Πιο ανταγωνιστική από το Champions League η Super League

Γιώργος Καραμάνος
Πιο ανταγωνιστική από το Champions League η Super League

bet365

Ερευνα του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών της Ελβετίας τοποθέτησε το ελληνικό πρωτάθλημα σε υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού ακόμα και από το... σεντόνι, αλλά και τις Ligue1, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga.

Μία περίεργη, μα άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα παρουσίασε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών της Ελβετίας. Το «CIES Football Observatory» μελέτησε τα αποτελέσματα 31 πρωταθλημάτων ευρωπαϊκών χωρών και διαπίστωσε την ανταγωνιστικότητά τους με βάση ένα απλό δεδομένο: τα σκορ των παιχνιδιών. Η σχετική ανάλυση δηλαδή διάβασε όλα τα ματς που έληξαν με διαφορά τριών γκολ, ώστε να δημιουργήσει μία σχετική κλίματα ανταγωνιστικότητας και ισχυρών-ανίσχυρων.

Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά σε αυτό το κομμάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Super League είχε μόνο το 15,9% των αγώνων της με διαφορά τριών γκολ για τους νικητές και έτσι τοποθετείται στην 14η θέση ανταγωνιστικότητας μεταξύ των 31 χωρών, μετρώντας πάντα από την ουρά προς την κορυφή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στο Champions League οι νίκες των ισχυρών με πολλά γκολ διαφορά αποτελούν πιο συχνό φαινόμενο από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς εμφανίζονται σε ποσοστό 21%, που είναι και το τρίτο υψηλότερο στη λίστα. Την διόλου τιμητική πρωτιά κατέχει το κυπριακό ποδόσφαιρο, με τις μεγάλες διαφορές μεταξύ νικητών και ηττημένων να συμβαίνουν στο 22,5%.

Στην 2η θέση των λιγότερο ανταγωνιστικών πρωταθλημάτων βρίσκεται η Bundesliga της Αυστρίας με 21,5%, ενώ όσων αφορά τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης η κατάσταση έχει ως εξής: Ligue1 17,9%, Premier League 17,7%, La Liga 17,6%, Serie A 17,3%, Bundesliga 16,7%.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα