Άρσεναλ: Το τελευταίο προπονητικό Camp της σεζόν στην Ελλάδα!

Gazzetta team
Άρσεναλ: Το τελευταίο προπονητικό Camp της σεζόν στην Ελλάδα!

bet365

Το επόμενο Advanced Development Camp των σχολών της Άρσεναλ στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στην Αθήνα 24 με 27 Φεβρουαρίου θα είναι και το τελευταίο προπονητικό Camp της ποδοσφαιρικής σεζόν 2016-17.

Οι σχολές ποδοσφαίρου της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο διανύουν το 10ο χρόνο λειτουργίας τους γεγονός που τις καθιστά το μακροβιότερο και παλαιότερο συνεργάτη των «Κανονιέρηδων» εκτός Αγγλίας. Τα τελευταία 5 χρόνια πάνω από 30 παιδιά που συμμετείχαν στο Advanced Development Program μεταπήδησαν σε επαγγελματικούς συλλόγους του εξωτερικού όπως Heerenveen, Vitesse και Achilles '29 (Ολλανδία), Hellas Verona (Ιταλία) αλλά και της Ελλάδας (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Α.Ε.Κ, Λάρισα, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός κ.α.).

Το επόμενο Advanced Development Camp που θα διεξαχθεί στην Αθήνα 24 με 27 Φεβρουαρίου θα είναι και το τελευταίο προπονητικό Camp της ποδοσφαιρικής σεζόν 2016-17. Μετά το τέλος του θα επιλεγούν από την προπονητική ομάδα οι αθλητές στα διάφορα ηλικιακά γκρούπ, βάσει της εικόνας που έδειξαν κατά τη διάρκειά του, που θα μας εκπροσωπήσουν σε διεθνή τουρνουά στο Εξωτερικό και την Ελλάδα.

Παιδιά ηλικίας 10 έως 16, των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal, αλλά και ταλαντούχα παιδιά από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, θα προπονήθουν για 4 μέρες στις εγκαταστάσεις του Athletic Football Center, Εριφύλης 9, στο Χαλάνδρι που αποτελεί μέλος του δικτύου των σχολών από το 2010, υπό τις οδηγίες μιας έμπειρης προπονητικής ομάδας. Στο πλαίσιο του Advanced Camp θα διεξαχθούν φιλικοί αγώνες στις κατηγορίες Νέων και Παίδων. Στο camp θα παρευρίσκονται προσκεκλημένοι Scouts από Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους ώστε να αξιολογήσουν τους νεαρούς αθλητές.

Αποκορύφωμα του προγράμματος για το ηλικιακό γκρούπ των παιδιών που είναι γεννημένα τα έτη 2000 και 2001 θα αποτελέσει το ταξίδι στην Ολλανδία τον Απρίλιο. Όσοι κριθούν έτοιμοι από το προπονητικό team, θα κληθούν να συμμετάσχουν ως επίλεκτη ομάδα σε φιλικούς αγώνες με Ολλανδικές ομάδες υπό την παρουσία scouts Ευρωπαϊκών Επαγγελματικών ομάδων οι οποίοι και θα αποφασίσουν ποιοί από αυτούς είναι έτοιμοι ώστε να κάνουν το επόμενο βήμα και να πάρουν μέρος σε δοκιμαστικό σε κάποια από αυτές.

Το πρόγραμμα Advanced Development αφορά ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη από 2000 έως 2006 και τερματοφύλακες από 1999 έως 2007 αντίστοιχα. Είναι ένα ολοκληρωμένο ετήσιο προπονητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο ώστε να παρέχει σε συνεχή βάση συμπληρωματική προπόνηση και αξιολόγηση υπό την καθοδήγηση του καθηγητή ποδοσφαίρου της Royal Netherlands Football Association, Τon De Hoop καθώς και του Λάκη Παπαιωάννου, Τεχνικού Διευθυντή των Arsenal Soccer Schools στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία των ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών ώστε να διεκδικήσουν θέση σε ακαδημία επαγγελματικής ομάδας στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα με τη συμπλήρωση του 16ου έτους από τη γέννησή τους. Το προπονητικό πρόγραμμα χωρίζεται σε ετήσιους προπονητικούς κύκλους και οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό λαμβάνουν μέρος σε 4 προπονητικά camp και ένα τουρνουά κατά τη διάρκεια της κάθε σεζόν.

Την επιμέλεια του προγράμματος για τους τερματοφύλακες έχει ο Hennie Ardesch, καθηγητής προπονητών τερματοφυλάκων στην Ολλανδία (με θητεία τόσο στην Ολλανδική ομοσπονδία όσο και στην FC Twente) και συνεργάτης των Arsenal Soccer Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.

Τα προηγούμενα χρόνια, 3 τερματοφύλακες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μεταπήδησαν σε Ελληνικούς επαγγελματικούς συλλόγους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 210 99 44 784 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση αλληλογραφίας [email protected]

 

Τελευταία Νέα