψει από τον Νόμο Κοντονή και από παράγραφο 1 αρθ. 3 Ν. 2725 (σ.σ. Ν. 2725/1999 - άρθρο 3, παράγραφος 1) θα έβγαιναν, κάτι που αρχικά έγινε, στην συνέχεια με συμπληρωματικό τρόπο αυτό προστέθηκε ξανά! Και όχι μόνο αυτό αλλά με σχετική επιστολή η ΕΠΟ υποχρεώνει τους υποψηφίους να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση πως δεν εμπίμπτουν σε αυτά τα κωλύματα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν αντίθετες και οι FIFA / UEFA αλλά και οι Ενώσεις.

Με τον Νόμο Κοντονή όσοι έχουν εκκρεμούσες δικαστικές υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει όμως δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι και ούτε έχουν το δικαίωμα να μετέχουν στα όργανα του ποδοσφαίρου. Η λογική της ΕΠΣΗ είναι πως η ΕΠΟ λειτουργεί με βάση το καταστατικό της και με κανόνες και οδηγίες των FIFA / UEFA και όχι Νόμους Κοντονή. Σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει το Gazzetta.gr η ΕΠΣΗ ουσιαστικά κατηγορεί την ΠΔΕ / ΕΠΟ ότι παρέδωσε την Ομοσπονδία στα χέρια της Κυβέρνησης και στον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόφαση ότι κάνει αλλαγές που ζητούν οι FIFA / UEFA. Η ΕΠΣΗ και ο πρόεδρός της κ. Τζώρτζογλου θίγουν ξανά το θέμα της ρήτρας ανεξαρτησίας της ΕΠΟ.
Μέσα στην επιστολή υπάρχει και αναφορά περί άρνησης της τωρινής ΕΠΟ να ισχύσει και φέτος η διαδικασία διακανονισμού μεταξύ των ερασιτεχνικών σωματείων που οφείλουν, είτε στην Ένωση, είτε στην ΕΠΟ, ώστε τα σωματεία αυτά να μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταγραφές και να πάρουν μέρος στις διοργανώσεις. Γίνεται μνεία μάλιστα και για μεγάλα ποσά που δίνονται για την τωρινή Επιτροπή Εξομάλυνσης αλλά και για σειρά άλλων παρατυπιών την ώρα που μπαίνει... μπλόκο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Στην ΕΠΣΗ εκτός των άλλων είναι και αντίθετοι και με την παραμονή των Τριτσώνη και Κουκουλάκη στην ΚΕΔ...
ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ... ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΠΟΣΑ
Από μεριάς της ΕΠΣΗ και του προέδρου της κ. Τζώρτζογλου παραμένει για τα καλά η σκέψη για να προσφύγει στα αρμόδια Όργανα και να βάλει stop στις εκλογές της ΕΠΟ. Επίσης από την ΕΠΣΗ βγήκε μία αρκετά σκληρή ανακοίνωση για την ΠΔΕ και με αναφορά ποσών για μισθούς των μελών της:
Αγαπητοί συνάδελφοι, τους τελευταίους μήνες το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει γίνει μάρτυρας μιας φαρσοκωμωδίας που παίζεται στην ΕΠΟ με πρωταγωνιστές τους διορισμένους της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Τα παρακάτω πρόσωπα, φερόμενα και ως εξομαλυντές και του οποίους ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού κ. Κοντονής με σε συνεργασία με τον επιτετραμμένο της FIFA Κύπριο Πρόεδρο κ. Κουτσοκούμνη και την στήριξη μεγάλων ΠΑΕ 'φύτεψαν' για να εξομαλύνουν ταχα το ελληνικό ποδόσφαιρο και που κοστίζουν ΜΗΝΙΑΙΩΣ στην ΕΠΟ τα παρακάτω ποσά έκαστος:
Γιάννης Δρόσος (πρόεδρος) 7.500 ευρώ
Νίκος Μπάρτζης (αν. πρόεδρος) 7.000 ευρώ
Ιάκωβος Φιλιππούσης (εξωτ. σύμβουλος) 7.000 ευρώ
Αλέξης Δέδες (γραμματέας) 12.500 ευρώ
Ζήσης Βρύζας (Εθνικές ομάδες) 11.000 ευρώ
Σταύρος Τριτσώνης (ΚΕΔ/ΕΠΟ) 16.000 ευρώ
Μιχάλης Κουκουλάκης (ΚΕΔ/ΕΠΟ) 11.500 ευρώ.
Αυτό είναι το κόστος ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Π.Δ.Ε. της ΕΠΟ όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και εάν είμαστε υπερβολικοί ας μας διαψεύσουν. Αυτοί λοιπόν είναι που οδηγούν στον θάνατο τον Ερασιτέχνη παράγοντα και εκατοντάδες Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και διαλύουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, με την συνεχιζόμενη άρνησή τους να γίνει ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ των χρεών προς την Ομοσπονδία. Οι ακριβοπληρωμένοι κύριοι της ΕΠΟ κρατούν σε ομηρία εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, χωρίς να τους ενδιαφέρει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εμείς οι παράγοντες τι κάνουμε;
 

Τελευταία Νέα