Kaduregel Shefel: Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ποδόσφαιρο

Θάνος Σαρρής
Kaduregel Shefel: Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ποδόσφαιρο

bet365

Μια μεγάλη φωτογραφική έκθεση για τον τρόπο που το ποδόσφαιρο ενώνει Άραβες και Εβραίους στο Ισραήλ!

Την Πέμπτη, 6 Απριλίου στις 20.00 στο The White Rabit (Σολωμού 12, Εξάρχεια, Αθήνα) ανοίγει τις πύλες της η φωτογραφική έκθεση «Kaduregel Shefel: Εβραίοι, Μουσουλμάνοι και Ποδόσφαιρο».

Οι φωτογράφοι Γκαντ Σάλνερ και Βαντίμ Τράσοβ αποφάσισαν να ανακαλύψουν την άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου σε μια χώρα με πολλές ιδιαιτερότητες. Το Ισραήλ! Ταξίδεψαν σε σημεία της χώρας όπου οι διάφοροι πολιτισμοί συμβιώνουν αρμονικά και αποτύπωσαν τον τρόπο με τον οποίο το ποδόσφαιρο ενώνει.

Επισκέφτηκαν περίπου 40 πόλεις και χωριά από τον αραβικό βορά μέχρι τον εβραϊκό νότο και ξεκίνησαν να γνωρίζουν από κοντά το ποδόσφαιρο και τον ρόλο που διαδραματίζει στις τοπικές κοινωνίες. Σύντομα, ανακάλυψαν ότι ο ρόλος του είναι πολύ πιο σημαντικός από ότι πίστευαν. Τα βιώματά τους πολλά. Από έναν Εβραιο-Ρουμάνο τερματοφύλακα που οδήγησε ένα χωριό Βεδουΐνων στην άνοδο, μέχρι έναν Εβραίο αρχηγό ομάδας σε αραβικό ντέρμπι και οπαδούς από την Παλαιστίνη που αναρτούσαν πανό στα εβραϊκά, κατάλαβαν ότι μια μπάλα μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο για την αρμονική συνύπαρξη των δύο λαών.

Τ πρότζεκτ «Kaduregel-Shefel», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει περιφερειακό ποδόσφαιρο ταξίδεψε σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και έρχεται και στην Ελλάδα! Το πρότζεκτ περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας και προβολές βίντεο στα οποία αποτυπώνονται ιδιαίτερες στιγμές και εμπειρίες που έχουν ζήσει οι φωτογράφοι γυρνώντας σε πολλά γήπεδα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου κυρίως στην επαρχία του Ισραήλ. Με την αρωγή του περιοδικού HUMBA, η έκθεση στο White Rabit κάνει εγκαίνια την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 20.00 και σας περιμένει να την γνωρίσετε!

 

Τελευταία Νέα