«Ένα ποδοσφαιρικό όνειρο ενώνει τους πρόσφυγες»

Gazzetta team
«Ένα ποδοσφαιρικό όνειρο ενώνει τους πρόσφυγες»

bet365

Δείτε το υπέροχο video που αναρτήθηκε στη σελίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι οποίοι μέσω του ποδοσφαίρου θυμήθηκαν τα όνειρά τους.

Στα γήπεδα «Football Factory» των Τρικάλων εξελίχθηκε ένας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους. Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στη σελίδα στο Facebook της Ύπατης Αρμοστείας: «Είναι οι ίδιοι οι πρόσφυγες που αναγνωρίζουν και προτείνουν τους καλύτερους τρόπους για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Στα Τρίκαλα, η κοινότητα των προσφύγων θέλησε να δημιουργήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Άλλωστε, ο αθλητισμός προσφέρει χαρά, δίνει σκοπό, βοηθά στην επανάκτηση της αυτοπεποίθησης, ενώ χτίζει γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων.

Στα τελευταία 5 ματς εκτός έδρας η Μίλαν σημείωσε ακριβώς ένα γκολ όπως και στα τελευταία 2 με τη Γιουβέντους...

Η Ύπατη Αρμοστεία, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας, βοήθησε στην πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας των προσφύγων προμηθεύοντας τους με στολές και ποδοσφαιρικά παπούτσια και παρέχοντας μετακίνηση από και προς τον χώρο προπόνησης και το γήπεδο.
Η επίσημη πρώτη της ομάδας έγινε το Νοέμβριο με τον αγώνα ενάντια στην Heavy Metal United, μια αλληλέγγυα τοπική ομάδα. Το ματς έληξε με σκορ 5-2 υπέρ της ομάδας των προσφύγων και η όρεξη όλων άνοιξε για περισσότερους αγώνες.»

Δείτε την ανάρτηση και το video

 

Τελευταία Νέα