Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (vid)

Νίκος Ρόλλας
Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης 3-0 (vid)

bet365

Ο Γιώργος Παράσχος έκανε κίνηση-ματ από τον πάγκο με την είσοδο του Ραούλ Γιορέντε και ο Πλατανιάς ανέβηκε κατακόρυφα, επικρατώντας 3-0 του Αστέρα Τρίπολης και σκαρφαλώνοντας, τουλάχιστον προσωρινά, στην πεντάδα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Γιακουμάκη, ο Πλατανιάς συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία στην SuperLeague, επικρατώντας 3-0 του Αστέρα Τρίπολης και κάνοντας όνειρα για πλέι οφ.

Έτσι παρατάχθηκαν
Ο Γιώργος Παράσχος για ακόμη μένα παιχνίδι εμπιστεύτηκε σύστημα με τρεις στην άμυνα, (3-4-2-1) έχοντας τον Κοκκάλα στο τέρμα και τους Καρυπίδη, Κάργα και Μπανανά να γεμίζουν την περιοχή του. Μπροστά τους ήταν οι Στάθης, Μενδρινός, Μουνάφο και Σκαρντοβέλι, ενώ οι Γιακουμάκης και Μανούσος ήταν πίσω από τον Σίγκνιεβιτς στην γραμμή κρούσης.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Χαραλαμπίδης παρέταξε τον Αστέρα με 4-2-3-1, τον Ντοναρούμα κάτω από τα δοκάρια και τους Σελίν-Γκαϊντούτσικ στο κέντρο της άμυνας. Ο Γιαννούλης αν και αριστεροπόδαρος, ξεκίνησε δεξιά, καθώς ο Δημούτσος που κάλυπτε αυτή την θέση, έπρεπε να παίξει στον άξονα, ενώ αριστερά ήταν ο Κυριακόπουλος. Ο Ιγκλέσιας ήταν το δεύτερο αμυντικό χαφ, με τους Καλτσά, Στυλιανίδη και Μάσα να δίνουν βοήθειες στον Μανιά.

Ημίχρονο δύο... ταχυτήτων
Στο ξεκίνημα, το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν κατώτερο του μετρίου, καθώς καμία δεν μπορούσε να απειλήσει. Λάθη, οφσάιντ και άστοχες ατομικές ενέργειες συνέθεταν το σκηνικό μπροστά από τις δύο περιοχές, με αποτέλεσμα να λείπουν οι αξιόλογες φάσεις. Όλα αυτά όμως μέχρι το 23ο λεπτό, όταν και ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να βγάλει από το παιχνίδι τον Κάργα, να περάσει στο ματς τον Γιορέντε και να αλλάξει το σύστημα του Πλατανιά σε τέσσερις αμυντικούς.

Το ματς ξαφνικά απέκτησε με άγρια ομορφιά, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιακουμάκης άνοιξε το σκορ και το παιχνίδι άρχισε να... απλώνεται. Ο Αστέρας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να κάνει πιο αισθητή την παρουσία του στην εστία του Κοκκαλά με το σουτ του Μάσα στο 27', την προβολή του Ιγκλέσιας στο αμέσως επόμενο λεπτό και το τετ-α-τετ του Μανιά στο 32', χωρίς ωστόσο να πετύχει την ισοφάριση.

Την ίδια ώρα όμως, οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι τον Σελίν που δεν ήταν σε καλή ημέρα και την μαχητικότητα του Γιακουμάκη, έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Ντοναρούμα όμως στο σουτ του Έλληνα επιθετικού στο 30', αλλά και σε αυτό του Γιορέντε στο 39' φώναξε παρών, περιορίζοντας το προβάδισμα των Κρητικών στο 1-0 μέχρι την λέξη του πρώτου ημιχρόνου.

Γιακουμάκης on fire
Ο Ιταλός τερματοφύλακας όμως δεν συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στην επανάληψη, καθώς η άμυνα του Αστέρα δεν μπορούσε να περιορίσει τον Γιακουμάκη. Ο 22χρονος επιθετικός στο 51ο λεπτό έκανε το 2-0, ενώ στο 63΄από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα το σουτ του Μουνάφο να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Από εκεί το σημείο, όπως είναι λογικό το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι Κρητικοί έδιναν μεγαλύτερη προσοχή στο να διατηρήσουν το προβάδισμα που είχαν παρά να το αυξήσουν, ενώ οι προσπάθειες του Μανιά και του Ιωαννίδη για να μειώσουν το σκορ, δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλατανιάς: Κοκκάλας, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας (23' Γιορέντε), Σκαρντοβέλι, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (78΄Στανιστάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνιεβιτς (64΄Πριντέτα).

Αστέρας Τρίπολης: Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Σελίν, Γκάιντουτσικ (61΄Ιωαννίδης), Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μάσα (46΄Φαρίνια), Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

MVP: Ο Γιώργος Γιακουμάκης... Όχι απλά για τα δύο γκολ που πέτυχε και με τα οποία «καθάρισε» τη νίκη για τον Πλατανιά, αλλά για την γενικότερη παρουσία του, καθώς είχε συμμετοχή σχεδόν σε όλες τις ευκαιρίες των Κρητικών, νικώντας κατά κράτος τον Σελίν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κοκκαλάς. Κλήθηκε να αντικαταστήσει τον φορμαρισμένο Σωτηρίου και τα κατάφερε μία χαρά. Μπορεί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να μην δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση, αλλά με το σκορ 1-0 είχε δύο σημαντικές επεμβάσεις στις προσπάθειες του Μάσα και του Μανιά που θα είχαν ξαναβάλει τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το αμυντικό δίδυμο του Αστέρα. Από το 23ο λεπτό και μετά, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφεραν να ανακόψουν τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων και ειδικά του Γιακουμάκη, ο οποίος έβγαινε νικητής στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 30ου λεπτού, όπου ο Σελίν είναι τόσο σίγουρος για την μπάλα που έρχεται στο μέρος του και την αφήνει να σκάσει. Ο Γιακουμάκης όμως τον πρόλαβε, μπήκε μπροστά του, πήρε την κατοχή και αν δεν ήταν ο Ντοναρούμα, θα είχε εκθέσει ακόμη περισσότερο τον Λευκορώσο αμυντικό.

ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ευαγγέλου είχε σχετικά εύκολο μεσημέρι, καθώς τον βοήθησε και το παιχνίδι. Δεν είχε δύσκολες φάσεις, ενώ απουσίαζαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το παιχνίδι δεν σηκώνει ιδιαίτερη κριτική, καθώς ο Πλατανιάς κέρδισε κατά κράτος χάρη στην εκτελεστική ικανότητα και την μαχητικότητα του Γιακουμάκη, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης για ακόμη ένα ματς προβλημάτισε με την απόδοσή του.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Κοκκάλας, Καρυπίδης, Μπανανά, Κάργας (23' Γιορέντε), Βάντερσον, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (79' Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς (64' Πριντέτα)

Αστέρας (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Γιαννούλης, Γκαϊντούτσικ (61' Ιωαννίδης), Σελίν, Κυριακόπουλος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (88' Μπαστιάνος), Μάσα (46' Φαρίνια), Μανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΒΟΛΙΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα