«Δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ στη Ντόρτμουντ, άκουγα ελικόπτερα και σειρήνες»

«Δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ στη Ντόρτμουντ, άκουγα ελικόπτερα και σειρήνες»

bet365

O Βέλγος δημοσιογράφος Σαμίντρα Κούντι, ο οποίος βρίσκεται στο Ντόρτμουντ περιγράφει στο gazzetta.gr το χρονικό του τρομοκρατικού χτυπήματος, τις αντιδράσεις των οπαδών, τον φόβο στα πρόσωπα των γηπεδούχων, αλλά και της εκκλήσεις της αστυνομίας!

O Βέλγος δημοσιογράφος του FourFourTwo και του InsideWorldFootbal, Σαμίντρα Κούντι ταξίδεψε στο Ντόρτμουντ προκειμένου να καλύψει την αναμέτρηση της γερμανικής ομάδας με την Μονακό στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Champions League.

Αντ' αυτού έγινε μάρτυρας στο σκηνικού τρόμου που κυρίευσε για λίγες ώρες την γερμανική πόλη με την αποστολή της Ντόρτμουντ να γίνει στόχος των τρομοκρατών.

Ο Κούντι περιγράφει γλαφυρά στο gazzetta.gr το κλίμα που επικρατούσε τόσο εντός του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», όσο και εκτός γηπέδου.

«Υποτίθεται πως θα ήταν μια σπουδαία βραδιά για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με δύο ομάδες όπως είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Μονακό, οι οποίες φημίζονται για το επιθετικό τους ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς κατά τις 7 τοπική ώρα ενημερωθήκαμε για μια έκρηξη που έγινε στη νότια πλευρά του Ντόρτμουντ.

Όπως έγινε γνωστό χτυπήθηκε το λεωφορείο της Ντόρτμουντ με συνέπεια το ματς να αναβληθεί με την διεξαγωγή του να οριστεί για σήμερα.

Oι οπαδοί οι οποίοι βρίσκονταν ήδη εντός του γηπέδου αντέδρασαν ήρεμα έχοντας ψυχραιμία. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πω πως το γήπεδο δεν εκκενώθηκε άμεσα, καθώς οι τοπικές αρχές, οι άνθρωποι των ομάδων και η UEFA εκτιμούσαν την κατάσταση. Οι οπαδοί συνέχισαν να εισέρχονται στο γήπεδο μέχρι τις 20.15 τοπική ώρα.

Στη συνέχεια, ο σύλλογος και η αστυνομία προχώρησαν σε μία ανακοίνωση όπου εξηγούσαν πως είχε γίνει έκρηξη, αλλά και πως ένα άτομο είχε διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Οι οπαδοί της Μονακό έδειξαν κατανόηση και φώναζαν ρυθμικά 'Ντόρτμουντ, Ντόρτμουντ', μολονότι άπαντες ήταν σοκαρισμένη στο άκουσμα της είδησης.

Δεν θεωρώ πάντως πως οι παίκτες της Ντόρτμουντ μετά από αυτό το συμβάν θα είναι έτοιμοι να αγωνιστούν απόψε. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε ήταν εμφανώς ταραγμένος.

Την ίδια στιγμή το με hashtag #bedforawayfans οι οπαδοί της Ντόρτμουντ προσφέρονταν να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους τους ομολόγους τους στη Μονακό που είχαν σχεδιάσει να επέστρεφαν επιστρέψουν στο Πριγκιπάτο μετά το μας, κάτι που συνέβη και με μένα».

Ο Βέλγος ρεπόρτερ αναφέρθηκε στην αντίδραση της αστυνομίας, αλλά και στα κίνητρα της τρομοκρατικής επίθεσης.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτή την ενέργεια, αλλά και ποια ήταν τα κίνητρα.

Η αστυνομία του Ντόρτμουντ γνωστοποίησε πως βρήκε γραπτή ανακοίνωση στο σημείο που έγινε η επίθεση όμως το έγγραφο βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση.

Όπως ενημερωθήκαμε όλοι, ήταν τρεις οι εκρήξεις, κάτι που μαρτυρά πως συνέβη σκόπιμα και εγείρει ερωτηματικά σε ότι αφορά τα θέματα ασφαλείας».

Ο Κούντι επισημαίνει στο gazzetta.gr, πως τη νύχτα ακούγονταν ελικόπτερα και σειρήνες στην πόλη ενώ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τον αν οι παίκτες της Ντόρτμουντ θα είναι έτοιμοι ψυχολογικά για να αντιμετωπίσουν τη Μονακό.

«Οι οπαδοί αποχώρησαν ειρηνικά από το γήπεδο. Μάλιστα κάποιοι υποστηρικτές της Μονακό κρατούσαν μπίρες. Τη νύχτα άκουσα ελικόπτερα και σειρήνες. Επίσης υπήρχε ένα drone πάνω από το γήπεδο που επιθεωρούσε τα πάντα.

Η γερμανική αστυνομία είπε πως θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια σήμερα προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των ομάδων, αλλά και των οπαδών.

Επαναλαμβάνω όμως από αθλητικής πλευράς όσα συνέβησαν αποτελούν μειονέκτημα για την Μπορούσια Ντόρτμουντ και πιστεύω πως δεν θα έχουν συνέλθει από το σοκ τόσο γρήγορα.

Θα πρέπει να σκεφτείτε πως οι περισσότεροι παίκτες αυτού του επιπέδου ζουν σε μία επιχρυσωμένη φούσκα.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα που καλούνται εντελώς ξαφνικά να αντιμετωπίσουν. Συνειδητοποιούν πως και αυτοί είναι ευάλωτοι.

Οι Βάτσκε και ο Τούχελ είναι επίσης σοκαρισμένοι γιατί μία από τις εκρήξεις έγινε κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο προπονητής της Ντόρτμουντ, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Είχε όπως φαίνεται αντίκτυπο τούτο το συμβάν και δεν πιστεύω πως η Μπορούσια Ντόρτμουντ θα είναι ανεπηρέαστη απόψε».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα