Κωνσταντινέας: «Οι φίλαθλοι πρέπει να υποστηρίζουν ηθικές αξίες και όχι παραγοντικές»

Gazzetta team
Κωνσταντινέας: «Οι φίλαθλοι πρέπει να υποστηρίζουν ηθικές αξίες και όχι παραγοντικές»

bet365

Το δικό του σχόλιο ενόψει του αυριανού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας. «Τους κανόνες του αγνού φίλαθλου κόσμου πρέπει να τους υπηρετούν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και όχι να επιβάλλουν τους δικούς τους, ενισχύοντας τα οπαδικά ένστικτα προς ίδιον όφελος», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο τελικός του Κυπέλλου πέρασε από 40 κύματα, αλλά τελικά η λύση βρέθηκε και το σπουδαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού θα διεξαχθεί κανονικά στις 20.30 (Σάββατο, 6 Μαΐου) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη να κάνει πίσω αναθεωρώντας την αρχική του απόφαση για αναβολή.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα είχαν ανακύψει με την αστυνομία να αναλαμβάνει την ευθύνη για την διεξαγωγή του τελικού, αλλά και σε ότι αφορά την αρίθμηση των εισιτηρίων (θα γίνει με αυτοκόλλητα).

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διεθνής διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας κατέθεσε την δική του άποψη για όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με ποστάρισμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Ο αγνός φίλαθλος κόσμος αντιλαμβάνεται τους τελικούς ως γιορτή του αθλήματος. Η ευγενής άμιλλα επιβάλλει την έμπρακτη αναγνώριση του καλύτερου. Οι αγνοί φίλαθλοι ανεξαρτήτου χρωματικής προτίμησης (ασπρόμαυροι, κίτρινοι, κόκκινοι, πράσινοι) πρέπει να πρωταγωνιστούν στις κερκίδες, υποστηρίζοντας πάνω από όλα ηθικές αξίες και όχι ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΕΣ!!!

Ίσως,έτσι, πούμε κάποτε πως ο ανθρωπισμός απεικονίζεται στα γήπεδα και αυτομάτως θα φτιάξει το ποδόσφαιρο που αγαπούν οι "ρομαντικοί" του είδους...

Τους κανόνες του αγνού φίλαθλου κόσμου πρέπει να τους υπηρετούν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και όχι να επιβάλλουν τους δικούς τους, ενισχύοντας τα οπαδικά ένστικτα προς ίδιον όφελος. Αυτή η διαφοροποίηση θα συμβάλλει δραστικά. Ξέρουν ότι μπορούν, το ζήτημα είναι αν το θέλουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ενώ σχολιάζοντας την φωτογραφία από το τελευταίο ματς της καριέρας του σημειώνει:

«Το τελευταίο ματς της καριέρας μου... Όταν φεύγεις με ψηλά το κεφάλι κρατώντας την μόνη περιουσία... τα παιδιά σου... τότε φτάνεις στην απόλυτη ολοκλήρωση. Ποτέ δεν θα ξεχάσω όσους με βοήθησαν αλλά... κ όσους φοβήθηκαν!»

 

Τελευταία Νέα