Οι παίκτες της ΑΕΚ σε... ακτίνες

Οι παίκτες της ΑΕΚ σε... ακτίνες

Γιώργος Ντυμένος
Οι παίκτες της ΑΕΚ σε... ακτίνες

bet365

Η Ενωση παρά την ήττα με 1-0 που γνώρισε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό για δεύτερη σερί χρονιά – Οι «κιτρινόμαυρες»... ακτίνες του gazzetta.gr.
Την πρόκριση σε ακόμη έναν τελικό Κυπέλλου πανηγυρίζουν στην ΑΕΚ, που μετά το σημερινό ματς του ΟΑΚΑ θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν το τρόπαιο για ακόμη μία φορά, δεύτερη συνεχόμενη. Η ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0 ήταν «γλυκιά» και πλέον στην Ενωση πάνε για το back to back.
Ανέστης: Σταθερότατος, στο πρώτο μισό έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις ενώ στο δεύτερο άφησε πολλές φορές την εστία του και «καθάρισε» κάθετες μπαλιές των «ερυθρολεύκων». Με σωστές εξόδους-τοποθετήσεις, ναι μεν δεν πιέστηκε, αλλά όποτε χρειάστηκε ήταν «παρών». Στην φάση του γκολ δεν φέρει ευθύνη, ενώ αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε.
Γκάλο: Στο πρώτο ημίχρονο είχε μία καλή στιγμή να σκοράρει με σουτ και η γενική του παρουσία κρίνεται θετική. Τουλάχιστον στα ανασταλτικά του καθήκοντα, καθώς από την δεξιά πλευρά της Ενωσης ο Ολυμπιακός δεν δημιούργησε.
Τσιγκρίνσκι: Εκ των κορυφαίων της Ενωσης. Εχασε ελάχιστες «μονομαχίες» στον αέρα, είχε σωστές τοποθετήσεις, ο Ανσαριφάρντ δεν φάνηκε, ενώ στο 76' «καθάρισε» την μοναδική παράλληλη που πέρασε στην περιοχή του.
Βράνιες: Στο 22' θα μπορούσε να αποβληθεί και τα νεύρα που έβγαλε για αρκετά λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ήταν στα «μείον» του. Σε ένα ματς που ήταν καλός και κέρδισε αρκετές «μονομαχίες». Το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ είχε προβλήματα μόνο μετά την είσοδο του Καρντόσο.
Ντίντακ: Προσπάθησε να πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Αμυντικά μόνο στα τελευταία λεπτά έδειξε να έχει «ζητήματα».
Σιμόες: Ολος ο άξονας της ΑΕΚ αμυντικά λειτούργησε σωστά και ο Πορτογάλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων σε αυτό το «κομμάτι». Ομως επιθετικά, κυρίως στο δεύτερο μισό, δεν βγήκαν κάθετες και δεν τροφοδοτήθηκε ο Αραούχο.
Γιόχανσον: Στην φάση του γκολ δεν προλαβαίνει να «βγει» πάνω στον Καρντόσο που κάνει την κάθετη, φάση που όμως προήλθε ενώ η ΑΕΚ είχε την κατοχή οπότε δεν την... περίμενε. Πάντως το «χρεώνεται», ενώ επιθετικά ο Σουηδός θα μπορούσε να ήταν καλύτερος.
Χριστοδουλόπουλος: Αγωνίστηκε για 78' και φάνηκε μόνο στη φάση του 73', όταν και «έχασε» το κοντρόλ σε παράλληλο γύρισμα. Επιθετικά δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου, όμως παίρνει το credit πώς αμυντικά έδωσε λύσεις στον Γκάλο.
Μάνταλος: Για 62' ήταν στον άξονα πίσω από τον Αραούχο. Σε αυτό το διάστημα δεν βοήθησε δημιουργικά και δεν έπαιξε κάθετα τον Αργεντινό φορ. Ανασταλτικά βοήθησε, επιθετικά όμως δεν φάνηκε. Τότε πέρασε στα άκρα. Στο 70' θα μπορούσε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως κάνει το λάθος από το οποίο ξεκίνησε το γκολ του Ολυμπιακού. Αντικαταστάθηκε στις καθυστερήσεις.
Πατίτο Ροντρίγκες: Αγωνίστηκε για 62' και κινήθηκε στην μετριότητα. Δεν έπαιξε το «ένα εντίον ενός», δεν πλαγιοκόπησε και γενικότερα ήταν λίγες οι φορές που φάνηκε.
Αραούχο: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ που προσπάθησε να απειλήσει. «Κυνήγησε» χαμένες μπαλιές, πίεσε – κυρίως τον Ρέτσο – και το πρέσινγκ του δημιούργησε προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο μισό όμως δεν «τροφοδοτήθηκε» και δεν φάνηκε.
Γαλανόπουλος: Πέρασε στο ματς στο 62', όταν και ο Χιμένεθ θέλησε να «σφίξει» τον άξονά του. Ανασταλτικά βοήθησε, όμως δημιουργικά κινήθηκε σε ρηχά νερά.
Αλμέιδα: Επαιξε για περίπου 15 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις. Στις στημένες μπάλες του Ολυμπιακού βοήθησε, όμως πιστώνεται πως απώλεσε την ευκαιρία του 90'+1'. Στο τελευταίο λεπτό έπαιξε τερματοφύλακας.
Βάργκας: Επαιξε ελάχιστα, καθώς εισέλθει στο ματς στο 90'+2΄.
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα