Θυμάστε τον Ζίζι Ρόμπερτς; Έγινε προπονητής στην Αμερική!

Θυμάστε τον Ζίζι Ρόμπερτς; Έγινε προπονητής στην Αμερική!

bet365

Ο Ζίζι Ρόμπερτς, ένας από τους πιο cult ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα εργάζεται πλέον ως προπονητής στην Αμερική.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Ο Ζίζι Ρόμπερτς συστήθηκε στο ελληνικό κοινό τον Ιανουάριο του 2000 όταν αποκτήθηκε από τον Ιωνικό. Mε την ομάδα της Νίκαιας έφτασε μάλιστα μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ηττήθηκε με 3-0 από την ΑΕΚ.

Την επόμενη σεζόν μεταπήδησε στον Πανιώνιο, όπου πέτυχε 6 γκολ σε 20 ματς, ενώ σημείωσε άλλα 7 τέρματα σε 10 ματς Κυπέλλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως με δικό του γκολ στις καθυστερήσεις ο Ιωνικός επικράτησε 1-0 εκτός έδρας του Παναθηναϊκού.

Το 2001 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Ο Λιβεριανός είχε σημειώσει πέντε γκολ στα πρώτα ματς, όμως στη συνέχεια τραυματίστηκε και έχασε την θέση του στους «ερυθρόλευκους».

Στη συνέχεια ο Ζίζι Ρόμπερτς μεταπήδησε στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Κολοράντο Ράπιντς, ολοκληρώνοντας την καριέρα του στην Κόουλαϊλαντ από την Βόρεια Ιρλανδία σε ηλικία μόλις 27 ετών λόγω τραυματισμών.

Ο παλαίμαχος στράικερ στα 37 του ανέλαβε χρέη προπονητή στην Ατλάντα Σίλβερμπακς ομάδα που μετέχει στο πρωτάθλημα NASL των ΗΠΑ.

Ο αμερικάνικος σύλλογος μάλιστα καλωσόρισε με θέρμη τον Ζίζι Ρόμπερτς στις τάξεις του.

«Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Ζίζι στον οργανισμό μας. Ο Ζίζι έπαιξε ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο με έναν από τους σπουδαιότερους παίκτες της Αφρικής και κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, Τζορτζ Γουεά.

Για έναν νέο παίκτη το να έχει καθημερινά στην προπόνηση κάποιον σαν τον Ζίζι είναι εξαιρετικό. Η Ατλάντα Σίλβερμπακς είναι ένας αναπτυσσόμενος οργανισμός και δημιουργούμε μια πλατφόρμα την οποία μπορεί να ακολουθήσει η επόμενη γενιά παικτών.

Δεν έχουν πολλοί σύλλογοι της κατηγορία την δυνατότητα να συνεργάζονται με μια προσωπικότητα όπως ο Ζίζι Ρόμπερτς. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά το διοικητικό στέλεχος, Άλβιν Γκλέι.

 

Τελευταία Νέα