Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 2-0

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Εσπανιόλ 2-0

bet365

Ο Ουαλός βρήκε δίχτυα 88 ημέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και οι Μαδριλένοι που καθάρισαν εύκολα 2-0 την Εσπανιόλ, έγραψαν ιστορία, σκοράροντας για 42 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Και μόνο που βρέθηκε στην αποστολή, ήταν η μεγάλη είδηση. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που σκόραρε κιόλας. Ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε τραυματιστεί στις 22 Νοεμβρίου και είχε μείνει στα πιτς για 88 ημέρες, δηλαδή για 17 ματς. Οταν πέρασε λοιπόν στον αγώνα με την Εσπανιόλ, ήταν λες και δεν είχε λείψει ποτέ. Μόλις 13 λεπτά χρειάστηκε για να βρει ξανά δίχτυα και να κλειδώσει τη νίκη της ομάδας του με 2-0.

Αν και παρατάχθηκε με σοβαρές ελλείψεις εξαιτίας rotation (Κέιλορ Νάβας, Μόντριτς, Μπενζεμά ξεκουράστηκαν και οι Καζεμίρο, Μαρσέλο έμειναν στον πάγκο, με τον Σέρχιο Ράμος τραυματία), το παιχνίδι ήταν ένας χαλαρός μονόλογος για την Ρεάλ. Δεν χρειάστηκε να φορτσάρει και δεν δέχτηκε ούτε μία φάση από την εντελώς ακίνδυνη επιθετικά αντίπαλό της.

Στο 30' ο Μοράτα εξ επαφής επαφής στο πίσω δοκάρι μπέρδεψε τα βήματα του και πέρασε από μπροστά του η μπάλα χωρίς να σκοράρει. Το έκανε όμως τρία λεπτά αργότερα. Ο κορυφαίος του γηπέδου Ισκο, έβγαλε τη συστημένη σέντρα για το κεφάλι του νεαρού Ισπανού φορ, που έγραψε το 1-0.

Μέχρι να βάλει το δεύτερο ο Μπέιλ στο 83' δεν είχε συμβεί τίποτα σε αυτό το μονότονο παιχνίδι. Και πάλι ο Ισκο έδωσε την ασίστ και ο Ουαλός πάτησε περιοχή από αριστερά, για να πλασάρει στην απέναντι γωνία και να βάλει το όγδοό του στη σεζόν (ένα κάθε 165 λεπτά). Το φινάλε βρήκε τους Μερένγκες στο +4 από την Μπαρτσελόνα, αλλά και με ένα υπέροχο ρεκόρ, καθώς σκοράρουν σε 42 διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Την Τετάρτη η Ρεάλ παίζει στην Βαλένθια (εξ αναβολής από το Μουντιάλ Συλλόγων) και μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά ή έστω να την εδραιώσει!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Βαράν, Πέπε, Νάτσο (81' Μαρσέλο), Καρβαχάλ, Κρόος, Κόβατσιτς (61' Καζεμίρο), Ισκο, Λούκας Βάθκεθ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοράτα (70' Μπέιλ)

Εσπανιόλ (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Ντιέγο Λοπεθ, Ντουάρτε, Νταβίδ Λόπεθ, Ντ. Ρέγιες, Μαρτίν, Ντιόπ, Χάβι Φουέγο, Πιάτι, Ρέγιες (46' Ερνάν Πέρες), Χουράδο (81' Αλβαρο Βάθκεθ), Ζεράρ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα