Ο τελικός που δεν έπρεπε να γίνει...!

Gazzetta team
Ο τελικός που δεν έπρεπε να γίνει...!

bet365

Στο άκουσμα της λέξης «Χέιζελ» το ανθρώπινο μυαλό σταματά… Σκέφτεται και σιωπά, αναρωτιέται και αδυνατεί να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας… Το νούμερο 39 έρχεται να στοιχειώσει και να κουρσέψει τις θύμησες από ένα απόγευμα που εξελίχτηκε σε εφιάλτη.

39 ήταν οι άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους στο γήπεδο των Βρυξελλών με όλα όσα εξελίχτηκαν πριν την έναρξη του 30ουτελικού της διοργάνωσης ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ, σαν σημερα, 29 Μαίου του 1985... Θα έπρεπε να ήταν η μεγαλύτερη γιορτή και εξελίχτηκε στον απόλυτο εφιάλτη!

Εμοιαζε με σκηνικό για το πιο ονειρικό τελικό στην ιστορία του θεσμού. Ποτέ μέχρι τότε, στα τριάντα χρόνια της διοργάνωσης οι (χωρίς αμφιβολία) κορυφαίες του πλανήτη για μία οκταετία ομάδες θα διασταύρωναν τα ξίφη. Αυτό το συναπάντημα εξελίχτηκε σε εφιάλτη, μία εκατόμβη αθώων ψυχών που το μόνο λάθος του ήταν πως βρέθηκαν στο σημείο που ο χάρος είχε προαποφασίσει να στήσει καρτέρι.

Μέχρι τη στιγμή που άνοιξαν οι πύλες του Αδη και μία αλληλουχία τραγικών γεγονότων θα έφτιαχνε το παζλ της καταστροφής, κανείς δεν έμοιαζε να αντιδρά με καθαρό μυαλό. Και όμως αυτό που συνέβη στη βελγική πρωτεύουσα έμοιαζε σαν το σύννεφο που πυκνώνει και έρχεται από μακριά. Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν προβλήματα αλλά η ΟΥΕΦΑ (χώνοντας το κεφάλι στην άμμο) αρνιόταν να τα αντιμετωπίσει, πιστεύοντας πως θα εξαφανίζονταν από μόνα τους!

Οι «πολεμικές» εικόνες κάθε χρόνο αυξάνονταν με μαθηματική πρόοδο. Από το 1974 όταν οι οπαδοί της Τότεναμ και της Φέγενορντ ουσιαστικά διέλυσαν το κέντρο του Ρότερνταμ πριν τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, τα κρούσματα ήταν διαρκή και επαναλαμβανόμενα. Στις 11 Μαΐου του 1985, όταν ένας φίλος της Λιντς Γιουνάιτεντ δολοφονήθηκε σε συμπλοκές αντιπάλων οπαδών μετά από παιχνίδι με την Μπέρμιγχαμ, ακουγόταν το πολλοστό καμπανάκι. Τίποτα και πάλι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο england365.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα