Μήτρογλου: «Με βοήθησε ο Ολυμπιακός στην καριέρα μου»

Gazzetta team
Μήτρογλου: «Με βοήθησε ο Ολυμπιακός στην καριέρα μου»

bet365

Ο Κώστας Μήτρογλου μίλησε για τον επαναληπτικό με τη Ντόρτμουντ και στάθηκε στα επτά χρόνια που βρέθηκε στον Ολυμπιακό, όπου εξέλιξε την καριέρα του.

Ο Κώστας Μήτρογλου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA και στάθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του τονίζοντας πως τα επτά χρόνια που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό ήταν ιδιαίτερα σημαντικά αφού τον βοήθησαν στην εξέλιξη της καριέρα του.

«Ήταν δύσκολο να εγκαταλείψω τη Γερμανία, αλλά ήταν πολύ σημαντικό για την καριέρα μου. Έφευγα από την οικογένειά μου, τους φίλους και τον τόπο που μεγάλωσα και πήγα κάπου που δεν ήταν πραγματικά μια ξένη χώρα για μένα, αλλά δεν μιλούσα τη γλώσσα. Νομίζω ότι ήταν η σωστή κίνηση. Πιστεύω ότι τα επτά χρόνια μου στον Ολυμπιακό με βοήθησαν πολύ. Ήταν η πρώτη επαγγελματική ομάδα που έπαιξα. Αφομοιώθηκα καλά και δεν άργησα να ξεκινήσω να σκοράρω. Έτσι ξεκίνησαν όλα για μένα», τόνισε ο Μήτρογλου.

Ο διεθνής άσος ο οποίος είναι ο κορυφαίος της Μπενφίκα την φετινή σεζόν και ο σκόρερ του πρώτου αγώνα κόντρα στην Ντόρτμουντ, στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεται στο Champions League.

«Έχω παίξει πολλά παιχνίδια στο Champions League, αλλά το ντεμπούτο μου ήταν σίγουρα μια μεγάλη υπόθεση για μένα, γιατί νομίζω ότι για όποιον είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο, είναι το απόλυτο. Κάνεις τα πάντα για να παρακολουθήσεις το Champions League στην τηλεόραση, πόσο μάλλον να αγωνιστείς σε αυτό. Θυμάμαι το γκολ, αλλά όταν είσαι στη μέση ενός παιχνιδιού, δεν σταματάς για να σκεφτείς: "Ω, είναι το Champions League και εγώ μόλις σκόραρα ένα γκολ". Μόνο μετά τον αγώνα συμβαίνει αυτό. Είναι ένα πολύ δύσκολη διοργάνωση για να σκοράρεις, επειδή είσαι αντιμέτωπος με τους καλύτερους στον κόσμο. Όλα συμβαίνουν πολύ πιο γρήγορα και μπορεί να έχεις μόνο μισή ευκαιρία για να σκοράρεις σε ένα παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι ήταν ο σκόρερ του πρώτου αγώνα με την Ντόρτμουντ ανέφερε: «Έπαιξαν πολύ γρήγορα και είναι μια μεγάλη ομάδα, αλλά στο γήπεδο μας ήταν πάντα και θα είναι, πολύ δύσκολο για αυτούς να κερδίσουν. Κάναμε καλή δουλειά. Εμείς κρατήσαμε ανέπαφη την εστία και σκοράραμε, όπως θέλαμε, αν και είχαμε ρισμένες δύσκολες καταστάσεις. Σίγουρα. Θα θέλαμε να είχαμε σημειώσει και ένα δεύτερο γκολ, αλλά και το 1-0 είναι εντάξει. Πως αισθάνθηκα όταν πέτυχα το γκολ; Κυρίως ανακούφιση, γιατί η Ντόρτμουντ ήταν πολύ καλή. Ήταν μία πολύ καλή κίνηση, ένα πολύ σημαντικό γκολ για εμάς».

Τέλος, για το γεγονός ότι οι γονείς του που ζουν στην Γερμανία, θα βρεθούν στις εξέδρες του Signal Iduna Park δήλωσε: «Θα είναι υπέροχα να έχω την οικογένεια και τους φίλους μου να παρακολουθούν το παιχνίδι στο γήπεδο. Ο πατέρας, η μητέρα μου και η γιαγιά μου. Όμως δεν θα προσπαθήσω να δω κάποιον από αυτούς, γιατί θέλω να είμαι ήρεμος. Όλοι το περιμένουμε αυτό και πάνω από όλους οι φίλαθλοι της Μπενφίκα που θα είναι εκεί. Θα είναι συγκλονιστικό».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα