Η εκδήλωση της ΕΠΟ για την επίλεκτη ομάδα προσφύγων (vid)

Gazzetta team
Η εκδήλωση της ΕΠΟ για την επίλεκτη ομάδα προσφύγων (vid)

bet365

Στις εγκαταστάσεις των Εθνικών στον Άγιο Κοσμά βρέθηκε επίλεκτη ομάδα προσφύγων, μετά από πρωτοβουλία της ΕΠΟ να αναδείξει τον κοινωνικό χαρακτήρα και το ανθρώπινο πρόσωπο του ποδοσφαίρου.
Η επίλεκτη ομάδα προσφύγων, την οποία αποτελούσαν παιδιά κάτω των 18 ετών που φιλοξενούνται στις Δομές Αττικής, είχε την ευκαιρία να παίξει απέναντι στην Εθνική Παίδων (κάτω των 16 ετών), υπό το σύνθημα «Είμαστε στο ίδιο γήπεδο».
Το φιλικό παιχνίδι, που οργανώθηκε με την υποστήριξη εθελοντών συμπολιτών μας και του Προσφυγικού Δικτύου, εντάχθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων σχολής προπονητών UEFA Elite Youth A (5-12/4). Η συγκεκριμένη σχολή αποτελεί βασικό πυλώνα του «Elite Youth Football Coach Education & Development Tournament», ενός ειδικού προγράμματος που σχεδίασε και υλοποιεί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την UEFA.
Στο παιχνίδι παρόντες ήταν, εκ μέρους της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Ιωάννης Δρόσος, το μέλος της ΠΔΕ Ζήσης Βρύζας, καθώς επίσης: ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος (ΣΥΡΙΖΑ), ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλειος Γιόγιακας (ΝΔ), ο Γραμματέας Προσφυγικού και Μεταναστευτικής Πολιτικής ΑΝΕΛ Αντώνης Καμπουράκης, το στέλεχος του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Αϊβαλιώτης.
Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά παραβρέθηκε επίσης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε, οι συνεργάτες του Κώστας Τσάνας, Θωμάς Στράτος, ο προπονητής της Εθνικής Νέων Γιάννης Γκούμας, πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές όπως ο Γιώργος Καραγκούνης και ο Νίκος Νταμπίζας, καθώς και οι 24 προπονητές που συμμετέχουν στη σχολή προπονητών UEFA Elite Youth A, την ευθύνη της οποίας έχει ο διευθυντής Σχολών Προπονητών της ΕΠΟ Αριστοτέλης Μπατάκης. Την επιλογή της Εθνικής Παίδων κάτω των 16 ετών έκανε ο Βασίλης Γεωργόπουλος, με συνεργάτες τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς Αντώνη Πριόνα, Δημήτρη Μπατσίλα. Τέλος, σημειώνεται ότι εκ μέρους της UEFA παρόντες ήταν ο Ολλανδός Ρουντ Ντέκτερ (επικεφαλής εκπαίδευσης προπονητών της UEFA) και ο Ελβετός Ολιβιέ Ντολιά (Football Development Manager UEFA).
 

Τελευταία Νέα