Ντόρτμουντ - Ινγκολσταντ 1-0

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Ινγκολσταντ 1-0

bet365

Αν και ζορίστηκε πολύ από την άτυχη, Ινγκολσταντ, η Ντόρτμουντ επέστρεψε στις νίκες χάρη σε γκολ του μόνιμου σκόρερ, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (1-0).

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα από τους φιλοξενούμενους, όμως κατάφερε να προστατεύσει το γκολ του Ομπαμεγιάνγκ και να φτάσει στη νίκη με την οποία έφτασε τις 4 σερί εντός έδρας και με αγώνα περισσότερο μείωσε στο -3 από την 2η θέση και την Λειψία. Η BvB άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή της φάση όταν ο Σμέλτσερ έκανε τη σέντρα και ο 'Auba' με το αριστερό στην κίνηση το 1-0. Ο Γκαμπονέζος σκόραρε σε 5ο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που είχε να κάνει από τον Αύγουστο του 2015.

Παρά το γρήγορο γκολ η Ντόρτμουντ δεν έγινε το αφεντικό και οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τους Λέκι (19') και Μοράλες (27') όμως δεν έκαναν τη ζημιά, ενώ η Μπορούσια δεν κλείδωσε το ματς στο 29' με τη διπλή ευκαιρία των Πούλισιτς-Ντουρμ. Η Ινγκολσταντ ήταν πιο επιθετική κόντρα στην ασταθή άμυνα των γηπεδούχων, που όμως έκλεισαν το ματς με φάσεις με τους Σμέλτσερ (41') και Γκερέρο (45'). Στο δεύτερο μέρος και το 47' ο Γκίντερ έδιωξε πάνω στον Σωκράτη αλλά ο Λέκι το έχασε και στο 52' κακώς δεν δόθηκε το καθαρό πέναλτι που έκανε ο keeper, Μπίρκι, στον Λεσκάνο. Ευτυχώς για την Ντόρτμουντ, η πίεση των φιλοξενούμενων δεν έφερε αποτέλεσμα στο τελευταίο κομμάτι του ματς και έτσι, συνεχίζει να αποκαθιστά την τάξη στον βαθμολογικό πίνακα.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα