Αφιέρωμα του Deutsche Welle στο ελληνικό κλαμπ της Dortmund (pics)

Αφιέρωμα του Deutsche Welle στο ελληνικό κλαμπ της Dortmund (pics)

Gazzetta team
Αφιέρωμα του Deutsche Welle στο ελληνικό κλαμπ της Dortmund (pics)

bet365

Μια τεράστια τιμή επιφύλαξε για το ελληνικό κλαμπ της Ντόρτμουντ η εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου Γερμανίας του Βερολίνου. Το μεγάλο γερμανικό κανάλι Deutsche Welle (DW) πραγματοποίησε ενόψει του τελικού ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στα διεθνή Fan Club της Ντόρτμουντ και της Φρανκφούρτης, επιλέγοντας από ένα διεθνές Fan Club από κάθε ομάδα.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Ιταλία – Ουρουγουάη (21+).

Από τα δεκάδες μεγάλα διεθνή Fan Club της Ντόρτμουντ, οι παραγωγοί της δημοφιλούςεκπομπής “Kick O9” ξεχώρισαν το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club, ενώ από το στρατόπεδο της Eintracht επέλεξαν το ιρλανδικό Fan Club (Shamrock Adlers). Έτσι, το κανάλι έστειλε από το Βερολίνο το δημοσιόγραφο Κονσταντίν Στούβε στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 25 Μαΐου και για τρεις μέρες αυτός ακολούθησε το ελληνικό κλαμπ της Ντόρτμουντ σε όλες του τις δραστηριότητες, κινηματογραφώντας ώρες τηλεοπτικού υλικού. Το ρεπορτάζ εστιάζει περισσότερο στα πρόσωπα των δύο προέδρων, του Αλέξανδρου Μανιού και του Ιρλανδού Φίακρα Μπούλαχαν, το πάθος τους για το ποδόσφαιρο, το πώς δημιουργήθηκε η σχέση τους με την BVB και την Αιντραχτ αντίστοιχα, ενώ γίνεται και μια επίσκεψη στα γήπεδα των… εγχώριων αγαπημένων ομάδων του καθενός, τον Αρη και τους Σάμροκ Ρόβερς αντίστοιχα, προβάλλοντας και το τοπικό στοιχείο.

Το συνεργείο ακολουθεί τα δύο κλαμπ και στο Βερολίνο και το πως βίωσαν ο καθένας από την οπτική του τα προεόρτια και τα μεθεόρτια του μεγάλου τελικού. Η εκπομπή αποτελεί έναν ύμνο ουσιαστικά στον οπαδισμό και τα συναισθήματα που μπορεί να δημιουργήσει το ποδόσφαιρο.

O περιορισμένος τηλεοπτικός χρόνος δεν επέτρεψε την προβολή περισσότερου υλικού από τα γυρίσματα που έγιναν, όπως την παρουσίαση του, μοναδικού στο είδος του, περιοδικού του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club, αλλά και την αρμονική συμβίωση φίλων όλων των ελληνικών ομάδων στις τάξεις του, με τα σχετικά πειράγματα on camera!

Η εκπομπή προβλήθηκε την Τριτη 30 Μαΐου από το Deutsche Welle σε πολλές επαναλήψεις σε 4 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Αραβικά) σε όλο τον κόσμο. Η εμβέλεια του καναλιού εκτιμάται ότι φτάνει σε κοινό περίπου 200 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club αποτελεί το μοναδικό επίσημα αναγνωρισμένο κλαμπ φίλων της Ντόρτμουντ στην Έλλάδα. Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, αριθμεί όμως μέλη σε όλη την Έλλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Έυρώπης. Το κλαμπ διαγράφει πλέον τον 4ο χρόνο ζωής και αποτελεί τον πυρήνα συσπείρωσης των φίλων της Ντόρτμουντ στη χώρα μας, ανεξάρτητα από την οπαδική τους προτίμηση στην Έλλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club μπορεί να βρει κανείς στο www.facebook.com/bvb09hellas και στο site www.dortmund.gr είτε να επικοινωνήσει με το κλαμπ μέσω email στο [email protected]

Δείτε το βίντεο της εκπομπής “Kick Off» με ελληνικούς υπότιτλους: https://www.youtube.com/watch?v=g5fjO5Uv3e4

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα