Άγιαξ και Γιουνάιτεντ σιγουρεύουν το ραντεβού στη Στοκχόλμη

gazzetta default image fallback

bet365

Αβαντάζ που τις προετοιμάζει για τον μεγάλο τελικό της 24ης Μαΐου στη Στοκχόλμη, υπερασπίζονται απόψε οι Άγιαξ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στις Λιόν και Θέλτα αντίστοιχα για τα ημιτελικά του φετινού Γιουρόπα Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Θέλτα με επιστροφή, αν ο Ρούνεϊ σκοράρει οποιαδήποτε στιγμή στο ματς (21+).

Ο εκπληκτικός και γεμάτος ενθουσιασμό και ταλέντο, Άγιαξ, είχε διαλύσει τους Γάλλους στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στο Άμστερνταμ, επικρατώντας με το ευρύ 4-1 κι έτσι έχει ασφαλές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του αποψινού εκτός έδρας αγώνα (22:05, Cosmote Sport 2 HD). Βέβαια, οι Ολλανδοι δεν έχουν πάρει νίκη στα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά τους παιχνίδια μακριά από το «σπίτι» τους, όμως, φρόντισαν από την πρώτη αναμέτρηση να έχουν ένα σκορ που θα τους βοηθήσει τρομερά να μην αγχωθούν και να διαχειριστούν το αβαντάζ τους. Φυσικά, δεν θέλουν να επαναληφθεί κατάσταση όπως αυτή των προημιτελικών με τη Σάλκε απέναντι στην οποία ο «Αίαντας»... πούλησε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο «Ολντ Τράφορντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ξανά υποχώρησε στην 6η θέση της Πρέμιερ Λιγκ μετά την εκτός έδρας νίκη της Άρσεναλ επί της Σαουθάμπτον, το βράδυ της Τετάρτης, υποδέχεται τη Θέλτα (22:05, Cosmote Sport 1 HD) στη ρεβάνς του 1-0 υπέρ των Άγγλων στη Γαλικία. Ένα γκολ του Ράσφορντ με απευθείας εκτέλεση φάουλ είχε κρίνει την αναμέτρηση για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει πως το Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα όσον αφορά τους «κόκκινους διαβόλους», προκειμένου να καταφέρει ο σύλλογος να βρεθεί στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της κατάκτησης του τροπαίου στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Οι Γαλινθιάνοι, με πέντε διαδοχικές ήττες (το χειρότερο σερί από το 2014) και μια ισοπαλία στα τελευταία έξι ματς, βρίσκονται σε πολύ άσχημα βράδια, είναι φυσικά το μεγάλο αουτσάιντερ και ο Μπερίσο τόνισε πως τουλάχιστον θέλει να δει συγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές του.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα