Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα 2-1

Λα Κορούνια – Μπαρτσελόνα 2-1

bet365

Αδεια από την υπερπροσπάθεια με την Παρί, η κακή Μπαρτσελόνα υποτάχθηκε 2-1 από την Λα Κορούνια, που την υποχρέωσε στην πρώτη ήττα στην La Liga από αρχές Οκτωβρίου.

Τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο και είναι από τα δεδομένα που ενισχύουν την ομορφιά του, καθιστώντας το απρόβλεπτο. Ελάχιστα 24ωρα αφότου πανηγύρισε την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Champions League, η Μπαρτσελόνα πήγε και έχασε στο «Ριαθόρ» από την 17η ομάδα στη βαθμολογία της La Liga. Οι Καταλανοί δεν είχαν ενέργεια, αλλά και τον τραυματία Νεϊμάρ, με τους Ινιέστα, Ράκιτιτς να μένουν στον πάγκο για τις ανάγκες του rotation. Ολα αυτά τα εκμεταλλεύτηκε η ανεβασμένη με τον Πέπε Μελ στον πάγκο της Λα Κορούνια και έφτασε στην μεγάλη έκπληξη με το υπέρ της 2-1.

Δεν πρέπει να έχει υπάρξει άλλο φετινό παιχνίδι των Μπλαουγκράνα που να μην έχουν απειλήσει ούτε μία φορά σε ένα 45λεπτο. Αυτό ήταν που συνέβη στην έδρα της Ντέπορ. Αντιθέτως, χρειάστηκε να απογειωθεί ο Τερ Στέγκεν (39') για να βγάλει το σούπερ γύρισμα του Χοσελού. Στη συνέχεια της φάσης όμως από κόρνερ, τα λάθη στην άμυνα και ειδικά του Γερμανού πορτιέρο που έχασε την μπάλα, έφεραν το 1-0 εξ επαφής από τον Χοσελού.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (46') ο Λουίς Σουάρες ισοφάρισε με ωραίο εξωτερικό βολέ. Ωστόσο, αυτό το γκολ δεν έφερε την ανατροπή, καθώς οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να μην έχουν δυνάμεις και κυρίως ο Μέσι, που έκανε από τα χειρότερα φετινά ματς του. Η Λα Κορούνια συνέχισε να είναι καλύτερη και στο 63' απείλησε εκ νέου με σουτ του Χοσελού, που έβγαλε ο Τερ Στέγκεν. Στο 74' ήρθε το δεύτερο για τους γηπεδούχους. Η σκαστή κεφαλιά του Αρίμπας σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά ο διαιτητής έδωσε κόρνερ, μετά το οποίο ήρθε η νικητήρια κεφαλιά του Μπεργαντίνιος (σ.σ.: έχει στην καριέρα του τέσσερα γκολ και τα τρία τα έχει βάλει στην Μπάρτσα).

Στο φινάλε το παιχνίδι απέκτησε τρελό ρυθμό με εκατέρωθεν φάσεις, αλλά την Ντέπορ να πλησιάζει περισσότερο στο τρίτο τέρμα, με τον Φαΐρ να χάνει τεράστια διπλή ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε την Μπαρτσελόνα να γνωρίζει την πρώτη ήττα της από την Ντέπορ από το 2008 και την πρώτη στο πρωτάθλημα από τις 2 Οκτωβρίου και έπειτα από σερί 19 αγωνιστικών (14 νίκες). Η Ρεάλ πλέον με δύο παιχνίδια λιγότερα (το βράδυ με Μπέτις εντός και το χρωστούμενο στην Θέλτα), έχει και πάλι την κατάσταση της κορυφής στα δικά της... πόδια.

* Για πρώτη φορά σκοράρει ο Λουίς Σουάρες και γνωρίζει την ήττα η Μπαρτσελόνα (67 νίκες, 5 ισοπαλίες)!

Λα Κορούνια (Πέπε Μελ): Λουξ, Αλμπεντόσα, Αρίμπας, Χουανφράν, Ναβάρο, Μπόρχες, Μπεργαντίνιος, Μπρούνο Γκάμα (71' Κακουτά), Φαΐρ, Χιλ (61' Τσολάκ), Χοσελού

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Αντρέ Γκόμες (58' Ράκιτιτς), Ντένις Σουάρες (77' Αλκάθερ), Αρντά Τουράν (58' Ινιέστα), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα