Πετρόπουλος στο gazzetta.gr: «Ποιο δημόσιο; Στη Super League με τον Απόλλωνα»

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Πετρόπουλος στο gazzetta.gr: «Ποιο δημόσιο; Στη Super League με τον Απόλλωνα»

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης, οδεύει με ξέφρενη πορεία προς της Super League και το «αστέρι» της ομάδας, Αντώνης Πετρόπουλος εξηγεί στο gazzetta.gr τα μυστικά της επιτυχίας! Η αποβολή του με τον Άρη και το... δημόσιο!

Η επιστροφή του στην Ελλάδα συνδυάστηκε με αυτή στον Απόλλωνα Σμύρνης. Μια επιστροφή, που μέχρι στιγμής, έχει συνδυαστεί με επιτυχίες, νίκες και γκολ! Σε 10 ματς στο πρωτάθλημα έχει σκοράρει 5 τέρματα, απέχοντας από την κορυφή των σκόρερ μόλις δύο γκολ.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος μίλησε στο gazzetta.gr για την ξέφρενη πορεία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», τον προσωπικό του στόχο αλλά και την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Άρη, η οποία ήταν καθόλα σωστή, όπως παραδέχεται.

Μάλιστα, δεν δίστασε να απαντήσει και στο θέμα με τους διορισμούς αθλητών στο Δημόσιο.

«Μετά την εμπειρία μου στην Ιταλία και στην Μπάρι ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτή μου η επιθυμία συνδυάστηκε και με την επιστροφή μου στον Απόλλωνα. Μία ομάδα σοβαρή, με ιστορία και πολύ μέλλον. Η ομάδα αυτή ανήκει στη Σούπερ Λιγκ και γι αυτό είμαστε εμείς εδώ. Ελπίζω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ ώστε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος», είπε αρχικά ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Στην αρχή δεν σε είδαμε να αγωνίζεσαι, αλλά στη συνέχεια... πήρες μπρος.

«Μπήκα αργά στην προετοιμασία. Ήμουν πιο πίσω από τον Περογομβράκη και τον Διαμαντόπουλο και ήταν λογικό να χρειαστώ περισσότερο χρόνο προετοιμασίας. Εγώ δούλευα πάντα ώστε να είμαι έτοιμος όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Μόλις ήρθε αυτή, απέδειξα ότι ήμουν έτοιμος και είμαι πολύ χαρούμενος που τα μέχρι τώρα γκολ μου έχουν βοηθήσει την ομάδα. Σιγά-σιγά θα ανεβαίνω περισσότερο και εγώ κι η ομάδα και ο κόσμος θα δει τον Πετρόπουλο που ξέρει».

Πόσο σημαντικό είναι ότι η ομάδα έβγαλε ένα πρόγραμμα τριών συνεχόμενων ντέρμπι, παίρνοντας 7 από τους 9 διαθέσιμους βαθμούς;

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί παίξαμε απέναντι σε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με εμάς και εμείς μέσα από αυτό το πρόγραμμα διατηρήσαμε το αήττητό μας. Ελπίζω να νικήσουμε και στα Χανιά για να κλείσουμε τον πρώτο γύρο αήττητοι. Θα μας δώσει αυτό την ώθηση και την απαραίτητη ψυχολογία για να συνεχίσουμε την πορεία μας προς την άνοδο».

Ποιο είναι το «κλειδί» για να πανηγυρίσετε την άνοδο και το πρωτάθλημα;

«"Κλειδί" θα είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Εάν είμαστε καλά, δεν θα έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Έχουμε γυρίσει ματς, έχουμε πετύχει ανατροπές και έχουμε αρχίσει να αποκτάμε μέταλλο πρωταθλητή. Η ομοιογένειά μας είναι αυτό που θα οδηγήσει μέχρι το τέλος στην κορυφή. Φυσικά, όλα αυτά δεν θα είχαν επιτευχθεί αν δεν είχαμε μια σταθερή διοίκηση που προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την οικογένεια Μονεμβασιώτη να μας στηρίζει και να μας κάνει να μην σκεφτόμαστε για το αν θα πληρωθούμε, όπως συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα και όχι μόνο στη Football League. Πιστεύω στο τέλος δικαιώσουμε τη διοίκηση για τις επιλογές της και να χαρίσουμε την άνοδο τόσο σ' αυτούς τους ανθρώπους όσο και στον κόσμο που είναι πάντα δίπλα μας».

Στην αρχή της σεζόν υπήρξε και αλλαγή προπονητή. Τελικά, αυτό επηρέασε προς το καλό την ομάδα.

«Η εν λόγω αλλαγή ήταν επιλογή της διοίκησης. Εμείς, ως ποδοσφαιριστές, οφείλουμε πάντα να παίζουμε εφαρμόζοντας τα "θέλω" και τη φιλοσοφία του εκάστοτε προπονητή. Η αλλαγή που έγινε ήταν θετική και αυτό αποτυπώνεται μέσα από τα αποτελέσματα. Στόχος όλων μας είναι να συνεχίσουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει ώστε να κερδίσουμε όλοι από την εν λόγω κίνηση. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο δουλεύουμε για την άνοδο».

Στο ντέρμπι με τον Άρη βρεθήκατε πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά καταφέρατε και ανατρέψατε την εις βάρος σας κατάσταση. Βοήθησε σ' αυτό κι η αποβολή του Ντούνη;

«Ενα ντέρμπι ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί, συμβαίνουν διάφορα κατά τη διάρκεια ενός ματς. Για παράδειγμα, κόντρα στη Λαμία παίζαμε με παίκτη παραπάνω κι ο αντίπαλός μας στο τελευταίο 20λεπτο μας πίεζε. Οπότε το ότι μια ομάδα έχει αριθμητικό μειονέκτημα δεν σημαίνει ότι θα χάσει κιόλας. Κόντρα στον Άρη, ήμασταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο μέρος και γι αυτό πήραμε την ισοπαλία. Πετύχαμε ένα γρήγορο γκολ, μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη αλλά όπως πήγε το παιχνίδι, είμαστε ικανοποιημένοι και από την ισοπαλία».

Αποβλήθηκες κιόλας.

«Ήταν λάθος μου. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια έχω δείξει και τον χαρακτήρα και το ήθος μου. Όλοι γνωρίζουν ότι ποτέ δεν προκαλώ. Ήταν περίεργο και για μένα αυτό, το μόνο στενάχωρο είναι ότι δεν θα μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου σε κάποια ματς. Ήταν άκρως δίκαια η απόφαση του διαιτητή, το αφήνω πίσω μου και συνεχίζουμε».

Θα ήθελες να μας κάνεις και ένα σχόλιο για την περιβόητη πρόσληψή σου, μαζί με κάποιους άλλους αθλητές, στο Δημόσιο;

«Αυτό είναι μια διάκριση που ήρθε από τη συμμετοχή κάποιων αθλητών στις εθνικές ομάδες. Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια και απλά έγιναν τα αποτελέσματά της γνωστά τώρα. Αυτή τη στιγμή είμαι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, ζω την οικογένειά μου αποκλειστικά από την μπάλα και το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι η καριέρα μου κι η άνοδος με τον Απόλλωνα στη Super League. Αν και όταν μου έρθει η πρόσληψη, θα δούμε τι θα γίνει. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι θα κινηθώ καθόλα νόμιμα» .

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα