Σπυρίδων: «Παρατηρητής ο Κωστένογλου, άμπαλοι οι παίκτες»

Σπυρίδων: «Παρατηρητής ο Κωστένογλου, άμπαλοι οι παίκτες»

Gazzetta team
Σπυρίδων: «Παρατηρητής ο Κωστένογλου, άμπαλοι οι παίκτες»

bet365

Ο Άγγελος Σπυρίδων χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις για τα μέλη του αγωνιστικού τμήματος του Άρη καθώς χαρακτήρισε τον Νίκο Κωστένογλου «παρατηρητή» και τους παίκτες… «άμπαλους».

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη παραχώρησε συνέντευξη στον Ρ/Σ Metropolis 95,5. Αρχικά αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας. «Η επισκεψιμότητα των Αρειανών σε νευρολόγους και ψυχιάτρους έκανε ρεκόρ Γκίνες. Πριν δύο μήνες με ρωτούσαν στο γήπεδο φίλαθλοι και βετεράνοι για το πώς βλέπω την ομάδα. Τους είπα ότι με βάση την εικόνα της δεν έχει καμιά προοπτική ανόδου, με την ελπίδα πως θα διαψευστώ. Δυστυχώς, οι προβλέψεις βγήκαν αληθινές», είπε και συμπλήρωσε:

«Η ομάδα έμεινε χαμηλά βαθμολογικά και δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Η εικόνα που παρουσιάζει είναι απελπιστική, τραγική με αποκορύφωμα τα παιχνίδια με Κισσαμικό και Καλλονή. Στο ματς με τον Κισσαμικό οι λανθασμένες μεταβιβάσεις ήταν 31 στο α’ μέρος και 37 στο β’, συνολικά 68. Κι όλα αυτά χωρίς πίεση αντιπάλου. Αντιλαμβάνεστε την προχειρότητα και το αδιέξοδό της. Στην ομάδα λείπει η οργάνωση, το πλάνο ανάπτυξης, η γρηγοράδα, η έμπνευση της στιγμής, η κάλυψη χώρων και προ πάντων ο φανατισμός της νίκης.

Πολλοί παίκτες, πλην ελαχίστων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν, τους λείπει η ατομική πρωτοβουλία, η πρόβλεψη εξέλιξης της φάσης, η άμεση συνεργασία και αλληλοκάλυψη και η αντίληψη δημιουργίας φάσεων στον αγώνα. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, δεν έχουν την κατάλληλη ποδοσφαιρική τεχνική και κατάρτιση. Κοινώς είναι άμπαλοι. Βασικό μειονέκτημα είναι και η φυσική κατάσταση, δεν μπορούν να κατανείμουν δυνάμεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν γνωρίζουν πότε πρέπει να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν τη ροή του παιχνιδιού. Η κατάσταση ίσως βελτιωθεί με την πρόσληψη Καρύδα, που τον ξέρω και του έχω εμπιστοσύνη επειδή συνεργάστηκα μαζί του ως γενικός αρχηγός. Ελπίζω ότι θα αντιστρέψει την κατάσταση. Αναμένουμε, ελπίζουμε και προσδοκούμε σε τυχόν θαύμα ανατροπής και μεταμόρφωσης της ομάδας, αν και βλέπω ότι το πουλάκι πέταξε και μας άφησε την κουτσουλιά».

Σε ερώτηση για την αντικατάσταση του Νίκου Αναστόπουλου από τον Νίκο Κωστένογλου, είπε: «Δεν θέλω να κριτικάρω τον Αναστόπουλο, δεν θέλω να ρίξω το βάρος της ευθύνης σε αυτόν, ούτε στον καινούργιο που ήρθε και κάνει τον παρατηρητή της ομάδας. Τον Κωστένογλου, εννοώ. Ο άνθρωπος είναι παρατηρητής, δεν έχει πυγμή. Δεν είμαι υπερβολικός, μακάρι να διαψευστώ».

Σχετικά με τη διοίκηση, απάντησε: «Το βασικό φταίξιμο το αποδίδω στους παίκτες, αλλά μερίδιο ευθύνης έχει και η διοίκηση. Πριν ακόμη βγει η ομάδα από τη Γ’ Εθνική στη Β’ δεν φρόντισε να οχυρώσει την ομάδα. Τι να πούμε; Ότι ο Απόλλων Σμύρνης και η Λαμία είναι οργανωμένοι και ο Άρης κοιμάται όρθιος;».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα