Τοπαλίδης: «Ο Σκίμπε κάνει μια πρώτης κλάσεως δουλειά στην Εθνική!»

Τοπαλίδης: «Ο Σκίμπε κάνει μια πρώτης κλάσεως δουλειά στην Εθνική!»

Gazzetta team
Τοπαλίδης: «Ο Σκίμπε κάνει μια πρώτης κλάσεως δουλειά στην Εθνική!»

bet365

Σημαντικότατη συμβολή στη θετική εικόνα που παρουσιάζει μέχρι στιγμής η Εθνική μας Ομάδα ποδοσφαίρου στα προκριματικά για το Μουντιάλ της Ρωσίας έχει ο προπονητής Μίχαελ Σκίμπε, σύμφωνα με τον Γιάννη Τοπαλίδη.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Νορβηγία - Σουηδία (21+).

Ο στενότερος συνεργάτης του Ότο Ρεχάγκελ για περισσότερα από 10 χρόνια στην Εθνική Ελλάδος, Γιάννης Τοπαλίδης, μίλησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή ''MVP στους 94'' του Αντώνη Καλκαβούρα, αποδίδοντας τα εύσημα στο νέο αρχιτέκτονα της εθνικής ομάδας.

«Ο προπονητής παίζει τον πρώτο ρόλο σε μια ομάδα, δηλαδή όταν η Εθνική μας Ομάδα έχει μια καλή εμφάνιση, βαθμολογικά έχει μια πάρα πολύ καλή θέση και διεκδικεί την πρόκριση, δεν μπορεί να είναι επιτυχία μόνο των παιχτών, είναι και επιτυχία βέβαια του προπονητή. Γιατί ο προπονητής είναι το απόλυτο αφεντικό σε μια ομάδα! Τα αποτελέσματα παίζουν ένα μεγάλο ρόλο και μέχρι στιγμής, γιατί πάντα μέχρι στιγμής πρέπει να λέμε, γιατί ακόμα δεν καταφέραμε το στόχο μας, να προκριθούμε στα τελικά της Ρωσίας, αλλά κάνει μια πρώτης κλάσεως δουλειά και πρέπει αν το παραδεχτούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τοπαλίδης.

Ο ίδιος σχολιάζοντας τα τελευταία δύο παιχνίδια με Βέλγιο και Βοσνία, υποστήριξε πως αδικούμαστε από τα αποτελέσματα και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη και στα δύο ματς.

«Έφερε δύο πολύ καλά αποτελέσματα στα δύο τελευταία παιχνίδια και νομίζω πως αδικείται από τα δύο αποτελέσματα. Δηλαδή θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει μια μεγάλη νίκη μέσα στο Βέλγιο και με τη φάση του Μάνταλου θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη και στη Βοσνία, αλλά νομίζω πως τα δύο αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά και θεωρώ πως αφού περάσαμε από δύο πολύ δυνατές έδρες χωρίς να χάσουμε είναι πάρα πολύ θετικό», ήταν τα λόγια του Γιάννη Τοπαλίδη.

Ο πρώην βοηθός προπονητής της εθνικής μας ομάδας δεν απέφυγε να αναφερθεί και στην αρνητική παρένθεση της ομάδας μας επί Ρανιέρι, υπογραμμίζοντας πως ορισμένα άτομα επηρέασαν αρνητικά το έργο του και οδηγηθήκαμε στα εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα…

«Από το 2001 που αναλάβαμε την Εθνική Ομάδα μέχρι και σήμερα η ομάδα είχε μια παρά πολύ καλή εμφάνιση σε κάθε παιχνίδι εκτός της παρένθεσης που κάναμε στα προκριματικά του Euro του 2016. Εκεί νομίζω ότι γίνανε ορισμένα λάθη, δεν νομίζω ότι έφταιγε μόνο ο Ρανιέρι. Σίγουρα επηρεάστηκε από ορισμένα άτομα αρνητικά ο Ρανιέρι, τον οποίο σέβομαι και θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο προπονητή, αλλά όταν ανακατεύονται πολλοί και επηρεάζονται καταστάσεις, είδαμε τι αποτέλεσμα μπορεί να έρθει, όπως ήταν στα προκριματικά του 2016, για το Euro της Γαλλίας. Εγώ νομίζω ότι το ξεκίνημα ήταν όταν αναλάβαμε εμείς την Εθνική Ομάδα, έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά, σίγουρα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Euro του 2004. Ήταν μια ομάδα που είχε σε κάθε παιχνίδι πάρα πολύ σοβαρή εμφάνιση και αυτό έχει μεταφερθεί με τους παίχτες που συνέχισαν από το 2004, όπως π.χ. ο Καραγκούνης, ο Κατσουράνης και ορισμένοι άλλοι παίχτες, που ήταν εκείνο το διάστημα με εμάς», κατέληξε ο Γ. Τοπαλίδης.

 

Τελευταία Νέα