Αναστασιάδης: «Ιστορικό γεγονός για την ομάδα και την πόλη της Λαμίας»

Gazzetta team
Αναστασιάδης: «Ιστορικό γεγονός για την ομάδα και την πόλη της Λαμίας»

bet365

Ο Ανέστης Αναστασιάδης, μίλησε στο gazzetta.gr για το γιορτινό κλίμα που επικρατεί σε όλο το νομό της Φθιώτιδας, μετά την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λιγκα.

Το παιχνίδι με τον Άρη μόλις έχει τελειώσει και η Λαμία έχει γράψει ιστορία! Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ, με τους ποδοσφαιριστές να φεύγουν για τα αποδυτήρια ώστε να το πανηγυρίσουν με την ησυχία τους... Κόποι μιας σεζόν καρποφόρησαν με την ομάδα της Φθιώτιδας να γράφει ιστορία. Από τις ηγετικές μορφές της προσπάθειας αυτής, ο αρχηγός της Λαμίας, Ανέστης Αναστασιάδης ο οποίος επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ, μετά το πρώτο του πέρασμα με την Καλλονή.

Ο έμπειρος αμυντικός, με 28 συμμετοχές φέτος, ήταν από τους στυλοβάτες των κυανόλευκων στη μάχη για την άνοδο. Μιλώντας στο gazzetta.gr, ο Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον κόσμο της πόλης που ήταν στο πλευρό τους απ' την αρχή της σεζόν. Ταυτόχρονα στάθηκε στο «μαγικό ραβδί» του Μπάμπη Τεννέ, ενώ έστειλε μήνυμα παραμονής ενόψει της νέας σεζόν.

Ανέστη, η Λαμία βρίσκεται στη Σούπερ Λίγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Πως είναι το κλίμα στην ομάδα;

«Το κλίμα είναι πανηγυρικό. Είναι μια μέρα χαράς και ένα ιστορικό γεγονός για την ομάδα, την πόλη, αλλά και όλο το νομό της Φθιώτιδας».

Εσύ ως αρχηγός, ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που είπες στους συμπαίκτες σου;

«Είπα παιδιά πετύχαμε το στόχο μας, ελάτε να το πανηγυρίσουμε. Δε χρειάστηκαν πολλά λόγια. Μπαίνεις μέσα στα αποδυτήρια και το καταλαβαίνεις. Βλέπεις τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών. Οπότε εκεί μιλάνε οι ενέργειες όλων μας».

Ήταν στόχος σας απ' την αρχή της σεζόν;

«Ναι ήταν στόχος από την αρχή. Βέβαια χωρίς να κάνουμε δηλώσεις καθημερινά. Το πιστεύαμε μέσα μας και ξέραμε πως θα κάνουμε την προσπάθειά μας μέχρι το τέλος».

Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε στη φετινή πορεία σας;

«Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια ομάδα. Κυρίως αγωνιστικές, με τα πολλά παιχνίδια, το πως θα διαχειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις, τις ήττες. Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό».

Ακόμη μία άνοδος για μια ομάδα με τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της. Πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά του;

«Ήταν πολύ σημαντική. Το γεγονός πως έχει καταφέρει έξι ανόδους τα λέει όλα. Είναι ο άνθρωπος που έχει αυτό το μαγικό ραβδί να ανεβάζει όλες αυτές τις ομάδες στη Σούπερ Λίγκ».

Τι ρόλο έπαιξε η στήριξη του κόσμου της πόλης στην προσπάθειά σας;

«Ο κόσμος ήταν ο μεγάλος συμπαραστάτης μας, γιατί πίστεψε πραγματικά ότι είμαστε καλή ομάδα. Ειδικά στο δεύτερο γύρο ταξίδεψε και στα εκτός έδρας παιχνίδια, για να μας δώσει δύναμη. Μας βοήθησε όλους, ώστε να συντελεστεί αυτό το ιστορικό γεγονός».

Σε προσωπικό επίπεδο, ποιοι είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;

«Να τελειώσει η χρονιά με το καλό και θα έχουμε το χρόνο να συζητήσουμε με τον πρόεδρο για το μέλλον».

Θα ακολουθήσεις την ομάδα στη Σούπερ Λίγκ;

«Πιστεύω πως οι συγκυρίες και οι προθέσεις είναι θετικές. Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε και του χρόνου. Δεν ξέρω ακόμη, θα κάνουμε κάποιες κουβέντες με τον πρόεδρο και θα δούμε που θα καταλήξουμε».

Νίκος Ελευθερίου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα